شنبه، ۳ آذر، ۱۴۰۳ | Saturday, 23 November , 2024

برآورد سطح زیرکشت گندم، جو و برنج کشور با فناوری سنجش از دور

نسخه قابل پرینت
کد خبر:49897
سه شنبه، ۲۰ دی، ۱۴۰۱ | 12:50

برآورد سطح زیرکشت گندم، جو و برنج کشور با فناوری سنجش از دور

برآورد سطح زیرکشت محصولات راهبردی جو، گندم و برنج با استفاده از فناوری فضایی براساس تفاهم‌نامه وزارت ارتباطات با وزارت جهاد کشاورزی آغاز شد.

به گزارش ایسنا، در راستای اجرای تفاهم‌نامه بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت جهاد کشاورزی با عنوان “توسعه کشاورزی هوشمند با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین ارتباطات و فناوری اطلاعات”، برآورد سطح زیرکشت محصولات راهبردی گندم-جو و برنج آغاز شد.

اجرای این پروژه به مرکز تحقیقات فضایی – از زیرمجموعه های پژوهشگاه فضایی ایران – ابلاغ شده و در نظر است ضمن توانمندسازی و توسعه فعالیت‌های بخش خصوصی، از این ظرفیت برای انجام پروژه استفاده شود. همچنین قرار است طی چهار سال با استفاده از روش‌های جدید و هوش مصنوعی و بهره‌مندی از ظرفیت دانشگاهیان و پژوهشگران، دقت و کارایی الگوریتم‌های مربوطه ارتقاء یابد.

طبق تفاهم‌نامه، در قالب این پروژه و در گام اول قرار است که سطح زیرکشت گندم در شش استان قطب تولید گندم کشور شامل استان‌های خوزستان، فارس، گلستان، کردستان، کرمانشاه و همدان که حدودا ۵۰ درصد میزان تولید این محصول را شامل می‌شود، با استفاده از فناوری فضایی برآورد شود.

در مورد محصول برنج نیز در گام اول، سطح زیرکشت این محصول در استان‌های قطب (گیلان و مازندران) برآورد شده و در سال‌های آتی نیز سایر استان‌های تولیدکننده برنج نیز مشمول این طرح خواهد شد.

دکتر جلیلی، رئیس مرکز تحقیقات فضایی با بیان اینکه اولویت اجرایی در این پروژه، بهره‌مندی از کسب‌وکارهای بومی هر استان است، تاکید کرد: هدف از انجام این تفاهم‌نامه بهره‌مندی از فناوری سنجش از دور به منظور تأمین امنیت غذایی و افزایش بهره‌وری و تولید در حوزه کشاورزی است.

وی افزود: همچنین آمار به دست آمده از طریق این فناوری می‌تواند مبنایی برای خرید تضمینی این محصولات توسط دولت و یا برنامه‌ریزی برای صادرات/واردات این محصولات باشد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

پرتاب سه تا پنج ماهواره دیگر تا پایان سال

ساخت ماهواره‌های سنجشی «راد» در دستور کار سازمان فضایی/ برنامه‌ریزی هشت پرتاب فضایی در سال جاری

پرتاب ماهواره‌های خصوصی «کوثر» و «هدهد» در پاییز/پرتاب نمونه ماهواره تحقیقاتی و بلوک انتقال مداری سامان طی دو ماه آینده

سخنگوی سازمان فضایی خبر داد: انجام هفت پرتاب تحقیقاتی و عملیاتی از ابتدای دولت فعلی/تصویب انجام ۳۰ پرتاب فضایی تا پایان ۱۴۰۶

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها