شنبه، ۱ دی، ۱۴۰۳ | Saturday, 21 December , 2024

پیشنهاد تولید ۱۹ داروی بیوتکنولوژی جدید به داروسازان کشور

نسخه قابل پرینت
کد خبر:6534
سه شنبه، ۹ شهریور، ۱۳۹۵ | 13:31

پیشنهاد تولید ۱۹ داروی بیوتکنولوژی جدید به داروسازان کشور

رییس انستیتو پاستور ایران از معرفی ۱۹ داروی بیوتکنولوژی برای تولید توسط شرکت‌های داروسازی کشور در سال جاری خبر داد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران دکتر مصطفی قانعی روز سه‌شنبه در نشستی خبری اظهار کرد: امسال نیز ۱۹ دارو را برای تولید به داروسازان معرفی کردیم که هشت شرکت برای تولید اعلام امادگی کرد‌ اند و تا حدود سه سال آینده این داروها وارد بازار خواهند شد.

رییس انستیتو پاستور ایران با بیان این که ایران در تولید داروهای بیوتکنولوژی با کشورهای آسیا رقابت می‌کند و در منطقه رقیبی ندارد، اظهار کرد : با تولید این ۱۹ دارو رتبه ایران در این حوزه، بین دوم و سوم آسیا قرار می‌گیرد.

قانعی اظهار کرد: در بیوتکنولوژی دو بخش شامل تولید انبوه و خالص‌سازی داریم که در بخش تولید انبوه مشکلی نداشته و موفق بودیم اما در خالص‌سازی مشکل داریم.
وی افزود: طبق توافق برجام اگر ایران بخواهد سانتریفیوز بخرد باید به کارگروه مربوطه اعلام  و توافق همه را جلب کند و از آنجا که تولید واکسن نیاز به سانتریفیوز دارد، سانتریفیوز توبولار را که از نوع خارجی کیفیت بهتری دارد، تولید و مورد استفاده قرار دادیم.
قانعی افزود: سانتریفیوز اولترا را نیز تولید کرده ایم که به زودی در بخش های مورد نیاز نصب خواهد شد.
وی ادامه داد: سانتریفیوژ زونال نیز با کمک سازمان انرژی اتمی ساخته شده است که به این ترتیب مشکلی در این زمینه نداریم .

قانعی از تولید و تجاری سازی واکسن هاری انسانی خبر داد و گفت: بهترین واکسن ب ث ژ دنیا در ایران تولید می شود.
وی در این زمینه توضیح داد: در سال ۹۲ به علت تحریم ها مواد اولیه تولید واکسن ب ث ژ را به ایران نمی دادند ولی با تلاش محققان داخلی توانستیم این مواد را در داخل تولید کنیم و در تولید این واکسن به خودکفایی برسیم.
وی گفت: یکی از ایرادهایی که برخی به تولیدات واکسن ایران می گرفتند موضوع کیفیت بود. بهترین واکسن ب ث ژ دنیا تولید کشور دانمارک بود اما معاونت بهداشت وزارت بهداشت واکسن ایرانی و دانمارکی را مقایسه و رسما اعلام کرد که واکسن ایرانی بهتر است.
وی با بیان اینکه در مورد واکسن هاری نیز کمبود داشتیم و این دارو به صورت وارداتی تهیه می شد، گفت: انستیتو پاستور ایران پس از انجام تحقیقات لازم این واکسن را تولید کرد و هم اکنون در حال ورود به تجاری سازی این محصول هستیم .
قانعی در مورد واکسن سالک نیز افزود: در چند سال اخیر در مورد سالک هم اقداماتی انجام شده و اکنون در مرحله نهایی تولید آن هستیم .
وی گفت: داروی ضد سرطان ‘اینترو زیکا’ داخل مثانه ای نیز در انستیو پاستور ایران تولید شده و پس از توزیع آن در تمام کشور صادرات آن را نیز آغاز کرده ایم که با قیمت ۱۰۰ یورو به فروش می رسد.

رئیس انستیتو پاستور ایران همچنین گفت: این مرکز پایگاه هایی برای رصد بیماری های نوپدید ایجاد کرده است تا با بررسی این نوع بیماری ها به ویژه در حیوانات از انتقال آنها به انسان جلوگیری کند.
قانعی افزود: به عنوان نمونه پایگاه اکین لو در غرب کشور حیوانات وحشی آن منطقه را مورد بررسی قرار می دهد تا از احتمال انتقال بیماری از آنها به انسان جلوگیری کند.
وی اظهارکرد: علاوه بر این پایگاهی در آمل و همچنین زاهدان ایجاد شده است تا از انتقال بیماری از کشورهای افغانستان و پاکستان به ایران جلوگیری شود، این پایگاه همچنین به این کشورها در کنترل بیماری کمک می کند.

رئیس انستیتو پاستور ایران از کسب مجوز راه اندازی ۱۴ آزمایشگاه نیز خبر داد و گفت: این آزمایشگاه ها برای پیشگیری از ورود بیماری ها به کشور در انستیتو پاستور ایران راه اندازی شده اند.
قانعی افزود: به عنوان نمونه حدود شش ماه پیش به دنبال احتمال ورود بیماری زیکا به کشور آزمایشگاهی به این منظور ایجاد شد که حجاج و مسافران ورودی از سایر کشورها را بررسی می کند.

قانعی از ایجاد یک مرکز ویژه برای بررسی حشرات در انستیتو پاستور ایران خبر داد و گفت: در این مرکز حشرات جمع آوری می شوند و روی بیماری هایی که می توانند به انسان منتقل کنند بررسی های لازم صورت خواهد گرفت.
رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: در این راستا توانسته ایم به کشورهای جهان اسلام آموزش های لازم برای تولید واکسن را ارائه دهیم و تاکنون هشت کشور اسلامی در این آموزش ها شرکت کرده اند.
وی گفت: امسال میزبان کشورهای دیگری از جهان اسلام هستیم، همچنین آماده ایم که با کشورهای دوست در سطح بین الملی در این زمینه همکاری کنیم.

رئیس انستیتو پاستور ایران از تولید سرم مار و عقرب به عنوان یکی دیگر از فعالیت های این مرکز نام برد و گفت: با توجه به این که کمبود شدید این سرم احساس می شد، از سه سال گذشته تولید آن را در برنامه های این مرکز قرار دادیم.
قانعی افزود: پس از ایجاد زیرساخت های لازم برای تولید سرم مار و عقرب این سرم امسال با کیفیت بالایی تولید و به بازار عرضه شده است.
وی گفت: از آنجا که نوع مار و عقرب های کشور ما با مار و عقرب های کشورهای منطقه همخوانی دارند، تقاضای زیادی از کشورهای همسایه برای خرید این سرم تاکنون دریافت کرده ایم.
رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: انستیتو پاستور ایران علاوه بر توانایی تولید این دارو برای بازار داخلی، آمادگی تولید و صدور آن به کشورهای منطقه را هم دارد.

قانعی از تولید هشت واکسن در کشور خبر داد و گفت: در صورت اعلام درخواست از سوی دولت، انستیتو پاستور ایران توانایی تولید سایر واکسن های مورد نیاز را دارد.
وی توضیح داد: دولت تنها مشتری واکسن است که به تعداد مورد نیاز واکسن ها را خریداری و آنرا صرف افراد سالم می کند بنابر این اگر دولت متقاضی خرید نباشد، واکسن ساز نیز آن را تولید نمی کند، زیرا واکسن چیزی نیست که بتوان آنرا به عنوان دارو توزیع کرد.
رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: هرچه سبد دولت در پوشش واکسن بیشتر شود، انستیتو پاستور ایران نیز تولیدات خود را افزایش داده و مشکلی در این زمینه ندارد.
قانعی اظهار کرد: بازار دارویی حدود هزار میلیارد دلار و بازار واکسن حدود ۴۰ میلیارد دلار است، قیمت واکسن آنقدر پایین است که صادرات آن برای کسب درآمد نیست بلکه برای حفظ ارزش ها صورت می گیرد.
وی اظهارکرد: به همین دلیل کمبود واکسن در تمام کشورهای دنیا وجود دارد و در صورت حمایت دولت ها تنها می تواند درآمد ناچیزی را کسب کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

یافته های جدید محققان ایرانی درباره سازوکار انتقال سموم هلیکوباکترپیلوری

در تداوم پروژه های متعدد تولید واکسن کووید ۱۹ در ایران: نخستین واکسن mRNA ایرانی به مرحله کارآزمایی بالینی رسید

تامین کیت‌های غربالگری آبله میمونی در انستیتو پاستور/توزیع کیت‌های اولیه در آزمایشگاه‌های منتخب

اذعان دبیر ستاد توسعه زیست فناوری به موفقیت عوامل قدرتهای خارجی در کارشکنی علیه تولید محصولات تراریخته

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها