دوشنبه، ۳ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 23 December , 2024

یازده کاری که کبد شما را نابود می‌کند

نسخه قابل پرینت
کد خبر:3722
چهارشنبه، ۶ مرداد، ۱۳۹۵ | 07:11

یازده کاری که کبد شما را نابود می‌کند

کبد می‌تواند خودش را ترمیم و حتی تا حدودی سلول‌های سالم را جایگزین سلول‌های آسیب‌دیده کند؛ اما ۱۱ کار شما باعث نابودی کبد می‌شود.

به گزارش دیده‌بان علم ایران کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های داخلی بدن است. در حقیقت، هر چیز کوچک که می‌خوریم و می‌نوشیم توسط این اندام پالایش می‌شود. اما بیش‌تر افراد نمی‌دانند چگونه باید از کبد‌ شان مراقبت کنند. زیرا وقتی کبد به شدت آسیب می‌بیند، دیگر قابلیت خودترمیمی‌اش را از دست می‌دهد.
بنابراین باید از ۱۱ کاری که کبد را نابود می‌کند، پرهیز کرد:
 اعتیاد به مصرف الکل

دلایل زیاد وجود دارد که چرا نباید الکلی شوید، یکی از مهم‌ترین دلایل این است که در حقیقت هر نوع نوشیدنی که حاوی الکل باشد می‌تواند به کبدتان آسیب برساند. این نوشیدنی‌ها باعث می‌شوند کبد‌ توجه‌اش را فقط معطوف به تبدیل الکل به موادی کند که برای بدن کم‌تر سمی و خطرناک باشند. نوشیدن روزانه‌ی الکل منجر به ابتلا به بیماری‌هایی نظیر کبد‌ چرب، التهاب و سیروز می‌شود.

۲. چاقی

چاقی یعنی انباشتگی بیش از حد چربی در بدن. چربی‌های انباشته‌شده در کبد‌ منجر به بیماری کبد‌ چرب می‌شوند. چاقی از الکل هم برای بدن مضرتر است، زیرا نه تنها باعث بیماری‌هایی نظیر سیروز و نارسایی کبد می‌شود، بلکه منجر به بیماری‌هایی دیگر مثل دیابت و ناراحتی‌های قلبی نیز می‌شود.

۳. ابتلا به دیابت

اگر دچار دیابت شوید، کبدتان نیز در معرض خطر قرار می‌گیرد. در حقیقت، دیابت احتمال ابتلا به بیماری‌های کبدی را تا بیش از ۵۰ درصد افزایش می‌دهد. مقاومت به انسولین مقصر اصلی این ماجرا است. وقتی سطح انسولین در خون بسیار بالا می‌رود، منجر به افزایش چاقی شکمی می‌شود، و بنابراین کبد‌ به ذخیره‌ی چربی داخل خودش می‌پردازد. و به این ترتیب، منجر به ایجاد کبد‌ چرب می‌شود.

۴. مصرف بیش از حد نمک

غذاهایی که میزان نمک‌شان زیاد است می‌توانند منجر به ایجاد کبد‌ چرب شوند، زیرا باعث تولید مایع در کبد‌ می‌شوند؛ که به این پدیده احتباس آب می‌گویند. در نتیجه، کبد‌ شروع به تورم می‌کند. حتما سعی کنید مصرف خوراکی‌های فراوری‌شده را کاهش دهید تا میزان نمک در بدن‌تان کاهش یابد.

۵. سیگار

با این‌که سیگار کشیدن مستقیما بر کبدتان تاثیر نمی‌گذارد، ولی مواد شیمیایی خطرناک موجود در سیگار می‌توانند اکسایش (اکسیداسیون) در سلول‌ها را افزایش دهند. در نتیجه به کبد فشار می‌آید، و باعث آسیب‌هایی می‌شود که قابل ترمیم و بازگشت نیست.

۶. مصرف بیش از حد قند

۷. مصرف بیش از حد دارو، حتی مکمل‌های گیاهی و ویتامین A

۸. مصرف بیش از حد نوشابه

۹. حذف صبحانه از وعده‌های غذایی

۱۰. کم‌خوابی یا شب‌بیداری

۱۱. مصرف غذاهای خام و بیش از حد پخته‌شده

 

انتهای پیام

مطالب مرتبط

موفقیت دانشمند ایرانی در ساخت لباس با قابلیت اندازه‌گیری قند خون

تولید موش تراریخته برای کمک به تحقیقات دیابت در پژوهشگاه رویان

نتایج بزرگترین مطالعه ملی «شیوع دیابت در بزرگسالان و اقوام مختلف ایران» اعلام شد: استان یزد در راس شیوع/شیوع ۱۵ درصدی دیابت در بزرگسالان ایران

موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی بررسی کرد: رفتارهای پرخطر دانشجویان در مقایسه بـا دیگر گروه هـای جمعیـتی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها