پنجمین دور از چالشهای نوآوری فناوری نانو با موضوع توسعه روشهای تشخیص آنی پزشکی مبتنی بر نانوحسگرهای زیستی، از سوی کارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو آغاز شد.
به گزارش دیدهبان علم ایران ابزارهای تشخیص آنی پزشکی امکان شناسایی عوامل یا نشانگرهای بیماری را در محل، به سرعت و با دقتی مناسب فراهم میسازند. از اینرو کسب و کارهای مبتنی بر این ابزارها در سراسر جهان در حال گسترش هستند. با توجه به اهمیت این ابزارها در عرصه سلامت و به ویژه تشخیص انواع بیماریها، ستاد توسعه فناوری نانو به دنبال تجاریسازی دانش فنی و توسعه کسب و کارهای جدید در حوزه تشخیص پزشکی آنی مبتنی بر نانوحسگرهای زیستی است.
چالشهای فناوری و نوآوری نانو، یکی از برنامههای مهم ستاد توسعه فناوری نانو است که ابتدای سال جاری برگزاری آن کلید خورده است و میکوشد مشکلات کلیدی بنگاههای صنعتی یا نیازهای فناورانه صنایع مختلف کشور را از طریق جلب مشارکت پژوهشگران و فناوران کشور برطرف کند. هماکنون نیز پنجمین دور از چالشهای نوآوری فناوری نانو از سوی کارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و با همکاری شرکت شزان آغاز شده است.
مساله محوری این چالش نوآوری «توسعه روشهای تشخیص آنی پزشکی مبتنی بر نانوحسگرهای زیستی» و با تمرکز بر حوزههای شناسایی نشانگرهای زیستی برای تشخیص زود هنگام سرطان، توالی سنجی DNA به منظور تعیین عیوب ژنتیکی و تشخیص آنی بیماریهای واگیردار است.
در مرحله نخست این چالش نوآوری شرکتکنندگان طرح مفهومی خود را یک فیلم کوتاه (۳ تا ۵ دقیقهای) شامل معرفی خود (و در صورت وجود، سایر اعضای گروه)، تجارب و سوابق قبلی مرتبط (اعم از نگارش مقاله، پایاننامه، ثبت اختراع، یا ساخت نمونه آزمایشگاهی مرتبط) و کلیات طرح مفهومی (نقاط تمایز، مزیتها یا گلوگاهها) در پایگاه اینترنتی چالش در چارچوب مشخص شده، مدون و ارسال کنند. برگزیدگان این مرحله ۵ میلیون ریال کمک هزینه ساخت نمونه اولیه و ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات آزمایشگاهی برای خرید ملزومات یا استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی دریافت میکنند.
در مرحله دوم صاحبان طرحهای برگزیده باید یک نمونه آزمایشگاهی مطابق با طرح مفهومی خود بسازند و مدل کسب وکار آن را نیز تدوین کنند. گفتنی است در این مدت، شرکتکنندگان از آموزشها و مشاورههای شرکت شزان در زمینه توسعه کسب وکار، توسعه محصول، مدیریت فناوری و کار تیمی بهرهمند خواهند بود. برگزیدگان مرحله دوم این فرصت را خواهند داشت تا در یک دوره نوآوردگاه ۵ روزه شامل کارگاههای آموزشی در زمینه برندینگ، نحوه ارائه طرح و مسائل حقوقی شرکت کنند.
در آخرین مرحله از چالش نوآوری «توسعه روشهای تشخیص آنی پزشکی مبتنی بر نانوحسگرهای زیستی» در قالب یک رویداد نیمروزه، نوآوردروز، از صاحبان طرحهای برتر دعوت میشود تا طرحهای خود را در حضور هیات داوران و جمعی از سرمایهگذاران و حامیان بالقوه ارائه کنند. سرانجام در پایان، به نفرات یا گروههای اول و دوم این مرحله، از سوی ستاد توسعه فناوری نانو به ترتیب ۱۰۰ و ۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی اعطا خواهد شد.
بنابر اعلام دبیرخانه چالشهای فناوری و نوآوری نانو پژوهشگران دانشگاهی، فناوران و شرکتهای دانشبنیان علاقمند به شرکت در این چالش تا تاریخ ۲۳ اردیبهشتماه فرصت دارند، طرح مفهومی خود را از طریق پایگاه اینترنتی چالش، به دبیرخانه چالش ارسال کنند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند