چهارشنبه، ۲۶ دی، ۱۴۰۳ | Wednesday, 15 January , 2025

موفقیت متخصصان ایرانی در تولید و ذخیره رده سلولی شناسنامه‌دار نامیرای پلنگ ایرانی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:52529
سه شنبه، ۳۰ مرداد، ۱۴۰۳ | 15:06

موفقیت متخصصان ایرانی در تولید و ذخیره رده سلولی شناسنامه‌دار نامیرای پلنگ ایرانی

متخصصان بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در راستای ماموریت محوله ملی خود در زمینه صیانت از ذخایر ژنتیکی کشور، با تولید و ذخیره سازی رده سلولی شناسنامه دار نامیرا از گونه ارزشمند در معرض خطر انقراض پلنگ ایرانی “ارس” نمونه ای دیگر را به مجموعه گنجینه ملی حیات وحش افزودند.

به گزارش دیده‌بان علم ایران به نقل از روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، مریم فرقدان سرپرست بانک سلولهای انسانی و جانوری این مرکز در خصوص وضعیت ارس گفت: “ارس” پلنگ ایرانی است که در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در حال حاضر در باغ وحش مشهد نگهداری می‌شود. این حیوان ارزشمند در اواخر ۱۴۰۲ دچار تشنج شد که با تلاش تیم متخصص دامپزشکی با موفقیت تحت درمان قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: براساس همکاری و هماهنگی های صورت گرفته با اداره کل سازمان محیط زیست استان خراسان رضوی و با تلاش محققان مرکز، سلول‌های این پلنگ ایرانی با رویکرد بهره برداری پایدار پس از نمونه برداری بافتی و طی فرآیندهای استاندارد آزمایشگاهی، کشت و تکثیر شده و با موفقیت در این بانک شناسنامه‌دار و ذخیره شده است.

فرقدان همچنان بیان کرد: پلنگ ایرانی هم اکنون در فهرست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و جزو گونه‌های در معرض خطر انقراض(endangered) به شمار می‌رود. تولید رده سلولی از این گونه، امید برای احیای گونه‌های حیات وحش در معرض خطر انقراض را افزایش می‌دهد.

گفتنی است به دنبال عقد تفاهم‌نامه همکاری مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و این مرکز برای ایجاد بانک سلولی از گونه‌های در معرض خطر انقراض حیات وحش، ذخیره‌سازی نمونه‌های سلولی تولید شده از یوزپلنگ آسیایی آغاز شد و در این مدت کلکسیون ارزشمندی از نمونه‌های سلولی تایید هویت شده و شناسنامه‌دار از یوزپلنگ آسیایی، خرس مازندران، اسبچه خزری، خرس سیاه بلوچی و پلنگ ایرانی ایجاد شده است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

روش نوین محققان ایرانی برای ترمیم آسیب‌های استخوانی جمجمه و صورت

معرفی شش گونه جدید زعفران از ایران

سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران منصوب شد

شناسایی سویه های مخمری ضد آلودگی قارچی انگور

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها