شنبه، ۱۵ دی، ۱۴۰۳ | Saturday, 4 January , 2025

هشدار یک پژوهشگر: پرینترهای لیزری رایج تا ۳٫۵ برابر استاندارد آلایندگی دارند!

نسخه قابل پرینت
کد خبر:38830
شنبه، ۱۲ خرداد، ۱۳۹۷ | 13:52

هشدار یک پژوهشگر: پرینترهای لیزری رایج تا ۳٫۵ برابر استاندارد آلایندگی دارند!

محققان موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش موفق به شناسایی و حذف آلودگی ناشی از کار پرینتر ها در هوای محیط های داخلی شدند.
به گزارش دیده بان علم ایران دکتر فاطمه مرتجی، مجری طرح با اعلام این خبر گفت: این پژوهش بر روی آلودگی هوا که یکی از چالشی­‌ترین مسائل روز ایران و جهان است، انجام شد.
وی با تاکید بر ضرورت حذف و کنترل آلاینده‌ها برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و سرطان، افزود: تمرکز  اصلی ما در این پژوهش بر کاهش آلودگی هوا در محیط های داخلی مانند محیط‌های مسکونی­، ادارات و مدارس و آلاینده‌هایی که پرینترها در طول فرایند چاپ در هوا منتشر می‌کنند، قرار گرفت.
این محقق با بیان این که میزان آلودگی ایجاد شده توسط هر پرینتر با توجه به نوع پرینتر، سن کارکرد و مدت زمان عملیات چاپ با دیگری متفاوت است، خاطر نشان کرد: نتایج کلی تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که نوعی از پرینترهای بسیار متداول و پر مصرف در بازار ایران و حتی بازارهای جهانی پس از انجام ۱۰ دقیقه فرایند چاپ تا دو برابر استاندارد ملی ایران و بیش از ۳٫۵ برابر استانداردهای جهانی آلودگی تولید می‌کنند که این آلودگی شامل ریز گردها و آلاینده‌­های شیمیایی خطرناک مانند بنزن و زایلن می‌شود.
مرتجی اضافه کرد: پس از شناخت آلودگی‌ها، سیستم فیلتری جهت حذف و تخریب آلاینده‌های تولید شده توسط پرینتر، طراحی و ساخته شد که نتایج، حذف موثر آلودگی‌های هوا ناشی از کارکرد پرینترها را تایید کردند.
وی با اشاره به نتایج قابل قبول این طرح تصریح کرد: از آنجایی که این طرح قابلیت صنعتی شدن را دارد، امیدواریم بتوانیم با تکیه بر دانش بومی و استفاده از امکانات موجود این سیکل بتوانیم گامی موثر در راستای توسعه اقتصادی و تولید ملی برداشته باشیم.

این طرح پژوهشی با راهنمایی دکتر محمد ابراهیم علیا و دکتر مریم عطایی فرد از اعضای هیات علمی موسسه پژوهشی رنگ اجرایی شده است.

گفتنی است، دکتر مرتجی در تحقیقات رساله دکتری خود با عنوان «شناسایی آلاینده های نشر شده از چاپگرهای لیزری در هوا و مقایسه بازده حذف آنها توسط دو روش فیلتراسیون و فرایندهای نانوفتوکاتالیستی پیشرفته» به راهنمایی دکتر محمد ابراهیم علیا و دکتر مریم عطایی فرد، انتشار آلاینده های ذرات ریز معلق و آلاینده های فرار آلی و ازن در محیط های داخلی را توسط چاپگرهای لیزری hp1320 و hp1200 بررسی کرده است.

خبر مربوط به این رساله دکتری با عنوان «خانم نرگس مرتجی دانشجوی موسسه، موفق به کسب دکترای رشته مهندسی رنگ – صنایع رنگ شدند» در سایت موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش منتشر و در سایت دیده بان علم ایران نقل شده بود که بدون هیچ توضیحی از سایت موسسه حذف شده است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

تولید بنزین سوپر دوستدار محیط زیست توسط محققان دانشگاه کاشان

آلاينده هاي نشر شده از پرینترها را جدی بگیرید!/شناسایی و حذف آلاینده های پرینترهای لیزری در یک رساله دکتری

طراحی نرم‌افزار فرمولاسیون ساخت انواع رنگ‌ها در کشور

تولید نانو ساختارهای غنی شده با مواد بازدارنده در کشور

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها