جمعه، ۷ دی، ۱۴۰۳ | Friday, 27 December , 2024

پیگیری سه پایه میکروماهواره های ملی در شش دانشگاه کشور

نسخه قابل پرینت
کد خبر:14720
سه شنبه، ۵ بهمن، ۱۳۹۵ | 15:57

پیگیری سه پایه میکروماهواره های ملی در شش دانشگاه کشور

رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: استفاده از میکرو ماهواره‌ها در اقتصاد کشور نقش و تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.
به گزارش دیده بان علم ایران، منوچهر منطقی رییس مرکز ملی فضایی ایران در خصوص ضرورت استفاده از میکرو ماهواره‌ها، بیان کرد: با توجه به این که فناوری های زیر سیستم های به کار رفته در تولید ماهواره ها در بخش میکروالکترونیک، مخابرات و سیستم های کنترلی به سمت کوچک شدن رفته است؛ لذا در ماهواره های کوچکتر می توان کارایی ماهواره های بزرگتر را داشت.
وی افزود: امروز می توان نتایجی را که از یک ماهواره چند تنی می گیریم از یک شبکه ۲۴ ماهواره ۱۰۰ کیلوگرمی گرفت و چشم انداز دنیا در دو دهه آینده به این سمت پیش می رود که افراد می توانند ماهواره شخصی داشته باشند و بوسیله موبایل خود آن را کنترل کنند.
به گفته منطقی، از مزیت‌های ریز ماهواره ها این است که تولید با سرعت بالایی پیش می رود و از هزینه ها کاسته می شود؛ چرا که ما از تولید یک ماهواره بزرگ به تعداد زیادی ماهواره کوچک و مشابه می رسیم که برای تولید آنها می توان یک تولید سریالی راه‌اندازی کرد.
رییس مرکز ملی فضایی ایران با اشاره به اینکه هم اکنون کشور ما در صنعت میکروماهواره ها در جایگاه خوبی قرار دارد، گفت: ایران از نظر پایه های دانشی و نیروهای متخصص غنی است و معمولا ریزماهواره ها توسط دانشگاه ها طراحی می شود که در حال حاضر شش دانشگاه به طور تخصصی و با تسلط کامل بر روی پروژه های متعدد ماهواره ای کار می کنند.
وی همچنین اظهار کرد: در این شش دانشگاه، سه پایه محصول ملی را تعریف کرده ایم که هر کدام خدمات قابل ملاحظه ای را ارائه می دهند و از دیگر قابلیت های آنها این است که هر سه محصول می توانند با هم یک شبکه را تشکیل دهند.
منطقی با بیان اینکه بحث میکروماهواره ها موضوع جدیدی برای ما نیست، ادامه داد: در کشور پایه‌های دانش و فناوری در این زمینه در بخش شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها وجود دارد، فقط کافی است که جهت تخصصی مناسبی را در این زمینه معین کنیم.
وی بیان کرد: باید ریز ماهواره های ارزان قیمت را تولید کنیم و در ایجاد شبکه سازی بین ماهواره ها و تامین نیازهای اقتصادی از طریق این شبکه تلاش کنیم.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

اختلاف هزار دلاری ارزش هر تن از اقلام صادراتی و وارداتی کشور

سرمایه‌گذاری ۱٫۳ هزار میلیارد تومانی معاونت علمی در حوزه میکروالکترونیک/ پیگیری ایجاد مراکز آفرینش ملی فناوری میکروالکترونیک

نخستین ابر میکروالکترونیک کشور راه‌اندازی شد

اعزام نمایندگان ایران به هجدهمین دوره المپیاد بین المللی میکروالکترونیک

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها