یکشنبه، ۱۸ آذر، ۱۴۰۳ | Sunday, 8 December , 2024

کشاورزی هوشمندانه با پهپاد گرده‌افشان ایرانی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:51838
یکشنبه، ۲۶ فروردین، ۱۴۰۳ | 17:53

کشاورزی هوشمندانه با پهپاد گرده‌افشان ایرانی

پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی و ساخت ماژول گرده افشان هوایی(پهپاد گرده افشان) شدند که با استفاده از این نوع پهپاد محصولات باغ‌ها به صورت چشمگیری افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار دیده‌بان علم ایران، جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی و ساخت ماژول گرده افشان هوایی(پهپاد گرده افشان) شدند. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت کاملا هوشمند می‌تواند به صورت نقطه‌ای و پیوسته، باغ‌های مختلف را گرده افشانی کند.

امین طلایی‌زاده، مدیرعامل شرکت دانش بنیان کشاورزیار رباتیک شریف (شریف اگربات) در خصوص این ماژول گفت: ماژول گرده افشان هوایی (پهپاد گرده افشان) برای اولین بار در کشور ارائه شده است و مبنای کاری آن به صورت پودر پاشی است.

وی افزود: تا کنون این ماژول بر روی دو نوع پهپاد DJI T16 و پهپاد شریف اگربات S20 تست شده است و از مهم‌ترین ویژگی‌های این ماژول این است که می‌تواند به صورت کاملاً مستقل و بدون اتصال هیچ‌گونه سیم، با باتری و سنسورهای مختص خود کار کند و اپراتور پهپاد برای استفاده از آن به سادگی کافی است که مخزن پهپاد سمپاش خود را برداشته و ماژول گرده افشان را به جای آن نصب کند.

دکتر طلایی‌زاده در ادامه به ویژگی‌های این دستگاه اشاره کرد و گفت: گرده افشانی با سرعت بالا (۱۵ هکتار در ساعت)، دو حالت گرده افشانی به صورت نقطه‌ای و پیوسته، گرده افشانی خودکار بر پایه مکانیزم پودر پاش از دیگر ویژگی‌های ماژول گرده افشان هوایی(پهپاد گرده افشان) است.

وی خاطرنشان کرد؛ گرده افشانی یکی از مراحل مهم در باغبانی بسیاری از درختان است. در بعضی از باغ‌ها در صورتی که گرده افشانی به صورت مصنوعی انجام شود، میزان محصول برداشت شده به صورت چشم‌گیری افزایش می‌یابد. استفاده از این ماژول برای باغ‌ها نخل، گردو، کیوی، بادام، سیب، گلابی و … توصیه شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر فناوری ساخت این پهپاد تنها در انحصار کشور آمریکا بوده و ایران به عنوان دومین کشور ارائه دهنده این تکنولوژی در حال عرضه این محصول است. البته ماژول ارائه شده توسط این شرکت از تکنولوژی و هوشمندی بیشتری نسبت به نمونه آمریکایی برخوردار است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

استاد دانشگاه صنعتی شریف، سردبیر نشریه معتبر بین المللی IEEE شد

موفقیت دانشجویان ایرانی در کسب رتبه سیزدهم دنیا در معتبرترین رقابت برنامه‌نویسی دانشجویی

نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی»ایرانی رونمایی شد

انتشار مقاله محققان دانشگاه صنعتی شریف در مجله معتبر انجمن فیزیک آمریکا

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها