پیکر مرحوم محمد علی قاسمی ندوشن، نیکوکار ندوشنی برای اهداف آموزشی، کالبد شکافی، پیشرفت علم پزشکی،کمک به فرآیند یادگیری دانشجویان این رشته به دانشگاه علوم پزشکی تهران اهداء و وقف اعتلای این رشته علمی در ایران شد .
به گزارش دیده بان علم ایران، این کار خداپسندانه با وصیت آن مرحوم و رضایت خانوادهاش انجام شد هر چند که خانواده مرحوم قاسمی از دیرباز در راه اعتلای علم، دانش و فرهنگ در این مرز و بوم تلاشی ستودنی و بیوقفه داشتهاند و از بنیانگذاران و پیشکسوتان تعلیم و تربیت در ندوشن محسوب میشوند.
شماری از پزشکان و دانشجویان رشته پزشکی ضمن تجلیل از این اقدام خداپسندانه بر فرهنگ سازی اهدا کالبد و جسد برای اهداف آموزش رشته پزشکی تاکید و اظهار کردند: وقف جسد کمک موثری در پیشرفت و گسترش دروازههای آموزش و پژوهش به سوی حرفه مقدس پزشکی است.
به اعتقاد آنها چه بسیار متخصصان و جراحان بزرگی که در این رهگذر و با فراگیری و آموزش بهتر موجب کاهش درد و آلام بیماران شدهاند، بنابراین حاصل این فکر بزرگ نه تنها در سرای فانی؛ بلکه در جهان باقی نیز مایه تعالی روح و مراتب انسان واقف خواهد شد.
پزشکان معتقدند که شروع علم پزشکی در تمام دانشگاههای علوم پزشکی سالن تشریح است و دانشجوی پزشکی اولین چیزی که در سالن تشریح یاد میگیرد، درس توحید و خداشناسی است. هنگامی که یک دانشجو پزشکی برای اولین بار و از نزدیک با تشریح کالبد یک انسان خلق سیستم پیچیده و منظم بدن پی میبرد و به نحوه کارکرد سلسله اعصاب و چگونگی کارکرد قلب و عروق و سایر اعضاء و جوارح انسانی آشنا میشود، در مقابل قدرت و عظمت پروردگار سر تسلیم فرود میآورد.
متولیان آموزش پزشکی نیز بیان میکنند: یکی از معضلهای جدی دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور کمبود شدید جسد برای سالن تشریح در راستای آموزش دانشجویان رشته پزشکی است.
پیکر زنده یاد استاد مستقیمی پدر آناتومی ایران و استاد آناتومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز بنا بر وصیت خود در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفت و جسم این استاد ماهها برای آموزش دانشجویان پزشکی در سالن تشریح زیر تیغ و نگاه دانشجویان بود.
شادروان مهندس کورس پرتوی دیلمی، نیکوکار نیک اندیش دیگری بود که کالبد خود را داوطلبانه وقف علم کرد و مهرماه امسال بر اساس وصیتی که ۳۱ سال قبل کرده بود، پیکرش بعد از فوت با هدف پیشرفت علم پزشکی و یادگیری دانشجویان این رشته در اختیار دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت. این استاد دانشگاه سال ۶۵ با تنظیم وصیتنامهای پیکر خود را برای پیشرفت علم پزشکی در اختیار دانشکده پزشکی قرار داده بود.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند