سه شنبه، ۲۴ مهر، ۱۴۰۳ | Tuesday, 15 October , 2024

بهبود عملکرد باتری ها و حسگرها با نانوبرس کربنی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:5393
شنبه، ۲۳ مرداد، ۱۳۹۵ | 11:33

بهبود عملکرد باتری ها و حسگرها با نانوبرس کربنی

شرکت NEC در ۳۰ ژوئن سال ۲۰۱۶ کشف ساختار جدیدی از کربن موسوم به «نانوبرس کربنی» را اعلام کرد. در این ساختار، الیاف مختلفی از کربن متجمع و به هم متصل می‌شود و روی نانولوله کربنی، حالتی شبیه به بــُـرِس ایجاد می‌کند.

به گزارش دیده بان علم ایران، شرکت NEC اولین شرکتی است که موفق به تولید نانوبرس کربنی شده‌ است.
نانوشاخ‌های کربنی، ساختارهای نانومقیاسی از جنس کربن اند که شکلی شبیه به شاخ دارند. این ترکیبات دارای طول ۴۰ تا ۵۰ نانومتر و قطر دو تا پنج نانومتر هستند. تاکنون این شاخ‌ها به‌صورت رادیال کروی تولید شده‌اند. اما ساختار نانوبرس‌ها کاملاً متفاوت است، به طوری که با آرایش لوله‌ای شکل، ساختاری فیبری پیدا می‌کنند. در نگاه اول این نانوبرس‌ها شبیه به نانولوله کربنی هستند، اما از روی آن رشته‌هایی به بیرون رشد کرده است.

سومیو ایجیما از شرکت NEC می‌گوید: «نانوبرس کربنی یک نانوماده کربنی شبیه نانوشاخ‌های کربنی است. این ماده در بسیاری از حلال‌ها پخش می‌شود. این نانوشاخ‌ها دارای قدرت جذب بالایی هستند و در کنار این، از هدایت الکتریکی ۱۰ برابر بیشتر از نانوشاخ‌های کربنی برخوردار هستند. این ویژگی برای کاربردهای صنعتی نانوبرس‌ها اهمیت زیادی دارد.»

پیش‌بینی می‌شود که این نانوبرس‌ها را بتوان برای بهبود عملکرد حسگرها و عملگرها مورد استفاده قرار داد، به طوری که خواص باتری‌ها و ابرخازن‌ها را با آن‌ها ارتقاء داد.
از این نانوبرس‌ها می‌توان برای افزایش هدایت الکتریکی پلاستیک‌ها و لاستیک‌ها استفاده کرد. از ویژگی‌های ساختاری این نانومواد می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

نانوبرس‌ها تک لایه بوده و طولی در حدود ۴۰ تا ۵۰ نانومتر و قطر ۲-۵ نانومتر دارند. این مواد فیبری شکل از مساحت سطحی بالایی برخوردار هستند (۱۷۰۰ مترمربع در هر گرم).

در آب و حلال‌های آلی قابل دیسپرس شدن است. به ذلیل داشتن مساحت سطحی بالا، جاذب بسیار خوبی بوده و می‌توان مواد مختلفی را درون آن نگه داری کرد.

از آنجایی که ساختار الیافی دارند، هدایت الکتریکی آن‌ها ۱۰ برابر بیشتر از نانوشاخ‌ها است؛ بنابراین از این مواد می‌توان برای ساخت شناساگرها و عملگرهای سریع استفاده کرد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

بهینه‌سازی فرایند انجماد تخمک به کمک میدان مغناطیسی و نانوذرات

رهیافت جدید محقق ایرانی دانشگاه میشیگان برای درمان «ام اس» و «پارکینسون» با کمک «نانوذرات»

موفقیت محقق ایرانی در تولید بانداژ ضدعفونت با عصاره حنا و نانوالیاف

صرفه‌جویی ۲۵ میلیون دلاری با تولید نانوداروی ضدسرطان

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها