فضاپیمای جونو در میان شور و شعف کارکنان ناسا و پس از پنج سال وارد مدار مشتری شد.
به گزارش دیدهبان علم ایران به نقل از گاردین، جونو اولین فضاپیمایی است که پس از ماموریت فضاپیمای گالیله ناسا در سال ۱۹۹۵ ، وارد مدار مشتری میشود.
ورود این فضاپیما به مدار مشتری با شادی کارمندان آزمایشگاه پیش رانش جت در کالیفرنیا، شرکت لاکهید مارتین و آژانس فضایی آمریکا (ناسا) همراه بود و آنها این موفقیت بزرگ را جشن گرفتند.
احتمال قرار گرفتن جونو در مدار مشتری ۵۰ درصد بود و اگر مشکلی در عملکرد این فضاپیما پیش میآمد، مستقیم از کنار مشتری عبور کرده و تمام این ماموریت نقش بر آب میشد.
جونو یک فضاپیمای بدون سرنشین متعلق به ناسا است که توسط شرکت لاکهید مارتین و مؤسسه تحقیقات جنوب غربی ساخته و هدایت شد و در پنجم اوت سال ۲۰۱۱ از فلوریدا به فضا پرتاب شد.
این فضاپیما نیروی خود را از انرژی خورشید تامین میکند.
آزمایشگاه پیش رانش جت ناسا به محض ورود این فضاپیما به مدار مشتری، صحت این خبر را به صورت رسمی تایید کرد.
این فضاپیما دقیقا به محل برنامه ریزی شده در مدار مشتری وارد شد. تمامی ابزارها از جمله دوربین این فضاپیما در هنگام ورود به مدار مشتری خاموش بودند بنابراین هیچ تصویری از لحظه رسیدن جونو به مدار این سیاره ثبت نشده است.
این فضاپیما قرار است طی یک ماموریت ۲۰ ماهه به کاوش بر فراز ابرهای غلیظ مشتری و جمع آوری اطلاعات در مورد اسرار این سیاره بپردازد.
جونو اولین ماموریت انرژی خورشیدی به مشتری بوده و ابزار خاص آن کمک خواهد کرد تا به اسرار نهان این سیاره پی برده و همچنین بینش جدیدتری نسبت به عملکرد منظومه شمسی پیدا کنیم.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند