شنبه، ۲۸ تیر، ۱۴۰۴ | Saturday, 19 July , 2025

افشین خواستار شد: بازنگری تامین اجتماعی در نحوه تعامل با فضاهای کار اشتراکی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:53694
شنبه، ۲۸ تیر، ۱۴۰۴ | 17:15

افشین خواستار شد: بازنگری تامین اجتماعی در نحوه تعامل با فضاهای کار اشتراکی

معاون علمی رئیس‌جمهور در نامه‌ای به رئیس سازمان تأمین اجتماعی خواستار بازنگری در فرآیندهای تعامل این سازمان با فضاهای کار اشتراکی برای حمایت بهتر از کسب‌وکارهای دانش بنیان شد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، حسین افشین در نامه‌ای خطاب به رئیس سازمان تأمین اجتماعی بر ضرورت بازنگری در فرآیندهای تعامل این سازمان با فضاهای کار اشتراکی تأکید کرد.

در بخش دیگر این نامه، موضوعاتی از جمله لزوم تفکیک دقیق شرکت‌های مستقر در فضاهای کار اشتراکی و نحوه کسر بیمه از فاکتورهای خدمات مطرح و بر ضرورت اتخاذ راهکارهای مؤثر و هماهنگ به منظور ارتقای فضای نوآوری و فناوری کشور تأکید شده است.

متن کامل نامه به شرح زیر است؛

جناب آقای دکتر سالاری
رئیس محترم سازمان تأمین اجتماعی

با سلام و احترام؛ با عنایت به توسعه روزافزون اقتصاد دانش بنیان، شکل‌گیری فضاهای کار اشتراکی به عنوان یکی از شیوه‌های نوین مدیریت فضا و روابط کار موجب تحول در ساختارهای سازمانی و ارتقای بهره‌وری شرکت‌ها شده است. از این رو، تعامل میان مالکان و بهره برداران این فضاها با نهادهایی مانند سازمان تأمین اجتماعی مستلزم بازنگری در فرآیندهای جاری است تا همسو با ماهیت نوین این قبیل فضاها و کسب و کارهای مرتبط موجب تحقق بهره‌وری مطلوبی برای فعالان این حوزه شود.

طبق تعامل انجام شده با فعالان این حوزه برخی از مهمترین چالش‌های این کسب و کارها در تعامل با سازمان تأمین اجتماعی به شرح زیر عنوان شده است:

(۱) نیاز به تفکیک شرکت‌های مستقر در فضای کار اشتراکی

با توجه به ماهیت اشتراکی فضاهای کاری در برخی موارد بازرسان سازمان تأمین اجتماعی کلیه افراد حاضر در یک مجموعه را کارکنان یک شرکت واحد تلقی می‌کنند حال آنکه در عمل چندین شرکت و فرد مستقل بدون هیچ رابطه‌ی استخدامی یا حقوقی با یکدیگر با ارائه دهنده فضای کار اشتراکی در این فضاها فعالیت دارند بنابراین ضروری است رویه‌ای جدید برای تعامل و بازرسی از این فضاها تعریف شود.

(۲) کسر بیمه از فاکتورهای خدمات فضای اشتراکی موضوع ماده‌ی (۳۸) قانون تأمین اجتماعی)

فعالیت اصلی این فضاها ارائه خدمات اداری است اما برخی نهادها تا ۱۷ درصد از مبالغ فاکتورهای خدمات را به عنوان هزینه‌های بیمه‌ای کسر می‌کنند؛ این در حالی است که در فعالیت‌های مشابه مانند هتل‌ها و نمایشگاه‌ها چنین رویه‌ای اعمال نمی‌شود.

امید است بهبود ساز و کارهای پیش گفته موجب تعالی و ارتقای فضای نوآوری و فناوری کشور شود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

بررسی مشکلات صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی با حضور معاون علمی رئیس جمهور

ایجاد صندوق زیرساخت هوش مصنوعی با سرمایه‌گذاری ۱۰ همتی معاونت علمی/تعیین تکلیف طرح ملی و سازمان ملی هوش مصنوعی تا یک ماه آینده

نخستین مرکز نوآوری و شتاب‌دهی هوش مصنوعی، متاورس و بلاکچین ورزش کشور افتتاح شد

تسهیلات یک همتی معاونت علمی برای توسعه دانش‌بنیان های فضایی/ایجاد کانون‌ توسعه فناوری‌های فضایی در هفت دانشگاه

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها