چهارشنبه، ۵ دی، ۱۴۰۳ | Wednesday, 25 December , 2024

مدل پیشرفته و بومی برآورد تلفات و خسارات اقتصادی ناشی از زلزله در کشور طراحی شد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:49333
شنبه، ۱۹ شهریور، ۱۴۰۱ | 13:35

مدل پیشرفته و بومی برآورد تلفات و خسارات اقتصادی ناشی از زلزله در کشور طراحی شد

محققان پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، مدلی جدید و مبتنی بر شرایط کشور را برای برآورد تلفات و خسارات اقتصادی ناشی از زلزله ارائه کردند که در برنامه‌ریزی مدیریت بحران و همچنین اقدامات امداد و نجات پس از رخداد زلزله در کشور کارایی زیادی داشته و می‌تواند در جهت کاهش اثرات زلزله مورد استفاده مدیران ذیربط قرار گیرد.

به گزارش دیده بان علم ایران، عرفان فیروزی کرمانشاهی، دانش‌آموخته پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و یکی از همکاران اصلی طرح «توسعه مدل‌های تجربی برای برآورد تلفات و خسارت اقتصادی ناشی از زلزله به منظور استفاده در سامانه‌های برآورد سریع خسارت»، گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران بحران و متولیان امر امداد و نجات، تعیین تعداد تلفات و خسارات اقتصادی ناشی از رخداد زلزله در ساعات اولیه بعد از وقوع حادثه است. در بسیاری از زلزله‌های گذشته ایران و جهان تلفات و خسارات ناشی از زلزله به دلیل تاخیر در شناسایی موقعیت و ابعاد حادثه و به تبع آن تعلل در پاسخ به موقع به اثرات ناشی از آن، افزایش یافته است. به منظور کاهش تبعات ناشی از عدم اطلاع از موقعیت و اثرات احتمالی زلزله های کشور در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، توسعه سامانه ارزیابی سریع خسارات و تلفات ناشی از زلزله‌های ایران (RAISE) در دستور کار قرار گرفته که از گام‌های مهم جهت راه‌اندازی این سامانه، به کارگیری الگوریتم‌های مناسب محاسباتی برای برآورد اثرات زلزله است.

وی خاطر نشان کرد: در این طرح با بررسی تجارب قبلی و به‌کارگیری روش‌های محاسباتی پیشرفته، مدل‌هایی بومی و کاربردی برای برآورد تلفات و خسارت اقتصادی ناشی از زلزله بر اساس سطح اطلاعات موجود از سرمایه در معرض ریسک ارائه شد.

فیروزی کرمانشاهی تصریح کرد: اولین و مهمترین خروجی این طرح که در حال حاضر قابل استفاده است، امکان برآورد اثرات زلزله در دقایقی بعد از رخداد زلزله است؛ بدین ترتیب مدیران بحران کشور می‌توانند برآوردی از وضعیت تلفات و خسارات زلزله در مناطق تحت تاثیر زمین لرزه را در ساعات اولیه بعد از وقوع آن کسب کنند و براساس آن نسبت به اعزام نیروهای امدادی و تخصیص منابع لازم در اسرع وقت و به صورت مؤثر اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: در کنار این موضوع، شرکت‌های بیمه نیز می‌توانند بر اساس مدل‌های خسارت اقتصادی ارائه شده در این طرح، نرخ بیمه را برای گونه‌های مختلف ساختمانی در بخش‌های مختلف کشور ارائه کنند. مدل‌های ارائه‌شده در این طرح بر اساس اطلاعات زلزله‌های پیشین در کشور است و لذا تطبیق خوبی با بسیاری از رویدادهای لرزه‌ای کشور دارد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

ملاحظات ساخت و ساز در حریم گسل

سابقه رخداد شش زلزله بالای ۶ ریشتر در بخش غربی گسل شمال تهران/عدم تاثیر زلزله دماوند بر گسل شمال تهران

زلزله ای به بزرگی ۳٫۹ دماوند را لرزاند

تازه ترین پرده از ۱۴ سال وعده سازمان پژوهش ها: ساخت ماهواره «آیات» نیازمند دو میلیون دلار اعتبار است

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها