فناوری ساخت دستگاه تست کیفیت مذاب آلومینیوم توسط محققان کشور بومی میشود تا با این اقدام گامی برای ارتقای سطح علمی و عملی کشور در زمینه تولید شمشهای با کیفیت داخلی برداشته شود.
به گزارش دیده بان علم ایران، یکی از مهم ترین مشکلات تولید قطعات حساس فلزی با روش ریخته گری، اطمینان از کیفیت مناسب مذاب است برای رفع این مشکل یکی از شرکت های فناور داخلی و با سابقه در زمینه توسعه آلیاژهای پیشرفته آلومینیوم و منیزیم با حمایت ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، ساخت دستگاه تست کیفیت مذاب آلومینیوم را در کشور بومی سازی می کند.
سنجش کیفیت مذاب از نظر خواص فیزیکی در بیشتر موارد مستلزم منجمد شدن آن است و روش های محدودی برای تست مذاب در حالت مایع وجود دارد.
یکی از بهترین روش ها برای آزمودن مذاب استفاده از دستگاه تست کیفیت مذاب آلومینیوم یا Prefil است. در این دستگاه مذاب تحت فشار و دمای مشخصی از داخل یک فیلتر بسیار ریز عبور می کند.
به دلیل ریز بودن فیلتر در حین عبور مذاب ناخالصی ها به دام می افتند و باعث بسته شدن منافذ فیلتر می شوند؛ بنابراین به تدریج و با توجه به میزان آلودگی مذاب، دبی عبور مذاب از فیلتر کاهش می یابد. با اندازه گیری دبی وزنی مذاب عبور کرده در زمان میزان تمیزی مذاب اندازه گیری می شود.
با بومی شدن فناوری ساخت این دستگاه می توان آن را با قیمت مناسب در اختیار متقاضیان داخلی قرار داد و گام بزرگی در ارتقای سطح علمی و عملی کشور در زمینه تولید شمش های با کیفیت داخلی برداشت. همچنین در صورت عرضه موفق این محصول به بازار، عرضه کنندگان شمش و تولیدکنندگان قطعه بخشی از بازار هدف خواهند بود.
این دستگاه در دانشگاه ها نیز می تواند ابزار مهمی برای توسعه و پیشبرد علم ریخته گری باشد. علاوه بر این در هر سال مقدار زیادی ضایعات آلومینیوم در کشور تولید می شود که به دلیل نبود امکان بازیابی کامل فقط در موارد کم اهمیت کاربرد پیدا می کند و به چرخه اصلی باز نمی گردد.
این دستگاه زمینه لازم برای بازیابی این ضایعات به منظور تبدیل به محصولات با ارزش افزوده بالاتر را فراهم می کند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند