سازمان اداری و استخدامی کشور، دهم تیرماه جاری طی بخشنامه ای «شیوه نامه نگهداشت و ارتقای نیروهای استعداد برتر و نخبه دستگاههای اجرایی» را در راستای فراهم کردن زمینه اثرگذاری بیشتر نخبگان در کشور ابلاغ کرد.
به گزارش دیدهبان علم ایران، سازمان اداری و استخدامی کشور، شیوه نامه نگهداشت و ارتقای نیروهای استعداد برتر و نخبه دستگاههای اجرایی شامل نحوه شناسایی، ترسیم کارراهه شغلی، تعیین شاخصهای ارزیابی عملکرد نخبگانی و حفظ پویایی و چگونگی زمینهسازی برای اثرگذاری، ۳۰ اردیبهشهت ماه امسال در شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی به تصویب رسیده که می توانید فایل پی دی اف آن را از این لینک دریافت کنید.
مصوب ۳۰/۰۲/۱۴۰۴
تمامی دستگاههای اجرایی مشمول بند (۳) ماده (۱) آییننامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه
شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در جلسه تاریخ ۳۰/۰۲/۱۴۰۴ به استناد ردیفهای (۳) و (۵) جزء (ب) ماده (۱۱۶) قانون مدیریت خدمات کشوری و در اجرای ماده (۱۵) آییننامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاههای اجرایی (موضوع تصویبنامه شماره ۱۵۴۴۴۹/ت۵۹۵۰۶هـ مورخ ۰۲/۱۲/۱۴۰۰ هیئت وزیران)، شیوه نامه نگهداشت و ارتقای نیروهای استعداد برتر و نخبه دستگاههای اجرایی شامل نحوه شناسایی، ترسیم کارراهه شغلی، تعیین شاخصهای ارزیابی عملکرد نخبگانی و حفظ پویایی و چگونگی زمینهسازی برای اثرگذاری را به شرح پیوست (ممهور به مهر شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی) تصویب نمود.
مراتب برای اجرا ابلاغ میشود.
علاءالدین رفیعزاده – معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور
ماده ۱- در این شیوهنامه، عنوانهای اختصاری زیر جایگزین عبارتهای کامل آنها میشود:
– بنیاد: بنیاد ملی نخبگان
– سازمان: سازمان اداری و استخدامی کشور
– شورا: شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی (موضوع ماده (۱۱۶) قانون مدیریت خدمات کشوری)
– شورای راهبری: شورای راهبری تحول دستگاههای اجرایی و استانی (موضوع مصوبه شماره ۴۷۷۴۳ مورخ ۲۱/۲/۱۴۰۳ شورای عالی اداری)
– آییننامه جذب و نگهداری: آییننامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاههای اجرایی (موضوع تصویبنامه شماره ۱۵۴۴۴۹/ت۵۹۵۰۶هـ مورخ ۰۲/۱۲/۱۴۰۰ هیئت وزیران)
– شیوهنامه شناسایی: شیوهنامه شناسایی استعدادهای برتر به منظور جذب در دستگاههای اجرایی کشور (موضوع بخشنامه شماره ۳۴۴۲۶ مورخ ۱۱/۰۴/۱۴۰۱ شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی)
– شیوهنامه نگهداشت: شیوهنامه نگهداشت و ارتقای نیروهای استعداد برتر و نخبه دستگاههای اجرایی (موضوع ماده (۱۵) تصویبنامه شماره ۱۵۴۴۴۹/ت۵۹۵۰۶هـ مورخ ۰۲/۱۲/۱۴۰۰ هیئت وزیران)
– دستگاه اجرایی: هر یک از دستگاههای اجرایی ذکر شده در بند (۳) ماده (۱) آییننامه جذب و نگهداری
– کارگروه پایش و نگهداری: کارگروه پایش و نگهداری سرمایه انسانی نخبه و استعداد برتر (موضوع ماده (۱۶) آییننامه جذب و نگهداری)
– زیرسامانه: زیرسامانه ذیل سامانه یکپارچه نظام اداری (سینا) برای ثبت و پردازش درخواست متقاضیان و صدور شناسه برگزیدگی
– متقاضی: فرد شاغل رسمی، پیمانی، قرارداد کار معین (یا عناوین مشابه) و قرارداد کارگری (یا عناوین مشابه) درخواستدهنده برای شناسایی به عنوان برگزیده از طریق شیوهنامه نگهداشت.
– برگزیده: هر یک از شاغلینی که به استناد شیوهنامه شناسایی در یک دستگاه اجرایی جذب شده است یا مشمول شیوهنامه نگهداشت میشود.
– شناسه برگزیدگی: شمارهای که در زیرسامانه جهت تخصیص به هر یک از برگزیدگان، صادر میشود.
ماده ۲- فرآیند شناسایی برگزیدگان در دستگاههای اجرایی به شرح زیر میباشد:
۱-۲- ثبت درخواست از سوی متقاضی در زیرسامانه
۲-۲- ارزیابی مستندات متقاضی توسط کارگروه پایش و نگهداری دستگاه اجرایی (بر اساس شاخصهای شناسایی مندرج در جدول شماره (۱) پیوست)
۲-۳- ثبت نتیجه ارزیابی کارگروه پایش و نگهداری دستگاه اجرایی توسط واحد منابع انسانی (یا عناوین مشابه) دستگاه اجرایی مربوط در زیرسامانه
۴-۲- بررسی درخواست متقاضی توسط سازمان در زیرسامانه
۵-۲- بررسی نهایی درخواست متقاضی توسط بنیاد و اعلام نتیجه نهایی در زیرسامانه و صدور شناسه برگزیدگی برای وی در صورت تأیید درخواست
تبصره ۱- برگزیدگانی که به استناد شیوهنامه شناسایی در دستگاههای اجرایی جذب شدهاند، نیازی به طی فرایند فوقالذکر ندارند. دستگاه اجرایی مکلف است برای صدور شناسه برگزیدگی برای این افراد، در زیرسامانه اقدام نماید. صدور شناسه برگزیدگی در زیرسامانه توسط سازمان انجام میشود.
تبصره ۲- سازمان هر ساله ظرفیت شناسایی برگزیدگان مشمول این شیوهنامه در دستگاههای اجرایی را به پیشنهاد هر دستگاه اجرایی تعیین و اعلام مینماید.
ماده ۳- سازمان مکلف است تا ۶ ماه پس از ابلاغ این شیوهنامه، زیرسامانه را طراحی و راهاندازی نماید. دستگاه اجرایی مکلف است درخواستهای متقاضیان را دریافت و در کارگروه پایش و نگهداری مطرح و به محض راهاندازی زیرسامانه، نتیجه بررسی کارگروه پایش و نگهداری را برای طی مراحل بعدی، در آن بارگذاری نماید.
ماده ۴- کارگروه پایش و نگهداری دستگاه اجرایی موظف است حداکثر ۳ ماه پس از ثبت درخواست متقاضی در زیرسامانه، مستندات وی را بررسی نماید.
تبصره- در صورت عدم تأیید درخواست، متقاضی میتواند با ارتقای فعالیتهای خود، پس از گذشت دست کم ۲ سال از اعلام نتیجه نهایی، مجدداً درخواست خود را در زیرسامانه ثبت نماید.
ماده ۵- ضروری است متقاضیان دارای شرایط عمومی زیر باشند:
اشتغال در واحدهای ستاد مرکزی دستگاه اجرایی با حداقل ۵ سال سنوات تجربی قابل قبول در دستگاه اجرایی مربوط به شرط دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد با معدل ۱۷ برای دانشگاههای دولتی یا ۱۸/۵ برای سایر دانشگاهها
اشتغال در واحدهای غیرستادی با حداقل ۱۰ سال سنوات قابل قبول در دستگاه اجرایی مربوطه به شرط دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی با معدل ۱۶ برای دانشگاههای دولتی یا ۱۸ برای سایر دانشگاهها.
کسب حداقل ۹۰ امتیاز از ارزشیابی عملکرد سالیانه هر یک از ۵ سال منتهی به درخواست
حداکثر سنوات تجربی قابل قبول ۲۰ سال
ماده ۶- حداقل امتیاز لازم از مجموع امتیازات جدول شماره (۱) پیوست برای برگزیدگی به شرح جداول زیر میباشد:
تبصره- تغییر در مفاد جداول پیوست و امتیازات فوقالذکر به پیشنهاد سازمان یا بنیاد به تصویب شورا میرسد.
ماده ۷- بهمنظور استمرار برگزیدگی مشمولین شیوهنامه شناسایی و شیوهنامه نگهداشت و تداوم بهرهمندی آنان از تسهیلات آییننامه جذب و نگهداری، میبایست عملکرد آنان هر سال (از تاریخ صدور شناسه برگزیدگی) مورد ارزیابی قرار گیرد. برگزیدگان برای استمرار برگزیدگی خود میبایست حداقل ۷۰ امتیاز از مجموع امتیازات جدول شماره (۲) پیوست را کسب نمایند.
تبصره- در صورت عدم کسب امتیاز لازم در ۲ دوره ارزیابی عملکرد، برگزیدگان از شمول آییننامه جذب و نگهداری خارج و شناسه برگزیدگی آنان ابطال خواهد شد.
ماده ۸- به منظور حفظ پویایی و چگونگی زمینهسازی برای اثرگذاری و موفقیت ارزیابی عملکرد برگزیدگان، دستگاه اجرایی مکلف است سالیانه برنامههای توانمندسازی آنان را در قالب عوامل مندرج در جدول شماره (۳) پیوست، طراحی و اجرا نماید.
ماده ۹- کارگروه پایش و نگهداری به منظور بررسی مستندات متقاضیان، تهیه مفاد کارراهه شغلی، ارزیابی عملکرد، پیگیری تسهیلات و جابجایی برگزیدگان و ارسال گزارشهای مربوطه به سازمان و بنیاد، ذیل شورای راهبری دستگاه اجرایی تشکیل میشود.
ماده ۱۰- کارگروه پایش و نگهداری مکلف است برای هر یک از سطوح پستی مندرج در جدول شماره (۳) پیوست که شامل برنامههای کلیدی عملکرد، دورههای آموزشی تخصصی شغلی، مهارتهای تخصصی شغلی و شایستگیهای تخصصی شغلی میشود، مفاد کارراهه شغلی برگزیدگان را تهیه و به تأیید و تصویب سازمان برساند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند