یکشنبه، ۲۳ دی، ۱۴۰۳ | Sunday, 12 January , 2025

تاکید معاون وزیر بهداشت بر اولویت‌بخشی به بررسی علل مرگ‌های زودرس در ایران

نسخه قابل پرینت
کد خبر:24293
جمعه، ۱۳ مرداد، ۱۳۹۶ | 09:35

تاکید معاون وزیر بهداشت بر اولویت‌بخشی به بررسی علل مرگ‌های زودرس در ایران

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، یکی از مهمترین طرح‌های تحقیقاتی اولویت‌دار در حوزه سلامت کشور را بررسی مرگ‌های زودرس (مرگهای زیر ۷۰ سال) برشمرد.

 

به گزارش دیده‌بان علم ایران،‌ دکتر رضا ملک‌زاده در نشستی با اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان که در دانشکده پزشکی سنندج برگزار شد، همچنین موثرترین اقدامات برای پیشگیری از وقوع مرگ و ناتوانی‌های زودرس در کشور، کاهش هزینه‌ بیماری‌ها ، پیشگیری از بیماری‌های روانی و نیز سامان دادن به طب سنتی در کشور را از جمله موضوعاتی دانست که لازم است در تحقیقات محققان علوم پزشکی بدان توجه شود.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی کردستان علی رغم اینکه به نسبت دانشگاه های کشور، جوان و تازه تاسیس است با دارا بودن پتانسیل های مناسب بویژه اساتید و اعضای هیأت علمی مستعد و فعال در عرصه پژوهش و تحقیقات توانسته است با انجام فعالیت های برجسته در چندین رشته تخصصی و ارائه خدمات بهداشتی درمانی در مقیاس بالا به رتبه ۱۳ در سطح کشور برسد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت  افزود: با وجود اینکه دانشگاه علوم پزشکی کردستان در تقسیم بندی های وزارت بهداشت، جزو تیپ سه در نظر گرفته می‌شود ولی با قرار گرفتن دانشگاه در فهرست رتبه‌بندی ESI به مثابه تیپ یک است.

دکتر ملک‌زاده با اشاره به اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در دولت یازدهم، اظهار داشت: در سالهای اخیر کشور ایران با ارتقای شاخص ها و افزایش تعداد مقالات پراستناد در دنیا در رتبه ۱۶ تولید علم دنیا قرار گرفت.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، ضمن اشاره به چشمگیر بودن تعداد مقالات دانشگاه علوم پزشکی کردستان در مجلات مهم دنیا در قیاس با برخی دیگر از دانشگاه های علوم پزشکی کشور بر انجام تحقیقات مشترک با دانشگاه های بین المللی،‌تبدیل تحقیقات و پژوهش به محصولات تولیدی کاربردی، استفاده از بودجه های غیردولتی در مسیر تحقیقات، لزوم توجه جدی به توسعه کیفی پژوهش ها، فعال بودن کمیته های اخلاق در جهت ایجاد بستر سالمی برای انجام تحقیقات و انجام مطالعات آینده نگر تاکید کرد.

دکتر ملک زاده در ادامه به ارائه گزارشی از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه پزشکی کشور از جمله احیای موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران، راه اندازی برنامه ثبت یکصد بیماری، افزایش واحدهای تحقیقاتی در بیمارستانها، حمایت از آزمایشگاه‌ها،‌اجرای برنامه اخلاق حرفه‌ای، افتتاح ۱۰ آزمایشگاه جامع در سطح کشور، توسعه و تکمیل آزمایشگاه‌های جامع در آینده،‌ایجاد مراکز جدید مطالعات کوهورت در کشور با امکان فعالیت در زمینه بزرگسالان، مادران، کارکنان بخش سلامت و ….. به عنوان بخشی از این اقدامات نام برد.

در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز ضمن خیر مقدم و قدردانی از حضور دکتر ملک زاده، در این دانشگاه گفت: اساتید و محققان در حوزه های آموزشی و پژوهشی برای دستیابی به موفقیت و پیشرفت باید هم در شاخه علوم بالینی و هم علوم  پایه به انجام کار تحقیقاتی بپردازند.

دکتر سیامک واحدی با اشاره به قول مساعد دکتر ملک زاده در این سفر مبنی بر همکاری در جهت تجهیزات و کمک به تامین هزینه انجام مطالعه کوهورت چشم پزشکی در دانشگاه و اعتبار لازم برای ساخت پژوهشکده سلامت دانشگاه، خواستار حمایت هر چه بیشتر معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در جهت ارتباط بیشتر دانشگاه علوم پزشکی کردستان با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برتر داخل و خارج کشور جهت انتقال و تبادل تجارب شد.

در ادامه نیز دکتر فرزین رضاعی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گزارشی از عملکرد حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه را ارائه کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در جریان این سفر، از مرکز تولید موش تراریخت ، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت و همچنین از محصولات ارائه شده توسط فناوران و شرکت های دانش بنیان در دانشگاه بازدید کرد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

بررسی سه دهه عملکرد نظام سلامت ایران در مطالعه مهم محققان علوم پزشکی کشور: افزایش ۱۱۰ درصدی مرگهای مرتبط با آلودگی هوا در استان تهران/ موفقیت چشمگیر در کاهش بار بیماری های واگیر/ کنترل ناکافی بار بیماری های غیرواگیر

نتایج یک مطالعه بزرگ ملی: رتبه بندی استانها در شیوع کم خونی/ شیوع ۹ درصدی کم خونی در بزرگسالان ایرانی/ استان هرمزگان در صدر «کم خونی»

گام جدید محققان ایرانی در پیشگیری از مرگهای زودرس: کاهش چشمگیر آنزیمهای کبدی بالا در مبتلایان هپاتیت مزمن ناشی از کبد چرب غیرالکلی با داروی ترکیبی «پلی پیل»

رییس انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران تشریح کرد: بیانیه هشدار آمیز بی سابقه دانشمندان درباره وقوع «اپیدمی کبد چرب متابولیک» و خسارات سنگین آن در آینده ای نزدیک/ لزوم اجماع گسترده برای تغییر عنوان بیماری از «غیرالکلی» به «متابولیک»

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها