چهارشنبه، ۵ دی، ۱۴۰۳ | Wednesday, 25 December , 2024

وقتی دانشگاه محل کسب درآمد شود، مقالات تقلبی گسترش می‌یابد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:12372
دوشنبه، ۲۲ آذر، ۱۳۹۵ | 16:30

وقتی دانشگاه محل کسب درآمد شود، مقالات تقلبی گسترش می‌یابد

رییس دانشگاه تهران گفت: وقتی دانشگاه محل کسب درآمد شود، مقالات تقلبی هم گسترش می‌یابد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی روز دوشنبه در آئین تجلیل از ۶۲ برگزیده بیست و پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران که با حضور دکتر زهرا مصطفوی یادگار امام راحل(ره) برگزار شد، افزود: هنگامی که دلیل اصلی ایجاد دانشگاه های غیرانتفاعی بیشتر کسب منفعت و درآمد باشد، پدیده مقالات تقلبی نیز گسترش خواهد یافت.

وی با اظهار تاسف از تقلب در تهیه مقالات و پایان نامه های پژوهشی دانشگاهی گفت: ما جامعه دانشگاهیان نخستین کسانی هستیم که چندین سال است علیه این وضعیت اعلام موضع کرده‌ایم و به این مسأله به عنوان یک عارضه اعتراض داشته‌ایم چراکه به نام دانشگاهیان تمام شده است و ما خواستار رفع اساسی این مشکل شدیم.

دکتر نیلی با بیان این که هم اکنون قانون مدونی برای برخورد با پدیده سرقت علمی در کشور وجود ندارد، گفت: سال هاست که برخی افراد مدرک محور، با محور قرار دادن اقتصاد برای توسعه و آموزش، به صورت بی رویه دانشگاه های غیر انتفاعی و رشته های دانشگاهی ایجاد کرده و به این مشکل دامن زده اند.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: زمانی اقتصاد پشتوانه توسعه آموزش عالی است و زمانی دیگر آموزش عالی به عنوان درآمد و بیزنس مطرح می‌شود که این مقولات با یکدیگر متفاوت است.

وی گفت: دانشگاه تهران در چارچوب قانون های موجود سازوکار مدون برای برخورد با سرقت علمی به وجود آورده و با یک مورد نیز در همین چارچوب برخورد کرده است و با یکی دو مورد دیگر نیز برخورد خواهد داشت ؛ ضمن این که فرایند قضاوت طولانی است و نباید در قضاوت عجله کرد.

رییس دانشگاه تهران ادامه داد: به جامعه دانشگاهی کشور اطمینان می‌دهم که دانشگاه تهران اجازه نخواهد داد این موارد تکرار شود چراکه دفاعیه های دانشجویان و مقالات و پژوهش های اساتید که برند می شوند، برای ترفیع و ارتقا آنان نیز استفاده می شود.

نیلی احمد‌آبادی همچنین با بیان این که شورای سیاست گذاری علم و فناوری به منظور هدفمند کردن و توسعه پژوهش های علمی در دانشگاه تهران تشکیل شده است، گفت: قصد داریم با استفاده از تعدادی از همکاران با تجربه و با صلاحیت از تمام ظرفیت های دانشگاه در این خصوص بهره ببریم که نتابج آن ارائه خواهد شد.

رئیس دانشگاه تهران در خصوص این که آیا دانشگاه باید سفارش تحقیق بدهد یا لازم است جهت تحقیق را وزارت علوم مشخص کند، گفت: در این خصوص بحث های مفصل و خوبی شده اما تاکنون به جمع بندی روشنی نرسیده ایم؛ ما نیازمند مشاوره تمامی همکاران هستیم.

وی با بیان این که تمام دانشگاه ها از منابع عمومی کشور بهره مند هستند، تاکید کرد: دانشگاه ها به طور حتم وظیفه دارند که در کنار تربیت منابع انسانی در خصوص رفع مشکلات کشور و دستیابی به توسعه چاره چویی و راه حل های علمی ارائه کنند.
نیلی احمدآبادی در ادامه با بیان این که، دانشگاه تهران در حال حاضر از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است اما با جایگاه شایسته هنوز فاصله دارد گفت: این مهم نیازمند کوشش، جهت گیری، هم افزایی و ارتقاء سطح آموزشی است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

توقف رشد باکتری‌ها با نانوذرات سلنیوم زیستی

شوری آب دریا، اثرات سمی نانوذرات بر جانوران آبزی را کاهش می‌دهد

در چه دماهایی، احتمال واژگونی خودرو و تصادف زنجیره ای بیشتر است؟

انجام نخستین پژوهش در حوزه «باستان‌شناسی جنایی» در ایران/باستان‌شناسی در خدمت پلیس جنایی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها