جمعه، ۲۳ شهریور، ۱۴۰۳ | Friday, 13 September , 2024

فاز دوم کارآزمایی بالینی سلول درمانی بیماران کووید ۱۹ در کشور آغاز شد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:46514
شنبه، ۲۳ فروردین، ۱۳۹۹ | 12:51

فاز دوم کارآزمایی بالینی سلول درمانی بیماران کووید ۱۹ در کشور آغاز شد

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان درباره سلول درمانی بیماری کووید ۱۹ گفت: گزارش های اولیه حاکی از تاثیر مثبت سلول های بنیادی خصوصا سلول های بنیادی مزانشیمی در تعدیل واکنش های سیستم ایمنی و ترمیم بافت های آسیب دیده است.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، دکتر مرتضی ضرابی مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان گفت: همه گیری و شیوع بیماری کووید ۱۹ ناشی از ویروس کرونا همه کشورها را درگیر و تاکنون بیش از یک و نیم میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است و حدود یکصد هزار نفر جان خود را از دست داده اند. این ویروس کشور ما را در وضعیت بحرانی قرار داده و سیستم بهداشتی و درمانی کشورها با چالش جدی مواجه کرده است.

وی با اشاره به ابتلای تعداد قابل توجهی از مردم به کووید ۱۹، عدم کارآیی روش های درمانی معمول برای مقابله با آن، سرعت انتقال ویروس کرونا و از طرفی مرگ و میر قابل توجه آن که کشورها را با مشکلات جدی مواجه کرده است بیان داشت: همه مراکز بهداشتی و درمانی با تمام ظرفیت خود به میدان آمده اند تا با به کارگیری روش های مختلف پیشگیری و آموزش های لازم، از گسترش بیماری جلوگیری کنند.

ضرابی با تاکید براینکه علی رغم همه اقدامات پیشگیرانه ای که انجام شده، متاسفانه با ابتلای افراد به بیماری کووید ۱۹، دچارعوارض ریوی وسندرم زجر تنفسی می شوند که درمان قطعی دارویی برای آن شناخته شده نیست تصریح کرد: در این راستا با هدف کاهش عوارض ریوی و کمک به بهبود بیماری، اقدامات مختلفی در قالب کارآزمایی بالینی دردنیا شروع شده است.

مدیرعامل بانک سلول های بنیادی خون بندناف رویان گفت: براساس اطلاعاتی که در مراکز معتبر به ثبت رسیده، بیش از ۳۰۰ کارآزمایی بالینی برای مقابله با این بیماری در دنیا در حال انجام است که شامل استفاده از داروهای مختلف، به کارگیری تجهیزات و روش های پیشرفته درمانی از جمله سلول درمانی در این بیماری است.

وی افزود: گزارش اولیه حاکی از تاثیر مثبت سلول های بنیادی خصوصا سلول های بنیادی مزانشیمی در تعدیل واکنش های سیستم ایمنی و ترمیم بافت های آسیب دیده بود. همچنین سلول درمانی می تواند روش موثری در درمان بیماری کووید ۱۹ باشد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان افزود: به همین دلیل از ابتدای شروع این بیماری مراکز فعال در حوزه سلول های بنیادی در کشور مثل پژوهشگاه رویان، مراکز تحقیقاتی همچون دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری وزارت بهداشت به میدان آمدند و در این زمینه همه ظرفیت ها به کار گرفته شد تا پروژه سلول درمانی با استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی به انجام برسد.

وی افزود: پژوهشگاه رویان، شرکت دانش بنیان سل تک فارمد و همچنین شرکت فناوری بن یاخته های رویان با دارا بودن امکان تولید سلول در بالاترین سطح استانداردهای بین المللی در کنار مراکز درمانی مسیح دانشوری و همچنین بیمارستان شریعتی با یک تیم تخصصی کارآمد در درمان بیماری کووید ۱۹ کارآزمایی بالینی فاز یک و دو تجویز سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بندناف و مغز استخوان را آغاز کردند.

دکتر ضرابی با بیان اینکه خوشبختانه مرحله یک این کارآزمایی بالینی به انجام رسید گفت: در فاز یک به منظور اطمینان بخشی از نظر بی خطر بودن و احیانا اثر بخشی این سلول ها برای بیمارانی که درمرحله متوسط و شدید بیماری بودند انجام گرفت.

وی درباره نتایج مرحله اول گفت: نتایج اولیه حاکی از بی خطربودن و مطمئن بودن استفاده از سلول ها بنیادی مزانشیمی در بیمارانی بود که با شدت متوسط این بیماری بستری شده بودند و نشان داد که این سلول ها می تواند مفید باشد.

وی درباره ادامه طرح سلول درمانی بیماران مبتلا به کرونا افزود: فاز دو مطالعه را برای ارزیابی بیشتر از نظر اطمینان بخشی و بازدهی اثر تزریق سلول های بنیادی مزانشیمی با تعداد بیماران بیشتر، همراه با گروه کنترل با همکاری چندین مرکز درمانی آغاز کرده ایم و در این زمینه ارتباط تنگاتنگی با سایر کشورها برای تبادل تجربیات و یافته های علمی داریم.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان تاکید کرد با اتمام فاز دو مطالعه و یافته های آن و تایید وزارت بهداشت، نتایج به اطلاع عموم خواهد رسید.

وی ابراز امیدواری کرد دانش سلول های بنیادی در این زمینه بتواند کمک شایانی برای درمان بیماری کووید ۱۹ انجام دهد.

ضرابی گفت: این طرح فقط از طریق مراکز پذیرش بیماران کووید ۱۹ اجرا می شود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

ورود سه داروی «سلول درمانی» به فهرست دارویی کشور

ابداع روشی جدید برای درمان موثرتر آرتروز با تزریق سلول های بنیادی

مطالعه محققان ایرانی نشان داد: نقش احتمالی ژنهای کروموزوم Y در تکوین سلولهای پیش ساز عصبی

در پژوهشگاه رویان انجام شد: استخراج سلولهای بنیادی زایای مؤنث براساس قابلیت چسبندگی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها