یکشنبه، ۲ دی، ۱۴۰۳ | Sunday, 22 December , 2024

انسان، ۴۰ هزار سال زودتر از تصور از آفریقا مهاجرت کرده است

نسخه قابل پرینت
کد خبر:35050
دوشنبه، ۹ بهمن، ۱۳۹۶ | 12:53

انسان، ۴۰ هزار سال زودتر از تصور از آفریقا مهاجرت کرده است

کشف بقایای نخستین نمونه شناخته شده از انسان مدرن در خارج آفریقا نشان می دهد اجداد ما انسان های «هومو ساپین» از حدود ۱۸۵ هزار سال پیش در خارج از آفریقا زندگی می کردند.

به گزارش دیده بان علم ایران، دانشمندان با بررسی قدمت فسیل های کشف شده در اراضی اشغالی فلسطین نشان دادند که گونه ما (هومو ساپین) ۴۰ هزار سال پیش از آن چه تاکنون تصور می شد از آفریقا خارج شده اند.

پروفسور ازرییل هرشکوویتز از محققان این مطالعه که جزییات آن در نشریه «ساینس» منتشر شده است تاکید کرد: این کشف تصورات ما درباره تکامل انسان در دوره های اخیر را دچار تغییرات اساسی می کند.

به گفته وی با این کشف باید کل سرگذشت تکامل انسان – نه فقط گونه خودمان بلکه تمام گونه هایی که در آن زمان در خارج از آفریقا زندگی می کردند – را بازنویسی کنیم.

پروفسور کریس استرینگر از موزه تاریخ طبیعی لندن هم که در این مطالعه شرکت نداشته با اشاره به این که برای مدت های مدید تصور می شد که سرحد زمانی خروج انسان از آفریقا ۱۳۰ هزار سال قبل است، اظهار داشت: تاریخ گذاری استخوان تازه به این موضوع اشاره دارد که ممکن است هومو ساپین های حتی قدیمی تری در منطقه غرب آسیا کشف شود.”

این احتمال پدید می آید که انسان مدرن برای ده ها هزار سال با سایر گونه های انسان که اکنون منقرض شده اند در تماس بوده است.

این یافته همچنین با سایر کشفیات اخیر فسیلی و مطالعات ژنتیکی سازگاری دارد که به خروج زودتر انسان از آفریقا اشاره داشت.

پژوهشگران قطعه ای از یک استخوان آرواره با هشت دندان که در سال ۲۰۰۲ در غار میسلیا کشف شده بود را تحلیل کردند.

این آرواره دارای مشخصه های انسان مدرن است، نه سایر گونه های دیگر انسان که در آن زمان می زیستند.

اکنون تیمی بین المللی از محققان با قاطعیت نتیجه گیری کرده که برداشت اولیه باستان شنان درست بوده است.

محققان با انجام سی تی اسکن (توموگرافی محاسباتی) تایید کردند که این آرواره متعلق به یک انسان مدرن است. همچنین اسکن بافت های زیر سطح رویی دندان ها نشان داد که متعلق به انسان مدرن است.

به علاوه سه شیوه مختلف تاریخ گذاری که در سه آزمایشگاه مختلف (هر کدام بدون اطلاع دیگری) انجام شد قدمت این آرواره را ۱۷۷ هزار تا ۱۹۴ هزار سال رقم زد.

قدیمی ترین قطعه انسان مدرن که تا پیش از آن شناسایی شده بود در محوطه باستانی اسکول و قفزه در فلسطین اشغالی کشف شده بود که قدمت آنها ۹۰ هزار تا ۱۲۵ هزار سال بود.

در چند سال اخیر فسیل هایی در دائوشیان و ژیرندانگ چین کشف شده که قدمت آنها به ۸۰ هزار و ۱۲۰ هزار سال پیش می رسد و نشانه موج اولیه مهاجرت به نقاطی دورتر از آنچه تصور می شد در اوراسیا بود.

از سوی دیگر مطالعات ژنتیکی سرنخ هایی از جفت گیری اولیه انسان آفریقایی و نئاندرتال ها که خویشاوند تکاملی انسان هستند به دست داده است.

پروفسور هرشکوویتز گفت: “شواهد خیلی زیادی گرد آمده بود اما نمی دانستیم چطور کنار هم قرار می گیرند. حالا با کشف تازه، همه این شواهد سر جایشان قرار می گیرند که نشانه خروجی زودهنگام احتمالا در حدود ۲۵۰ هزار سال پیش از آفریقاست که همان تاریخ ابزارهای کشف شده در غار میسلیاست.”

با این حال عموما تصور می شود که مهاجرت زودهنگام هومو ساپین ها به اوراسیا، چنانچه در نمونه میسلیا دیده می شود، به انقراض انجامیده باشد.

یافته های ژنتیکی و باستان شناسی به این اشاره دارد که جد انسان های امروزی که در خارج از آفریقا زندگی می کنند به خروجی که ۶۰ هزار سال پیش اتفاق افتاد برمی گردد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

کشف دو گونه فسیل مرجانی جدید با همکاری دیرینه شناسان ایران و چین

فراخوان گرامیداشت سوم آبان ماه، «روز ملی فسیل»/جمجمه گربه سان منقرض شده مراغه، نماد روز ملی فسیل ۹۷

پرده برداری از تبار ژنتیک ایرانیان با بررسی DNA باستانی

«انگشت» تاییدی بر کوچ ۱۸۰ هزار سال قبل انسان از آفریقا/عربستان سرسبز ۸۵ هزار سال قبل، مامن انسان مدرن

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها