دوشنبه، ۳ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 23 December , 2024

دانشگاه آزاد کرج، پنجمین دانشگاه برتر ایران در رتبه بندی مجله آمریکایی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:9901
چهارشنبه، ۵ آبان، ۱۳۹۵ | 20:11

دانشگاه آزاد کرج، پنجمین دانشگاه برتر ایران در رتبه بندی مجله آمریکایی

در حالی که دانشگاه های ایران در اغلب نظام‌های رتبه بندی دنیا حضور چندان پررنگی در فهرست چند صد دانشگاه برتر دنیا ندارند، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام  از انتشار تازه ترین رتبه بندی دانشگاه های دنیا از سوی پایگاه خبری یو.اس.نیوز خبر داده که در آن ۱۱ دانشگاه ایرانی در بین هزار دانشگاه برتر جهان قرار دارند و از نکات جالب در این رتبه بندی کسب رتبه پنجم ایران، رتبه ۶۲۹ جهان و رتبه ۶۳ دانشگاه های جهان در حوزه مهندسی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، دکتر دهقانی با بیان این که یو.اس.نیوز (U.S. News) یکی از نظام های رتبه بندی معتبر در سطح دنیاست که سال ۱۹۸۳ دانشکده های آمریکا و از سال ۲۰۱۵ میلادی دانشگاه های سراسر جهان را رتبه‌بندی می‌کند، اظهار داشت: این پایگاه همچون دیگر نظام های رتبه بندی، تعداد دانشگاه های مورد ارزیابی خود را در سال ۲۰۱۷ میلادی افزایش داده و از ۷۵۰ در سال ۲۰۱۶ میلادی به ۱۰۰۰ دانشگاه رساند. بدین ترتیب تعداد دانشگاه های بیشتری توانستند ضمن حضور در این رتبه بندی، فرصت بررسی عملکرد خود را در سطح جهانی پیدا کنند.

وی ادامه داد: دانشگاه هاروارد، موسسه فناوری ماساچوست و استنفورد رتبه اول تا سوم جهانی را به دست آوردند. دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و موسسه فناوری کالیفرنیا نیز موفق به کسب رتبه های چهارم و پنجم در سطح دنیا شدند. دو دانشگاه آکسفورد و کمبریج نیز از انگلستان توانستند رتبه های ۱ و ۲ اروپا و ۶ و ۷ جهانی را در سال ۲۰۱۷ کسب نمایند.

showimage-aspx

دهقانی اظهار داشت: یو.اس. نیوز از ۱۲ شاخص جهت ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه ها بهره می گیرد که نسبت به سال گذشته، اندکی تفاوت کرده اند.

شاخص های کتاب سنجی بر اساس اطلاعات نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی وب.آو.ساینس برای یک دوره ۵ ساله ۲۰۱۰-۲۰۱۴ مورد محاسبه قرار می گیرند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: بر اساس نتایج منتشر شده پایگاه خبری رتبه بندی سال ۲۰۱۷ یو.اس.نیوز ، ۱۱ دانشگاه از کشورمان توانستند خود را در فهرست دانشگاه های برتر جهان قرار دهند. دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، آزاد اسلامی واحد کرج، علم و صنعت ایران، علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس، تبریز، فردوسی مشهد و علوم پزشکی شهید بهشتی توانستند با کسب رتبه های اول تا یازدهم در سطح کشور، در فهرست ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا جا گیرند و این در حالی است که در سال گذشته تعداد دانشگاه های کشور در فهرست یو.اس.نیوز هشتدانشگاه بوده است.

دهقانی اعلام کرد: این اولین سالی است که سه دانشگاه تبریز، فردوسی مشهد و علوم پزشکی شهید بهشتی توانستند در رتبه بندی یو.اس.نیوز حاضر شوند.

وی افزود: دانشگاه صنعتی شریف با ۳۰ پله رشد نسبت به سال گذشته توانست رتبه نخست ایران و ۴۰۵ جهان را کسب نماید. دانشگاه تهران رتبه دوم ایران و صنعتی اصفهان رتبه سوم ایران را به دست آوردند. در بین ۱۱ دانشگاه ایران، دانشگاه آزاد اسلامی کرج رتبه پنجم ایران و ۶۲۹ جهان را کسب کرده است. این دانشگاه با ۱۰۷ رتبه رشد، بیشترین رشد رتبه را در بین دانشگاه های کشور داشته است.

سرپرست ISC در ادامه افزود: ایران همچون سال گذشته توانسته بعد از ترکیه رتبه دوم منطقه را به لحاظ تعداد دانشگاه برتر از آن خود کند. رژیم اشغالگر قدس و عربستان نیز بعد از ایران و به ترتیب با داشتن ۷ و ۴ دانشگاه رتبه های سوم و چهارم منطقه را کسب کرده اند. در جدول زیر تعداد کل دانشگاه های حاضر در رتبه بندی یو.اس. نیوز و همچنین تعداد دانشگاه های ایران نمایش داده شده است.
دهقانی تصریح کرد: علاوه بر رتبه بندی جهانی، این پایگاه در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه های جهان را در ۲۲ حیطه موضوعی رتبه بندی و ۴۰۰ دانشگاه برتر را در هر شاخه معرفی کرد.  در رتبه بندی موضوعی سال ۲۰۱۶ یو.اس.نیوز تعداد ۲۵۰ دانشگاه را در هر حیطه مورد رتبه بندی قرار داده بود.

۴

وی خاطرنشان کرد: ایران در سال ۲۰۱۷ در ۱۲ حیطه موضوعی دارای نماینده در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا است و این در حالی است که این رقم در سال گذشته برابر با هشت حیطه بوده است.

دهقانی در ادامه گفت: ایران در سه حیطه داروشناسی و سم شناسی، علوم کشاورزی، و مهندسی بالاتر از ترکیه، عربستان و رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته است و بدین ترتیب توانست رتبه نخست منطقه را از آن خود کند. دانشگاه تهران در حیطه مهندسی توانست با پنج پله رشد نسبت به سال گذشته رتبه ۴۵ جهان و اول خاورمیانه را کسب کند. همچنین این دانشگاه در حیطه علوم کشاورزی نیز با کسب رتبه ۷۱ جهانی، به عنوان برترین دانشگاه منطقه در این حیطه معرفی شد. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در حیطه دارو شناسی و سم شناسی برای اولین بار توانست حاضر شود و با کسب رتبه ۸۶ جهانی، بالاتر از تمام دانشگاه های خاورمیانه قرار گیرد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: همچنین در حیطه ایمنی شناسی، ریاضی و علم مواد ایران رتبه دوم منطقه را کسب کرده است. لازم به ذکر است که در حیطه ایمنی شناسی هیچ دانشگاهی از عربستان و ترکیه در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا وجود ندارد.

untitled

در آسیا نیز دانشگاه توکیو با کسب رتبه جهانی ۴۴ در برترین جایگاه این قاره قرار گرفت. دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه پکینگ چین نیز به ترتیب با کسب رتبه های ۵۰ و ۵۳ در جهان، مقام دوم و سوم آسیا را کسب کردند. چین بعد از آمریکا، بیشترین تعداد دانشگاه برتر دنیا را در خود جا داده است.

گفتنی است، U.S.News & World Report یکی از مجله‌های خبری-تحلیلی آمریکا است که در حوزه‌های سیاست، اقتصاد و سلامت خبررسانی می‌کند. در سال‌های اخیر عمده شهرت یواس نیوز به دلیل ارائه رتبه‌بندی کالج‌ها و دانشکده‌های پزشکی و بیمارستان‌های آمریکا بوده است. یو اس نیوز علاوه دانشگاه های آمریکا و جهان، کالج ها و دبیرستان‌ها، بیمارستان‌ها، خودروهای جدید و قدیمی (از نظر قیمت و مناسب بودن برای خانواده ها)، هتل‌ها، آژانس‌های مسافرتی، مشاغل و … را نیز در آمریکا رتبه بندی می‌کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

بزرگ‌ترین ترانسفورماتور کوره قوس الکتریکی کشور رونمایی شد

افتتاح خط تولید کاملا بومی «لوله خلأ خون‌گیری» در کشور

تهران در رتبه ۳۴ برترین خوشه‌ های علم و فناوری جهان

دهقانی تاکید کرد: ضرورت ایجاد بیمه و بانک تخصصی با ریسک‌پذیری بالا برای حمایت از دانش‌بنیانها

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها