رونق برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به رشد سه برابری استقبال از برنامه کارآفرینان و متخصصان بین المللی (کانکت) عنوان کرد: خوشبختانه در قالب برنامه کانکت، بیشترین ظرفیت ارتباط و تعامل ایجاد شد. اگرچه مهاجرت وجود دارد اما تمام تلاشمان را به کار ببندیم تا افراد نخبه، ارتباط خود را از هرکجای دنیا حضور دارند، با کشورشان حفظ کنند و هر نخبه ایرانی به نوعی سفیر کشورمان در حوزه علم و فناوری در آن نقطه از دنیا باشد.
وی با اشاره به تحول در شاخصهای تشخیص نخبه و ارزیابی نخبگان، تاکید کرد: در گام نخست، میبایست شاخصهای نخبگی به سوی تاثیرگذاری تعییر یابد و در گام دوم حوزه نخبگی است که باید گستردهتر شود. سیاستمداران، فیلسوفان، بازرگانان، شاعران ، کارآفرینان و مهارتمندانی داریم که تاثیرگذاری بسیار شگرفی در کشور دارند و میبایست در تعریف نخبگی جای بگیرند.
دهقانی با بیان اینکه در تعریف جدید از نخبگان، باید به وزن نخبگی و میزان رشد آنها توجه شود، افزود:توجه به نخبگان باید متناسب با میزان تاثیری باشد که ایجاد می کنند و همچنین رشد تاثیرگذاری است که فعالیت آنان به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: روند جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی کشور، تا کنون بر مبنای جذب از طریق آزمون اداری استخدامی بود اما اکنون یک مسیر تجربه جدید را شاهد هستیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه امید دارم با اصلاح نظام شناسایی و ارزیابی نخبگان توسط بنیاد ملی نخبگان، شاهد اثرگذاری بیشتر نخبگان در روند رشد کشور باشیم، ادامه داد: مسیر قانونی کشور به هرحال موانع و محدودیت هایی دارد که تا تسهیل آن باید اقدامات متعددی صورت بگیرد و در این مسیر اراده و عزم بنیاد ملی نخبگان در تحقق روند جذب نخبگان در ساختار اداری کشور جدی است.
دکتر ناصر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان نیز در این مراسم گفت: با حمایتی که رییس جمهوری از نخبگان دارند، شاهد تصویب این آیین نامه هستیم که در نوع خودش کم نظیر است و امکانات بسیار خوبی را در اختیار نخبگان قرار میدهد.
وی با اشاره به ایجاد فرصت برای استخدام نخبگان در دستگاههای اجرایی کشور افزود: سازمان اداری و استخدامی ظرفیت برای استخدام ۲۰۰۰ نفر را اعلام کرده است، بر همین اساس نیز بنیاد ملی نخبگان، متناسب با همین ظرفیت، تعدادی از افراد واجد شرایط را شناسایی کرده است. لازم است تا دستگاه های اجرایی با سازمان اداری و استخدامی همکاری کنند و در جذب این افراد اهتمام بورزند. برخی از دستگاه ها ظرفیت خود را اعلام آمادگی کرده اند و از جمله وزارت نیرو، ارشاد، دانشگاه فرهنگیان و سایر دستگاه ها اعلام آمادگی کردهاند که در مجموع نیاز به ۲۵۰۰ نخبه احصا شده است.
بسته حمایت از نخبگان ایرانی
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند