دوشنبه، ۱ بهمن، ۱۴۰۳ | Monday, 20 January , 2025
مدیرعامل محک خبر داد

۱۲ هزار و ۵۰۰ کودک مبتلا به سرطان، تحت حمایت محک/افزایش نرخ بهبودی کودکان مبتلا به سرطان در کشور از ۲۰ به ۴۰ درصد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:53093
دوشنبه، ۱ بهمن، ۱۴۰۳ | 16:36

۱۲ هزار و ۵۰۰ کودک مبتلا به سرطان، تحت حمایت محک/افزایش نرخ بهبودی کودکان مبتلا به سرطان در کشور از ۲۰ به ۴۰ درصد

مدیرعامل مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام در سرطان کودکان، اظهار داشت: محک در دو سال گذشته تمرکزش را بر روی تشخیص زودهنگام قرار داده که باعث می‌شود بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود و درمان هم کم هزینه‌تر، ساده‌تر و اثربخش‌تر باشد.

به گزارش دیده بان علم ایران، آراسب احمدیان در نشست خبری شبکه ارتباطی حمایت از کودکان مبتلا به سرطان گفت: امروز در ۴۱ بیمارستان دولتی دانشگاهی در سراسر ایران و به طور کلی هر بیمارستانی که بخش خون و انکولوژی کودکان در آن فعال است، مددکار اجتماعی محک نیز حضور دارد و کودکان را تحت حمایت قرار می‌دهد. علاوه بر تهران در استان‌های اصفهان، خراسان، فارس، آذربایجان شرقی و به تازگی یزد به طور مستقل از کودکان مبتلا به سرطان حمایت می‌شود.

وی توضیح داد: از ابتدای تاسیس محک تاکنون بیش از ۴۵ هزار کودک مبتلا به سرطان تحت حمایت این سازمان قرار گرفته‌اند. ۱۸ هزار کودک بهبودیافته حاصل ۳۳ سال فعالیت موسسه محک است و درحال حاضر ۱۲ هزار و ۵۰۰ کودک تحت حمایت موسسه محک هستند که خدمات درمانی و حمایتی از این موسسه دریافت می‌کنند.

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه بزرگ‌ترین موضوع درمان سرطان بحث تأمین هزینه داروست، تصریح کرد: وقتی یک پروتکل درمانی می‌تواند از ۱۰۰ میلیون تا چند میلیارد تومان طی
دوره درمان سه تا پنج ساله به یک خانواده تحمیل کند، باید از خود بپرسیم چند خانواده می‌تواند این هزینه را پرداخت کند؟ بنابراین هر کودک مبتلا به سرطان که در یکی از ۴۱ بیمارستان دولتی و دانشگاهی بیماری‌اش تشخیص و درمان را شروع می‌کند، تحت حمایت محک قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه میانگین درصد حمایتی محک بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد بوده است، بیان کرد: ما درمان در بخش خصوصی را حمایت نمی‌کنیم اما باید بپذیریم امروز بخشی از درمان به دلیل تعرفه‌گذاری در سرویس‌های دولتی ارائه نمی‌شود؛ بنابراین هر سرویسی که در بخش دولتی ارائه نشود یا آن قدر دیر ارائه شود که حیات بیمار به خطر بیفتد، هزینه آن را در بخش خصوصی پرداخت می‌کنیم.

احمدیان توضیح داد: با توجه به تغییرات نرخ ارز برای تامین بخش عمده‌ای از تجهیزات، داروها و ماشین‌آلات پزشکی باید از ارز آزاد استفاده کنیم. همچنین در حال حاضر در دنیا روش‌های درمان در حال تغییرند و درمان‌ها به سمت درمان‌های ژنتیکی و مونوتراپی رفتهاند که داروهای این نوع درمان‌ها اصولا اثربخشی بیشتری دارند. در ایران هم از طریق مرکز تامین داروهای تک نسخه‌ای این داروها در اختیار بیمار قرار میگیرند اما دارویی که از این طریق تامین می‌شود با ارز آزاد و بدون پشتیبانی موسسات بیمه‌گر دریافت می‌شود. این داروها اثربخشی بالایی دارند اما ورود آنها به فارماکوپه کشور و به تبع آن حمایت سازمان‌های بیمه‌گر از این گروه داروها به کندی صورت می‌پذیرد. تحت چنین شرایطی هزینه‌های سنگین این داروها به طور کامل توسط موسسه محک پرداخت می‌شود که منابع موجود کفاف پشتیبانی از این اقدام را نمی‌دهد. این باعث می‌شود در مسیر درمان با هزینه‌های متفاوت نسبت به گذشته روبه رو باشیم.

حمایت سازمان های بیمه‌گر ضروری است

مدیرعامل محک تاکید کرد: قطعا در این راه کمک مردم همچنان وجود دارد اما توقع ما این است که وزارت بهداشت در ورود این داروها به فارماکوپه کشور تسریع کند و به تبع آن سازمان‌های بیمه‌گر هم این دارو ها را مورد پشتیبانی قرار دهند. امروز ما با داروهایی روبهرو هستیم که به دلیل افزایش تجویز از سوی پزشکان و اساتید دانشگاه، دیگر نمی‌توانیم آنها را داروهای لوکس بدانیم و تامین آنها را از طریق ساز و کار تامین داروهای تک نسخه‌ای انجام دهیم.

وی تصریح کرد: وقتی تعداد بسیاری از اساتید و پزشکان این داروها را برای بیماران تجویز می‌کنند و نتایج مناسبی از اثربخشی آنها دریافت می کنند، یعنی این داروها لوکس نیستند بلکه بخشی از درمان کودکان مبتلا به سرطان را بر عهده دارند. به عنوان مثال داروی نلارابین در سال ۱۴۰۲ برای ۲۴ بیمار در سطح کشور تجویز شد که هرکدام از موسسات محک، تسکین، کسا و خراسان سهمی از این تعداد بیمار را داشتند تنها در ۹ ماه اول سال ۱۴۰۳ این تعداد به ۴۴ نفر رسیده و تعداد سفارش این دارو در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۱۸ در ۹ ماهه اول امسال ۱۲۷۲ عدد بوده است. با این پیش بینی که تعداد تجویز شده این دارو تا پایان سال جاری به ۱۶۰۰ عدد می‌رسد، یک رشد ۱۰۰ درصدی در میزان تجویز و مصرف این دارو را شاهد هستیم. این موسسات در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان برای تهیه این دارو هزینه کردند و در ۹ ماهه اول سال جاری نیز بالغ بر ۳۴ میلیارد تومان برای این دارو هزینه شده که پیش بینی آن برای کل سال ۱۴۰۳ بدون در نظر گرفتن افزایش نرخ ارز حدود ۴۵ میلیارد تومان خواهد بود که به معنی ۱۲۷ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ است.

لزوم حمایت هرچه بیشتر نظام بهداشت و سلامت کشور از بیماران مبتلا به سرطان

احمدیان همچنین بیان کرد: حمایت‌طلبی که سازمان‌ها انجام می‌دهند امروز تنها حمایت‌طلبی از مردم نیست بلکه نوعی حمایت‌طلبی از سازمان‌های ذیربط در نظام بهداشت و سلامت کشور است که چنین دارویی باید در فهرست رسمی داروهای کشور وارد شود و بیمه‌ها آن را حمایت کنند.

وی ادامه داد: براساس برآوردهایی که در ۹ ماهه ابتدای سال انجام دادیم پیش‌بینی‌ می‌شود هزینه‌های حمایتی محک رشد حدود ۶۵ درصدی در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۳ داشته باشد.

وی همچنین با بیان اینکه موضوع اصلی در سرطان کودکان تشخیص زودهنگام است، گفت: در سرطان کودکان تشخیص زودهنگام بسیار مهم بوده و بیش از دو سال است که محک تمام تمرکزش بر روی تشخیص زودهنگام است و این موضوع باعث می‌شود بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود و درمان هم کم هزینه‌تر، ساده‌تر و اثربخش‌تر باشد.

افزایش نرخ بهبودی کودکان مبتلا به سرطان از ۲۰ به ۴۰ درصد

مدیرعامل محک بیان کرد: آمار جهانی شانس موفقیت در درمان‌های سرطان کودکان در کشورهای با درآمد بالا را حدود ۸۰ درصد عنوان می‌کند و شانس درمان در کشورهای با درآمد متوسط و پایین که ایران هم در این بخش است را معادل ۲۰ درصد می‌داند و این عدد امروز برای ایران در حدود ۴۰ درصد است. این موفقیت ناشی از ۳۳ سال تمرکز موسسه محک بر روی حمایت و درمان سرطان کودکان در ایران است که با پشتیبانی مردم نیکوکار این سرزمین انجام شده است.

احمدیان با بیان اینکه یکی از اصول محک، شفافیت مالی و پاسخگویی است، توضیح داد: صورت‌های مالی حسابرسی شده موسسه محک و سازمان‌های همکارش به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط حسابرسان رسمی تنظیم شده و در وبسایت این سازمان قرار دارد. جریان های عواید و هزینه محک به همراه گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی دد معرض اطلاع عموم قرار گرفته است.

حمایت محک از تمام کودکان مبتلا به سرطان

مدیرعامل محک همچنین تصریح کرد: هر کودک زیر ۱۸ سال که برگه تشخیصی ابتلا به یکی از انواع سرطان را داشته باشد و درمان او در بیمارستان‌ دولتی باشد تحت حمایت کامل محک قرار می‌گیرد.

وی گفت: نباید فراموش کرد که سیستم ورود داروهای تک نسخه‌ای تمهید وزارت بهداشت بوده تا پیشرفته‌ترین نوع داروها بتواند در اختیار بیماران قرار بگیرد و حداقل در ۱۵ سال گذشته موردی نداشتیم که کودک مبتلا به سرطان بخواهد برای درمان به خارج از کشور مراجعه کند؛ حتی خانواده بیمارانی که با خارج از کشور مکاتبه کردند این پاسخ را شنیدند که اینجا هم همان درمان‌های ایران انجام می‌شود. اما ما یک مشکل بزرگ در بخش دارو داریم. این مشکل عدم اطمینان از تداوم جریان تامین دارو به طور مستمر است که منجر به این می شود که دارو گاهی هست و گاهی نیست.

وی افزود: وظیفه ما این است که مسیر رسیدن دارو را هموار و شرایط را تسهیل کنیم هرچند در این زمان‌ها پزشک پروتکل خود را عوض می‌کند. برای مثال یک داروی تک نسخه‌ای با همه تمهیدات وزارت بهداشت از لحظه سفارش تا رسیدن به دست ما حداقل ۱۸ روز طول می‌کشد و شرکت‌های خصوصی هم به دلیل گرانی، این اقلام را برای موجودی انبار خود وارد نمی‌کنند. درمانی که در ایران وجود دارد همان درمان‌های خارج از کشور است اما امروز مسیرهای جدید درمانی ایجاد شده و درحال تلاش هستیم تا این نوع داروهای مورد نیاز این نوع درمان‌ها تامین شود و از دولت هم می‌خواهیم در ورود این داروها به فهرست دارویی کشور اقدام کنند و سازمان های بیمه‌گر نیز این دارو ها را در شمول حمایت بیمه قرار دهند. حتما موسسه محک با تمام توان پشتیبانی از بیماران را انجام می دهد و تا کنون نیز بر همین مدار اقدام نموده است، اما لازم است سازمان های مرتبط نیز وظایف خود در این زمینه را انجام دهند.

احمدیان با تاکید بر اینکه موسسه محک بر دو قید غیردولتی بودن و غیرانتفاعی بودن خود باقی می‌ماند، عنوان کرد: منابع ما از محل بودجه‌های دولتی یا انجام عملیات بازرگانی تامین نمی‌شود و تنها یک موسسه اعانه‌پذیریم. به همین دلیل هم وارد بحث گردشگری سلامت نشدیم چراکه در آن صورت وارد اقتصاد سلامت می‌شویم. ما تنها یک موسسه ارائه‌دهنده سرویس‌های خیریه به کودکان مبتلا به سرطان هستیم که منابع آن از طریق کمک مردمی تامین می‌شود.

مدیرعامل موسسه محک همچنین با تقدیر از پزشکان متخصص ایرانی گفت: باید از این پزشکان و متخصصان رشته انکولوژی کودک، رادیوانکولوژی، پاتولوژی و رشته‌های دیگر تقدیر کرد برای اینکه با دانش و تخصص خود درمان‌های روز دنیا را برای کودکانمان انجام می‌دهند.

نشست خبری شبکه ارتباطی حمایت از کودکان مبتلا به سرطان با حضور مدیران عامل موسسات خیریه محک، کسا، تسکین و خراسان در روزهای پایان دی ماه در سالن مجتمع مطبوعاتی اصفهان برگزار شد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

دستاورد محققان ریاضی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه شناسایی ژن‌های محرک سرطان

در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد: شناسایی ژن‌ها و مسیرهای مولکولی سرطان با تحلیل کلان داده ها

کتاب «پتانسیل‌های درمانی اگزوزوم در سرطان» منتشر شد

مرکز مشاوره رایگان در حوزه خون و سرطان به همت پژوهشکده سرطان معتمد راه اندازی شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها