یکشنبه، ۱۶ دی، ۱۴۰۳ | Sunday, 5 January , 2025

طراحی نرم افزار عمر مفید بتن مسلح دریاپایدار توسط محققان «امیرکبیر»

نسخه قابل پرینت
کد خبر:38012
یکشنبه، ۲۳ اردیبهشت، ۱۳۹۷ | 09:44

طراحی نرم افزار عمر مفید بتن مسلح دریاپایدار توسط محققان «امیرکبیر»

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر نرم‌افزاری را برای طراحی بر اساس دوام سازه‌های در معرض شرایط آسیب رسان بتن مسلح عرضه کرده اند که در طراحی پل قشم-بندرعباس مورد استفاده قرار گرفته است.

 

به گزارش دیده بان علم ایران سید حسام مدنی همکار طرح با بیان اینکه پروژه “مواد طبیعی و مصنوعی جایگزین سیمان و ساخت بتن‌های بادوام برای افزایش طول عمر سازه‌های بتنی در کشور” در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی شد،‌ گفت: در این پژوهش نرم افزاری تحت عنوان “طراحی عمر مفید بتن مسلح دریاپایدار” تهیه شد.


وی جمع آوری اطلاعات آزمایشگاهی ۳۰ ساله دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی جهت پیاده‌سازی در قالب یک مدل و نرم افزار کاربر دوست را از اهداف اجرای این پژوهش نام برد و ادامه داد: این نرم افزار قابلیت استفاده گسترده در مقاصد طراحی بر اساس دوام سازه‌های بتن مسلح در شرایط آسیب رسان محیط دریا را دارد.


به گفته وی، استفاده از نرم افزار برای طراحی بتن تا میلیاردها دلار از هزینه‌های ناشی از خرابی زود هنگام سازه‌های بتن مسلح به ویژه انواع استراتژیک همچون اسکله‌ها خواهد کاست.


مدنی خاطر نشان کرد: این نرم افزار در طراحی بر اساس دوام سازه “پل” بین قشم و بندرعباس مورداستفاده قرار گرفته است که نشانگر رجحان طراحی انجام شده از طریق این نرم افزار نسبت به طرح مشاور نروژی پروژه میباشد.


همکار طرح با اشاره به نحوی اجرای این طرح یادآور شد: طراحی نرم افزار مستلزم یک مطالعه تئوریک قوی بر روی مدل‌های موجود و انتخاب یک مدل مناسب احتمالاتی و پیاده کردن دیتاهای اولیه بر اساس روش‌های قابلیت اعتماد در نرم افزار بود. وی ادامه داد: علی‌رغم پیچیدگی‌های پنهان در ساختار نرم افزار، با ارائه آموزش‌های مقدماتی به مهندسان عمران امکان استفاده از این نرم افزار میسر  است.
این محقق با تاکید بر اینکه نرم افزار و مدل برازش یافته قابلیت استفاده وسیع در سطح جهان را دارد، یادآور شد: به ویژه دیتاهای پیش فرض نرم افزار برای مناطق حاشیه خلیج فارس تهیه شده است که قابلیت استفاده در ایران و کشورهای مجاور را افزایش می‌دهد. شایان ذکر است در حال حاضر درخواست های متعدد از کشور های عربی حاشیه خلیج فارس برای استفاده از این نرم افزار مطرح شده است.


وی با اشاره به مزايای این نرم افزار افزود: تولید نرم افزار حاضر مستلزم داشتن دانش در زمینه تکنولوژی بتن و مباحث طراحی بر اساس دوام سازه‌های بتن مسلح است، همچنین نیاز به دیتاهای اولیه برای صحت سنجی عملکرد نرم افزار و تولید داده پیش فرض می باشد که به این دلایل امکان طراحی نرم افزار برای هر مجموعه‌ای به راحتی امکانپذیر نیست.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

معاون پژوهشی جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر منصوب شد

تولید ارزان الکتروکاتالیست بر پایه چارچوب‌های فلزی-آلی با طول عمر بالا

دستاورد محققان ایرانی در ترمیم استخوان‌ با هیدروژل نانویی تولیدی از پیله کرم ابریشم

موفقیت دانشمند ایرانی در ساخت لباس با قابلیت اندازه‌گیری قند خون

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها