شنبه، ۱ دی، ۱۴۰۳ | Saturday, 21 December , 2024

عدم شناخت مسؤولان از امکانات داخلی،‌ نخستین مشکل صنعت کشتی‌سازی است

نسخه قابل پرینت
کد خبر:6129
چهارشنبه، ۳ شهریور، ۱۳۹۵ | 11:21

عدم شناخت مسؤولان از امکانات داخلی،‌ نخستین مشکل صنعت کشتی‌سازی است

دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع دانش‌بنیان دریایی با تاکید بر اهمیت نظارت بر واردات شناورها در کشور گفت: نظارت بر واردات انواع شناورها در صنعت کشتی سازی، عملا صنعت کشور را به رقابت ترغیب خواهد کرد. 

به گزارش دیده‌بان علم ایران محمد سعید سیف با اشاره به اهمیت نظارت بر واردات شناورهای نو، دست دوم و قدیمی بیان کرد: از موضوعات مهم و اساسی  در صنعت کشتی سازی، اهمیت و لزوم نظارت دقیق بر انواع و اقسام شناورهای کوچک و بزرگ، نو، دست دوم و قدیمی است که وارد کشور می‌شود و عملاً صنعت کشور باید با این نوع محصولات رقابت کند.
سیف با اشاره به اینکه صنایع کشور به صورت کلی مشکلات و محدودیتهایی در مقایسه با کشورهای دیگر دارند بیان کرد: در مورد کشتی سازی موارد خاصی علاوه بر مشکلات عمومی وجود دارد که باید آنها را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار داد.
سیف با اشاره به اینکه طی دو دهه اخیر زیرساخت‌های خوبی در صنعت کشتی‌سازی فراهم شده بیان کرد: نیروی انسانی خوبی در صنعت کشتی سازی آموزش داده شده و طی یک دهه اخیر حداقل هزاران نفر بصورت مستقیم در پروژه های طراحی و ساخت انواع کشتی در کشور مشارکت داشته‌اند.
وی افزود: طی یک دهه اخیر حداقل هزاران نفر بصورت مستقیم در پروژه های طراحی و ساخت انواع کشتی در کشور مشارکت داشته‌اند.  به عبارت دیگر ما نیروی انسانی در کشور داریم که مستقیماً در طراحی و ساخت شناورهای مختلف داخلی حضور داشته و تجربه کسب کرده اند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی گفت:  توانایی و پتانسیل انجام یک کار نباید بصورت مطلق بحث شود، چون توسعه یک کشور در حوزه‌های مختلف مستلزم ایجاد تدریجی پتانسیل‌ها و توانایی‌ها نیز هست و نباید تنها منتظر بود که وقتی صد در صد  همه چیز فراهم شده تازه به سراغ یک صنعت داخلی برویم.
وی در این خصوص ادامه داد: این موضوع در بخش های خدماتی نیز قابل درک است و کشور سعی دارد که بیشتر نیازها را از طریق مراکز داخلی تامین کند و آن مراکز نیز بتدریج خود را تجهیز و گسترش می‌دهند.
سیف با اشاره به اینکه پیشرفت های خوبی در زمینه های مختلف صنعت دریایی صورت گرفته بیان کرد:  چه در حوزه حمل و نقل و چه در حوزه نفت و گاز و همچنین در بخش نظامی شناورهای خوبی ساخته شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع دانش بنیان دریایی شناورهای کانتینربر ، شناور نفتکش ۱۱۳ هزار تنی، کشتی لوله گذار، سکوی حفاری امیرکبیر، ناوهای جماران و دماوند، انواع زیردریایی ها، همه را تجربه های موفق کشور معرفی کرد و افزود: مسلماً موضوع زمان و پایبندی به آن بحث مهمی است ولی باید منصفانه قضاوت و شرایط را مرور کرد که چقدر از این تأخیرات بخاطر مسائل فنی بوده و چقدر از آن بخاطر مسائل اداری، حقوقی، گمرکی، تحریم و تامین مالی بوده است. مسلماً اگر مشکلات حاشیه ای نباشد خیلی بهتر و مناسبتر می توان عمل کرد.
سیف با اشاره به عمده مشکلات صنایع کشور بصورت کلی بیان کرد: مشکلات و محدودیت‌هایی در مقایسه با کشورهای دیگر وجود دارند که باید به آنها توجه و روشهایی برای رفع آنها تدوین و به اجرا گذاشت، اما در مورد کشتی سازی موارد خاصی علاوه بر مشکلات عمومی وجود دارد که باید آنها را بصورت جداگانه مورد بررسی قرار داد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع دانش بنیان دریایی، عدم شناخت مسؤولین از تجارب و امکانات کشور بصورت صحیح را نخستین مشکل پیش رو در صنعت کشتی سازی خواند و گفت: در صنایع دریایی بسیاری مراکز خصوصی و دولتی داریم که هزاران نفر پرسنل دارند و مثلاً در یکی از آنها بصورت همزمان ۱۰ فروند یدک کش درحال ساخت است.
وی در ادامه افزود: طبیعتاً بخاطر عدم این شناخت تصمیمات غیرکارشناسانه گرفته شده و برخلاف قانون همین سال گذشته چند فروند یدک کش را برای ساخت، شرکت وابسته به دولت به امارات سفارش داد.
سیف عدم نظارت دقیق بر انواع و اقسام شناورهای کوچک و بزرگ، نو، دست دوم و قدیمی که وارد کشور می شود دومین مشکل مهم اساسی در صنعت کشتی سازی خواند و گفت: عملاً صنعت کشور باید با این نوع محصولات رقابت کند و مسلماً هیچ کشوری اینگونه مرزهای خود را به انواع محصولات خارجی باز نمی گذارد، در کشور خودمان نیز در حوزه های دیگر تعرفه ها و نظارت بر واردات خیلی شفاف تر هستند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع دانش بنیان دریایی نبود روش مشخص و مؤثری برای تامین مالی را مشکل سوم در صنعت کشتی سازی معرفی و بیان کرد: اگرچه تامین مالی و تسهیلات بانکی در تمام امور کشور یک محدودیت جدی است ولی در حوزه کشتی سازی تقریبا این موضوع تعطیل است و اصلاً با نیازهای کشور هماهنگ نیست. طبیعتاً کشورهای خارجی مانند چین و کره با همین اهرم فاینانس، خیلی از سفارشات کشور ما را جذب می کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مسلماً اگر بتوانیم با چند درصد کمتر و با شرایط مناسبی وام هایی را اختصاص دهیم از مزایای این صنعت بهتر می توانیم در توسعه سواحل، اشتغال زایی و شکل دهی زنجیره تامین استفاده کنیم.

 

انتهای پیام

مطالب مرتبط

بزرگ‌ترین شناور آکواریومی جهان در جنوب کشور به آب انداخته شد

طراحی نخستین نرم‌ افزار بومی نظارت و مانیتورینگ زنده شناورها در کشور

پایانی بر بلای جان تالابها: شناور جمع آوری مهاجم سنبل آبی در گیلان ساخته شد

رقابت آبی شناورهای هوشمند برای آشتی دانشگاه و صنعت

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها