دوشنبه، ۹ تیر، ۱۴۰۴ | Monday, 30 June , 2025

کاهش وابستگی کشور در تامین هسته‌های اولیه غذایی به کمتر از ۸۰ درصد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:53643
یکشنبه، ۸ تیر، ۱۴۰۴ | 15:55

کاهش وابستگی کشور در تامین هسته‌های اولیه غذایی به کمتر از ۸۰ درصد

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی در نخستین گردهمایی توسعه همکاری‌های صنعت، جامعه و دانشگاه گفت: تا چند سال پیش، وابستگی کشور در حوزه تولید هسته‌های اولیه غذایی نظیر بذور هیبرید و فناورانه، اجداد دام و طیور، و تخم چشم‌زده ماهی بیش از ۹۵ درصد بود، اما امروز این وابستگی به کمتر از ۸۰ درصد کاهش یافته است. این به معنای یک جهش ۱۵ درصدی به سوی استقلال فناورانه است.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، ارژنگ جوادی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که در نخستین گردهمایی توسعه همکاری‌های صنعت، جامعه و دانشگاه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران سخن می گفت با ارائه گزارشی جامع از وضعیت فعلی و جهت‌گیری‌های راهبردی کشور در حوزه‏‌های فناورانه امنیت غذایی خاطرنشان کرد: پیشرفت صورت گرفته در تولید داخلی هسته های اولیه غذایی مدیون فعالیت بیش از ۶۴۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه امنیت غذایی است که تاکنون هزار و ۲۵ محصول فناورانه را به مرحله تولید رسانده‌اند؛ محصولاتی که پیش‌تر عمدتاً از طریق واردات تأمین می‌شدند.

تمرکز ستاد بر تأمین فناوری‌های پایه

وی همچنین مهم‌ترین اولویت‌های حمایتی ستاد غذا و کشاورزی در سال جاری را تولید و تأمین هسته‌های اولیه فناورانه شامل بذور هیبرید و نهال عاری از ویروس، توسعه کودهای زیستی و زیست‌مهارگرها، تولید واکسن‌های دام و طیور، ارتقاء بهره‌وری با استفاده از ادوات و تجهیزات هوشمند کشاورزی دانست.

کشاورزی آینده؛ نگاه به بیابان‌ها، سواحل و محصولات جدید

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی همچنین از چشم‌انداز جدیدی در حوزه کشاورزی سخن گفت: کشاورزی آینده نیازمند شناسایی محیط‌های جدید برای تولید است. از جمله این محیط‌ها می‌توان به سواحل، بیابان‌ها، اراضی غیرمتعارف و محیط‏‌های شهری اشاره کرد. همچنین فرآورده‌هایی مانند محصولات فراویژه، گوشت‌های مصنوعی، غذاداروها و… می‌توانند در زنجیره تأمین غذای آینده نقش‌آفرینی کنند.

نقش ستاد در اتصال دانشگاه به صنعت

از دیگر محورهای کلیدی سخنرانی جوادی، تاکید بر نقش ستاد در همگرایی صنعت و دانشگاه بود. او تصریح کرد: ستاد، ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی را شناسایی کرده و در کنار آن نیازهای فناورانه صنعت را احصا می‌کند تا بر اساس این دو، پروژه‌های مشترک تعریف و اجرا شوند. در همین راستا، ستاد از طریق خدماتی همچون مشاوره مالکیت فکری، تدوین مدل کسب‌وکار و تأمین زیرساخت‌های فناورانه به تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌های دانشگاهی کمک می‌کند.

در بخش دیگری از این رویداد، پنل پرسش و پاسخ با حضور نماینده ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی برگزار شد. در این نشست، دغدغه‌ها و پرسش‌های فعالان حوزه صنعت غذا و کشاورزی به‌ویژه در حوزه بهره‌مندی از ابزارهای حمایتی و مدل‌های مشارکت با دانشگاه‌ها بررسی شد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها