دوشنبه، ۸ اردیبهشت، ۱۴۰۴ | Monday, 28 April , 2025

دو محقق ایرانی، برنده رقابت جهانی جایزه «سیاره پیشگامان» ۲۰۲۵ در سوئد و آمریکا شدند

نسخه قابل پرینت
کد خبر:53475
دوشنبه، ۸ اردیبهشت، ۱۴۰۴ | 14:18

دو محقق ایرانی، برنده رقابت جهانی جایزه «سیاره پیشگامان» ۲۰۲۵ در سوئد و آمریکا شدند

زهرا کلانتری، استاد موسسه سلطنتی فناوری (KTH) به عنوان قهرمان کشوری رقابت جهانی جایزه Frontiers Planet در سوئد انتخاب شد.

به گزارش خبرنگار دیده‌بان علم ایران، کلانتری، استاد علوم و مهندسی محیط زیست KTH، همزمان با روز زمین ۲۰۲۵ به عنوان قهرمان ملی جایزه Frontiers Planet 2025 در سوئد معرفی شد.
ضیا محرابی، استاد دانشکده مطالعات زیست محیطی دانشگاه کلورادو بولدر هم به عنوان برنده مرحله کشوری این رقابت جهانی در آمریکا برگزیده شده است.

کلانتری در مقاله خود با عنوان “سهم تخصیص راه‌حل‌های اولویت‌دار مبتنی بر طبیعت شهری در دستیابی به بی‌طرفی کربن” که در Nature Climate Change منتشر شده است، بر این موضوع تمرکز دارد که راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت در شهرها نه تنها می‌توانند دی اکسید کربن را جذب کنند، بلکه به کاهش انتشار دی اکسید کربن انسانی نیز کمک می‌کنند.

این مقاله حاصل همکاری محققانی از سوئد، ایالات متحده آمریکا و چین است. این تحقیقات نشان داده که راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت می‌توانند انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از مسکن، حمل و نقل و بخش صنعتی در شهرها را تا ۲۵ درصد کاهش دهند.

زهرا کلانتری می‌گوید: «تحقیقات ما بینش‌های عملی برای سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان شهری ارائه می‌دهد که هدفشان ادغام راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت در برنامه‌های اقدام اقلیمی است. در حالی که بسیاری از شهرها راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت را در سیاست‌های خود لحاظ می‌کنند، راهنمایی در مورد استقرار مؤثر همچنان محدود است. این یافته‌ها با ارائه ابزارهای عملی برای دستیابی به بی‌طرفی اقلیمی، افزایش تاب‌آوری و همسویی با مرزهای سیاره‌ای، از چارچوب‌های سیاست شهری پشتیبانی می‌کنند. این بینش‌ها می‌توانند انگیزه‌هایی را برای ساختمان‌سازی سبز، مقررات استفاده از زمین که توسعه فشرده و حفظ زیستگاه را ترویج می‌کنند و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در بخش‌ها ایجاد کنند.»
زهرا کلانتری KTH

جایزه Frontiers Planet بر راه‌حل‌های فنی تمرکز دارد که می‌توانند در مقیاس بزرگ توسعه یابند و به حفظ زمین کمک کنند. همه برندگان این فرصت را خواهند داشت تا یافته‌های تحقیقاتی خود را در طول کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی با حمایت شرکای استراتژیک Frontiers Planet Prize از جمله Future Earth، موسسه Potsdam of Climate Research Impact و شورای بین‌المللی علوم، منتشر کنند.

تمام آثار ارسالی به مسابقه توسط یک هیئت داوران بین‌المللی متشکل از ۱۰۰ محقق بین‌المللی به رهبری پروفسور یوهان راک‌استروم ارزیابی شده‌اند.

در روز زمین اسامی ۱۹ برنده کشوری این جایزه در سراسر دنیا اعلام شد و در ۱۷ ژوئن، سه نفر از آنها در مراسمی در سمپوزیوم ویلارز سوئیس به عنوان برندگان بین‌المللی معرفی خواهند شد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

ساخت باتری خمیری با همکاری محقق ایرانی

جایزه «صنعت هوشمند» آکادمی سلطنتی مهندسی سوئد به دانشجوی ایرانی رسید

دو جوان ایرانی، جایزه نوآوری «طلایه دار سال» را از پادشاه سوئد دریافت کردند

کتاب در کنار دارو در سبد کودکان محک/«سین سین و نیروی خارق العاده»، هدیه آگاهی و امید به کودکان مبتلا به سرطان

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها