پنج شنبه، ۱۳ دی، ۱۴۰۳ | Thursday, 2 January , 2025

پایش و بازرسی دقیقتر کابل‌ها با دستگاه ایرانی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:44550
چهارشنبه، ۸ خرداد، ۱۳۹۸ | 13:57

پایش و بازرسی دقیقتر کابل‌ها با دستگاه ایرانی

محققان یکی از شرکت‌های فناور مرکز رشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در زمینه تجهیزات بازرسی غیر مخرب فعالیت دارد موفق به طراحی و ساخت دستگاه بازرسی کابل شدند.

به گزارش دیده بان علم ایران در شرایط آب و هوایی خورنده و همچنین گذر زمان، کابل‌های مورد استفاده در انتقال نیرو، نظیر تله کابین، آسانسور، جرثقیل و کابل‌های مهار در صنایع مختلف نظیر نفت و گاز به علت وجود عوامل مختلف آب و هوایی و شیمیایی، دچار گسیختگی یا خوردگی می‌شوند. بر همین اساس بازرسی سلامت کابل‌ها نیز همچون دیگر سازه‌های مهندسی، اهمیت بالایی دارد. این در حالی است که در بسیاری موارد بازرسی عیوب کابل‌ها به روش بازدید چشمی انجام می‌شود که هم دارای دقت پایین است و هم امکان تحلیل نوع عیب وجود ندارد.

در صورت عدم توجه به سالم بودن کابل‌های استفاده شده در تجهیزاتی چون تله‌کابین، آسانسور و جرثقیل امکان بروز خطرات جانی و مالی زیادی وجود دارد.

در این راستا محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت دستگاه MFL شدند. دستگاه MFL کابل، دستگاهی است که از روش نشت شار مغناطیسی برای ارزیابی کابل‌های مورد استفاده در صنعت از لحاظ خوردگی و گسیختگی استفاده می‌کند.

روش کار این دستگاه بر اساس ایجاد میدان مغناطیسی و انحراف مسیر اصلی نشت شار مغناطیسی در هنگام عبور از عیب است. به این صورت که با قرار گرفتن کابل داخل میدان مغناطیسی متمرکز درون دستگاه، یک میدان مغناطیسی یکنواخت ایجاد می‌شود و با حرکت کابل درون دستگاه، با توجه به میزان فرسودگی و خوردگی کابل، میدان مغناطیسی تغییر خواهد کرد.

در این شرایط خروجی حسگرها تغییر می‌کند و در نهایت از طریق تحلیل و پردازش سیگنال‌ها نوع و محل عیوب به دست می‌آید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از دستگاه MFL کابل می توان در بازرسی تله‌کابین‌ها، آسانسورهای صنعتی، جرثقیل‌های مختلف و کابل‌های مهار فلر پالایشگاه‌ها بهره برد.

برای بازرسی کابل‌های ثابت نظیر کابل‌های نگهدارنده پل‌ها یا سازه‌هایی نظیر فلر پالایشگاه، لازم است ربات روی کابل حرکت کند؛ بدین منظور می توان از سیستم پیشرانه عمودی ساخت این محققان استفاده کرد.

قیمت پایین و امکان ارائه خدمات پشتیبانی متناسب نیاز مشتری از جمله مزایای تولید داخل محصول است. با توجه به بومی سازی کامل فناوری، امکان باز طراحی دستگاه متناسب با نیاز مشتری نیز وجود دارد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

معاون پژوهشی جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر منصوب شد

تولید ارزان الکتروکاتالیست بر پایه چارچوب‌های فلزی-آلی با طول عمر بالا

دستاورد محققان ایرانی در ترمیم استخوان‌ با هیدروژل نانویی تولیدی از پیله کرم ابریشم

موفقیت دانشمند ایرانی در ساخت لباس با قابلیت اندازه‌گیری قند خون

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها