تیمی از معماران جوان ایرانی با طرح بزرگترین میدان خاورمیانه (میدان آذربایجان تبریز) موفق به کسب رتبه سوم در مسابقه بین المللی INSPIRELI AWARD 2016 شدند.
به گزارش دیدهبان علم ایران، این مسابقه با هدف شناسایی استعدادهای جوان معماری توسط INSPIRELI – بزرگترین شبکه اجتماعی تخصصی معماران و طراحان جهان – برگزار می شود. نحوه برگزاری مسابقه بدین صورت است که طراحان جوان زیر ۳۵ سال یک تا سه عکس از طرحهای خود را در پروفایل شخصیشان در این شبکه اجتماعی به اشتراک می گذارند و براساس نظرات و آرای مردمی، برندگان مسابقه مشخص می شوند.
تیم ایرانی شامل سمیه روانشادنیا (مدیر گروه)، عطاءالدین ششمانی و محمد مهدی واحدی، سال گذشته با پروژه میدان آذربایجان رتبه اول مسابقه طراحی میدان بزرگ آذربایجان (شهر تبریز) را کسب کرده بودند.
جوایز برندگان که شامل تندیس «بالهایی رو به آینده» اثر Borek Sipek است، فوریه امسال طی مراسمی در شهر پراگ اهدا میشود.
طرح خلاقانه بزرگترین میدان خاورمیانه در تبریز
معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تبریز سال گذشته طی فراخوانی از معماران کشور، طراحی معماری و شهرسازی میدان بزرگ آذربایجان در تبریز را به مسابقه گذاشت که طرح خلاقانه سمیه روانشادنیا و همکارانش موفق به کسب رتبه اول این مسابقه شد.
طراحان این پروژه با الهام از منطقه کوهستانی آذربایجان و ژئوی شهر تبریز و همچنین بهره گیری از انرژی پایدار در تعریف المانهای خود به فرمی پیوسته، نو و کلیتی منسجم رسیدند.
با توجه به صورت مسأله پروژه که کارفرما به دنبال پروژه ای با هزینه کم و استفاده از المان هایی برای ایجاد یک landscape و فضای شهری با محدودیت ارتفاع ۱۲متر، رویکرد طراحان این پروژه در مواجهه با این صورت مسأله ایجاد یک معماری سبک، سیال، شفاف با مقیاس انسانی به دور از ساخت و سازهای بنایی، صلب (که مانع تداوم بصری است)، پر هزینه و ایجاد معماری که زاویه دید و امتداد بصری را از میان انبوه المان های عمودی به خاطر فاصله بین آنها حفظ کند، بوده است.
اشاره مفهومی و به تصویر کشیدن ژئو و بافت کوهستانی خطه آذربایجان و بالاخص شهر تبریز با ایجاد ریتمی از المان های عمودی (ستون های کوتاه و بلند) که هر کدام استعاره ای از یک انسان ایستاده (کودک، پیر، جوان، زن و مرد) می باشد، به تحقق رسیده است.
کثرت، همپوشانی، به هم پیوستگی و ریتم این المان های عمودی در فرم کلی به وحدت رسیده است و کلی واحد، حجمی مواج و پوسته ای به هم پیوسته را شکل می دهد. این طرح تصویری از کوههای اطراف تبریز که در خاطره جمعی و حافظه تصویری مردم ایران زمین مظهر ایستادگی، مقاومت و غیرت ملی مذهبی آذربایجان در طول تاریخ پرفراز و نشیب این خطه از مشروطه تا انقلاب، جنگ و دفاع مقدس را به تصویر می کشد.
به گفته طراحان در طرح ارائه شده به جای یک المان و بنایی منفک و جدا از میدان در وسط آن، کلیت خود میدان به مونومانی ریتمیک و تأثیرگذار تبدیل شده است. معماری ایکه از تمامی ورودی و خروجی ها دارای حسی واحد و در عین حال پویا و سیال باشد.
از سوی دیگر در این طراحی، جرم وسط میدان خالی و میدان به یک حیاط خلوت شهری تبدیل شده که به نوعی مکانی جهت خلوت، سکون و آرامش را در شلوغی شهر ایجاد می کند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند