شنبه، ۲۲ دی، ۱۴۰۳ | Saturday, 11 January , 2025

پایان اسارت موقت مارها در ایران: تولید پادزهر در مزرعه!

نسخه قابل پرینت
کد خبر:20450
سه شنبه، ۱۶ خرداد، ۱۳۹۶ | 14:17

پایان اسارت موقت مارها در ایران: تولید پادزهر در مزرعه!

رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اینکه در حال حاضر سمی که از مارهای پرورشی استحصال شود، نمی تواند در تولید پادزهر مورد استفاده قرار گیرد، گفت: در همین راستا ارزیابی امکان استفاده از سم استحصال شده از مارهای پرورشی در تولید پادزهر از جمله برنامه های تحقیقاتی این موسسه به شمار می رود.

به گزارش دیده‌بان علم ایران دکتر ناصر محمدپور با اشاره به استفاده از زهر مارها برای تولید پادزهر در این موسسه اظهار کرد: این زهرها در حال حاضر به صورت سم گیری در محل استحصال می شود چراکه سمی که از مارهای پرورشی استحصال شود، متاسفانه در تولید پادزهر نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: زمانی که مار در اسارت قرار می گیرد، خصوصیات سم آن تغییر می کند و در همین راستا موسسه رازی اقدام به ایجاد مزرعه ای برای پرورش مارها در شرایط طبیعی کرده تا با آزمایش پادزهر این مارها و مقایسه با سموم طبیعی، در صورت عدم تغییرات، این سم ها نیز مورد استفاده برای تولید پادزهر قرار گیرند.

وی با بیان اینکه موسسه رازی در نگاه کلان مرکزی برای تحقیقات و تولید انواع واکسن های دامی بوده و با واکسیناسیون دام و حیات وحش، در راستای جلوگیری از انقراض گونه های جانوری و ایمنی آنان حرکت می کند، گفت: حیوانات آزمایشگاهی که برای فعالیت های تحقیقاتی این موسسه استفاده می شوند نیز پرورشی بوده و چندین دهه است که حیوانی از طبیعت برای آزمایش در این موسسه مورد استفاده قرار نمی گیرد.

دکتر محمدپور اضافه کرد: مارها تنها جانورانی هستند که از طبیعت گرفته شده که آنان نیز پس از زهرگیری در محل، در طبیعت رها می شوند.

وی با اشاره به برنامه های بخش جانوران سمی موسسه رازی تصریح کرد: ایجاد فضای تکثیر و پرورش، ارزیابی امکان استفاده از سم استحصال شده از مارهای پرورشی در تولید پادزهر و جایگزین کردن آن ها، شناسایی بیماری های حیات وحش و تهیه واکسن هایی برای جلوگیری از انقراض ناشی از این بیماری ها از برنامه های اصلی این بخش محسوب می شوند.
رئیس بخش جانوران سمی موسسه رازی گفت: سم مار در زمان استحصال به شکل مایع زرد رنگی است که با لیوفیلیزه کردن خشک شده و به شکل پودر سفید و زرد نگهداری می شود.
وی با تاکید بر اینکه صنعت واکسن از جمله صنایع پیشرو در کشور محسوب می شود، اضافه کرد: پیشرفته ترین تکنولوژی های موجود در دنیا که در تولید پادزهر مورد استفاده قرار می گیرد، در موسسه رازی وجود دارد و این پادزهرها بر اساس استانداردهای روز اروپا تولید شده و از بهترین پادزهرهای دنیا به حساب می آید.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

کاهش رنج و کشتار حیوانات آزمایشگاهی با چراغ سبز FDA/الزامی بودن آزمایشات حیوانی برای تست انسانی داروها لغو شد

علوم پزشکی تهران:تنها دانشگاه دارای کوره استاندارد سوزاندن اجساد حیوانات آزمایشگاهی هستیم/اعتراضی باشد باید اجساد را درفاضلاب یا جلوی دانشکده قراردهیم!

موفقیتی بزرگ در دفاع از حقوق حیوانات/ممنوعیت آزمایش و تشریح جانداران در مدارس ابلاغ شد

در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد: آزمایشگاه تجربی و بخش تکثیر و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها