به گزارش دیدهبان علم ایران در طراحی این مدل پرفسور امیر خادمحسینی و المیرا جلیلیان از دانشگاه هاروارد و الهه زارع از دانشگاه امآیتی مشارکت داشتهاند و جزئیات مطالعه آنها در مجله Biomicrofluidics چاپ شده است.
به گفته این دانشمندان، اکثر مدلهای آزمایش دارو از یک بافت سلولی تکلایه دوبعدی تولید شدهاند اما بافت کبد سهبعدی طراحی شده، در مقایسه با مدلهای پیشین، ساختار بافتی پیچیده بدن را به دلیل تعاملات بیشتر سلول به سلول ، بهتر تقلید میکند و واکنشهای دارویی واقعیتری را در مقایسه با نمونههای قبلی نشان میدهد.
مدل سهبعدی کبد ساخته شده، با استفاده از جوهر زیستی دارای نوعی شبکه میکروکانال لایهبندی شده است. این مدل اندوتلیالدار، امکان مشاهده تاثیرات جذب دارو توسط بدن را به طور زنده فراهم میکند. این سیستم همچنین میتواند با انواع سلولهای مختلف سازگار شود.
دانشمندان امیدوارند این دستاورد، گامی برای تولید سیستمهای مشابه زیستی و چاپی پیچیدهتر مانند “ابزارهای چند اندامی” بر روی تراشه و سیستمهای بافتی و اندامهای دیگر باشد. به طور مثال، درمانهای دارویی سرطان نیازمند درک تاثیر دارو بر روی بافتهای سالم خارج از خود بافت سرطانی هستند و این درمانها تا حد زیادی از مدل چاپی سه بعدی جدید استفاده خواهند کرد.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند