قارچهای مورل به دلیل ارزش غذایی بسیار بالا باب میل سرآشپزها و علاقمندان قارچ هستند اما برای به دست آوردن برخی گونه های این قارچ گرانبها باید به مکانهایی نه چندان خوشایند بروید.
به گزارش دیدهبان علم ایران، مطالعه جدیدی که در شماره اول اکتبر مجله “اکولوژی و مدیریت جنگل”(Forest Ecology and Management) به چاپ رسیده است یکی از انگشت شمار گزارش هایی است که در آن به مستندسازی و تحلیل نمونه هایی از رشد قارچ های مورل (morel) در پی آتشسوزی در مناطق جنگلی می پردازد.
نتایج این مطالعه که توسط محققان دانشگاه مونتانا با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه واشنگتن و موسسات دیگر انجام شده نشان میدهد که آتش رشد قارچهای مورل را تحریک میکند.
منطقه نوادا عمدتا به دلیل شرایط علفزار و خشکیهای منظم مستعد آتشسوزی است. در طول چند سال اخیر آتشسوزی در دامنههای کوهستانی این منطقه افزایش رو به رشدی داشته است که خبر بدی برای دوستداران اقلیم زمین و برای ساکنان مناطق کوهستانی محسوب میشود، اما وقتی نوبت به جمعآوری قارچ میرسد داستان شکل دیگری به خود میگیرد.
این گروه تحقیقاتی به انجام یک پروژه نقشهبرداری چهار ساله در ناحیهای که در سال ۲۰۱۳ تحت تاثیر آتشسوزی قرار گرفته بود و ۴۰۰ مایل مربع از زمینهای آن سوخته و درختان و شمار زیادی از حیاتوحش پارک ملی یوسمتی را به نابودی کشانده بود، پرداخته و دریافتند که قارچهای مورل در نواحی کاملا سوخته در دستههای فراوان یافت میشوند. در این عرصهها احتمال زیادی وجود داشت که بتوان قارچهایی را پیدا کرد که در کنار هم رشد کردهاند.
آنها به طور کلی ۵۹۵ قارچ را در پلاتهای ۳۳ فوت مربعی پیدا کردند و با توجه به اینکه هر پوند قارچ خشک ۷۵ دلار ارزش دارد، برداشت قابلتوجهی محسوب میشود.
این مساله که چرا این قارچهای باارزش بعد از هر آتشسوزی به این شکل گسترش پیدا میکنند هنوز در حال بحث و بررسی است. تئوریهای متعددی در این زمینه وجود دارد، اما دانشمندان هنوز به نتیجه قطعی نرسیده و به طور دقیق نمیدانند که چرا قارچهای مورل عاشق آتش و محیطهای جنگلی سوختهاند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند