دوشنبه، ۳ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 23 December , 2024

ذخیره انرژی تجدیدپذیر با الکل و شکر

نسخه قابل پرینت
کد خبر:9358
شنبه، ۲۴ مهر، ۱۳۹۵ | 10:02

ذخیره انرژی تجدیدپذیر با الکل و شکر

محققان آمریکایی نشان دادند که می‌توان از ترکیب الکل، شکر و نانولوله کربنی برای ذخیره‌سازی انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کرد. این راهبرد را می‌توان برای تولید باتر‌ی‌های با کارایی بالا مورد استفاده قرار داد.

به گزارش دیده بان علم ایران منابع انرژی تجدیدپذیر از گزینه‌های ایده‌آل برای جایگزین سوخت فسیلی هستند. اما زمانی که شب فرا می‌رسد یا باد وجود ندارد، باید از پیش، انرژی لازم ذخیره‌سازی شده باشد. باتری‌ها بهترین ابزار برای ذخیره‌سازی انرژی هستند.
اخیراً محققان مقاله‌ای در نشریه Physical Chemistry C منتشر کرده اند که در آن پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این حوزه گزارش شده‌است. نویسندگان این مقاله اعلام کرده‌اند که می‌توان از الکل، شکر و نانولوله کربنی برای ذخیره‌سازی انرژی استفاده کرد. الکل یکی از اشکال پسماندهای رایج در صنعت مواد غذایی است.
هر ساله میزان انرژی‌های تجدیدپذیر تولید شده افزایش قابل توجهی می‌یابد. سازمان اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)  انتظار دارد که نرخ این افزایش همچنان رو به رشد باشد. برای حفظ این توسعه پایدار، باید از باتری‌های با عملکرد بالا به‌منظور ذخیره انرژی استفاده کرد. در طول ۵ سال گذشته رشد قابل توجهی نیز در این بخش صورت گرفته‌است. در این فناوری‌ها از مزایای انرژی مکانیکی و شیمیایی استفاده می‌شود. گرما نیز از گزینه‌های دیگر است. برخی از دانشمندان به دنبال استفاده از الکل‌های شکر به‌عنوان ماده‌ای برای ذخیره انرژی به‌صورت گرما هستند هر چند که این مسیر با محدودیت‌هایی روبرو است.
هوایچن ژانگ و همکارانش به بررسی این موضوع پرداختند تا دریابند که چگونه می‌توان از ترکیب نانولوله‌کربنی و الکل‌های شکر برای ذخیره انرژی استفاده کرد. این گروه نشان دادند که می‌توان از این راهبرد برای این کار استفاده کرد.
پژوهشگران این پروژه به تحلیل اتفاقات روی داده، زمانی که نانولوله‌کربنی با ابعاد مختلف با الکل‌های شکر ترکیب می‌شود، پرداختند. اریتریتول و زایلیتول از ترکیبات طبیعی در صنعت مواد غذایی هستند. نتایج یافته‌های آن‌ها نشان داد که با کاهش قطر نانولوله‌های کربنی، میزان انتقال حرارت در این ترکیبات افزایش می‌یابد. آن‌ها دریافتند رسیدن به دانسیته ترکیب بالا می‌تواند موجب بهبود انتقال حرارت شود. این نتایج می‌تواند دیدگاه محققان را برای طراحی سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی مبتنی بر الکل شکر، بهبود دهد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

چرا صابون در نابودی کروناویروس از ژل الکلی هم موثرتر است؟

راه اندازی پالایشگاه تولید گازوئیل زیستی از پسماند روغن های خوراکی در کشور

در مقاله مشترک محققان ایرانی و آمریکایی رقم خورد: گامی تازه در استانداردسازی معیارهای ارزیابی ابزارهای ذخیره انرژی

تاثیر کاهش ارزش ریال در افزایش ناگهانی مسمومیت با الکل در ایران/۷۶۸ مورد مسمومیت تنها در چهار هفته

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها