دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان هوا فضا، حمل و نقل و شهرسازی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، یکی از پروژههای مهم معاونت علمی در سال جاری را طراحی و ساخت هواپیمای سیمرغ عنوان کرد و گفت: این هواپیما بر پایه یک پلتفرم موجود طراحی شده و پیشبینی میشود تا سال آینده، تستهای پروازی آن با همکاری سازمان زیرمجموعه وزارت دفاع و یک شرکت دانشبنیان برای تدوین و اخذ استانداردهای فنی و ایمنی انجام شود.
به گزارش خبرنگار دیده بان علم ایران، معاونت علمی در حالی برای آماده سازی هواپیمای سیمرغ برای تست های پروازی تا سال آینده تلاش می کند که تیرماه ۱۴۰۲ مهرداد بذرپاش، وزیر وقت راه و ترابری از پرواز موفق هواپیمای سیمرغ و ورود آن به مدار خدمترسانی خبر داده بود!
حسین شکری، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان هوا فضا، حمل و نقل و شهرسازی صبح امروز در نشستی خبری در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان همچنین از انعقاد تفاهمنامههایی با شرکتهای هواپیمایی خصوصی خبر داده تا براساس آنها در صورت دریافت مجوزهای لازم از مراجع غیرنظامی، هواپیمای سیمرغ در ناوگان حملونقل هوایی آنها مورد استفاده قرار گیرد.
مشخص نیست هواپیمایی که به گفته این مقام مسوول هنوز تستهای پروازی لازم برای اخذ استانداردهای فنی و ایمنی را نگذرانده، چگونه بنا به ادعای وزیر راه دولت قبل از دو سال پیش در ناوگان حمل و نقل باری کشور پرواز می کرده است.
آیا سوانح هوایی رخ داده برای دو فروند هواپیمای ایران -۱۴۰ در سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۹۳ برای درس گرفتن و جلوگیری از تکرار آنها در هواپیمایی که حاصل برخی اصلاحات و بازمهندسی محدود فنی بر روی ایران-۱۴۰ است کافی نیست؟
هواپیمای هسا سیمرغ (HESA Simorgh)، یک هواپیمای ترابری سبک ایرانی است که توسط متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در شرکت صنایع هواپیماسازی ایران طراحی و ساخته شده و در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ با حضور محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اصفهان رونمایی شده است.
هواپیمایی که در واقع همان هواپیمای آنتونوف ۱۴۰ روسی است که هواپیماسازی هسا براساس قراردادی با هواپیماسازی آنتونوف در سال ۱۹۹۶ مجوز تولید آن با نام ایران۱۴۰ را دریافت کرد.
فاز نخست تولید ایران۱۴۰ به واسطه پایین بودن ایمنی این هواپیما و درنهایت با سقوط یک فروند ایران ۱۴۰ متعلق به شرکت هواپیمایی سپاهان در ۱۹مرداد ۱۳۹۳ پرونده پروازی این محصول در حوزه تجاری بسته شد تا یک دهه بعد، نسخه جدیدی از آن به عنوان دستاوردی بزرگ و افتخار صنعت هواپیماسازی کشور توسط مسوولان دولتهای مختلف، بارها و بارها رونمایی و تبلیغ شود.
دنده عقب سیمرغ از ورود به ناوگان هوایی تا تست های پروازی!
۹ خرداد ۱۴۰۲ تست پروازی هواپیمای سیمرغ با موفقیت انجام شد
تیرماه ۱۴۰۲ مهرداد بذرپاش، وزیر وقت راه و ترابری از پرواز موفق هواپیمای سیمرغ و ورود آن به مدار خدمترسانی خبر داد
۷ آبان ۱۴۰۲ مدیرعامل شرکت هسا از طی فرایند اخذ گواهینامه هواپیمای سیمرغ خبر داد
۲۳ آذر ۱۴۰۲ وزیر راه از تحویل دو فروند هواپیمای سیمرغ به هواپیمایی جمهوری اسلامی و پرواز آن در ناوگان حمل و نقل باری خیر داد.
www.aparat.com/video/video/embed/videohash/keur25b/vt/frame?t=150
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان هوافضا و حمل و نقل هوایی از پیگیری معاونت علمی برای رسیدن هواپیمای سیمرغ به مرحله تست پروازی برای اخذ استانداردهای ایمنی تا سال ۱۴۰۵ خبر داد.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند