با تلاش محققان بانک میکروارگانیسمهای مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، تاکنون سه هزار و ۹۰۷ سویه از گروه های مختلف میکروبی شامل باکتری ها، آرکی ها، کپک ها، مخمرها، سیانوباکترها، ریزجلبک ها و دیاتومه ها جداسازی، شناسایی و نگهداری شده اند.
به گزارش دیده بان علم ایران دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در این خصوص گفت: گستردگی میکروارگانیسم ها از نظر تعداد، تنوع محیط هاي زیست و همین طور از نظر مسیرهای متابولیک بیشتر از سایر موجودات است، به همین دلیل بررسی تنوع آنها راه را برای دستیابی به سویه های مفید و ارزشمند صنعتی می گشاید. این تنوع گسترده مرهون تنوع ژنتیکی بالای میکروارگانیسم ها است که به آنها قدرت زیست در اکوسیستم های مختلف را می دهد و آنها را به کارخانجات کوچک و مولد تبدیل می کند.
وی بیان کرد: از این سویه های شناسنامه دار، تعداد ۵۴ سویه بومی، حاصل تلاش پژوهشگران مرکز است که از مناطق مختلف کشور جداسازی، شناسایی و در مجلات معتبر بین المللی منتشر شده اند که در این میان، معرفی دو خانواده جدید مخمری و باکتریایی طی دو سال گذشته به عنوان دستاوردهای چشمگیر محققان این مرکز به شمار می آید.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند