با نوآوری استارتاپی که توسط متخصصانی ایرانی در آلمان راه اندازی شده مدل های سه بعدی سلولی به جای آزمایش روی حیوانات در تحقیقات و تشخیص سرطان استفاده خواهند شد. ابتکاری که علاوه بر نجات حیوانات آزمایشگاهی به یافته های دقیق تر و موثرتر در این حوزه منجر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار دیده بان علم ایران، شرکت «کنچیپ» (CanChip) با فناوری پیشرفته «تومور روی تراشه» توانسته است محدودیتهای مدلهای سنتی را پشت سر گذاشته و با شبیهسازی دقیق ریزمحیط تومور، روند غربالگری داروها و توسعه روشهای درمانی سرطان را تسریع کند.
غزاله مدنی، محقق ۲۹ ساله که با هدف یافتن روشهای نوین برای مطالعه و درمان سرطان نسبت به راه اندازی این شرکت اقدام کرده از سوی اتحادیه فدرال استارتآپهای آلمان به عنوان یکی از سه نامزد دریافت جایزه برترین استارتآپ آلمان در بخش «چهره نوظهور سال» معرفی شده است.
برندگان در مراسم جوایز استارتآپ آلمان در ۲۲ می ۲۰۲۵ اعلام میشوند.
مدنی که دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی از دانشگاه پوتسدام و کارشناسی علوم آزمایشگاهی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است با همکاری امید نجاتی، دانش آموخته کارشناسی علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و کارشناسی ارشد بیولوژی مولکولی و ژنتیک دانشگاه آزاد و دانشجوی دکتری سلولهای بنیادی و مهندسی بافت دانشگاه Istinye ترکیه شرکت کنچیپ را راه اندازی کرده است.
مدنی با اشاره به اینکه از دست دادن چندین عضو خانوادهاش به دلیل سرطان تأثیر عمیقی بر او گذاشته، این تجربههای تلخ را انگیزهای برای تمرکز بر تحقیقات سرطان و یافتن راهکارهای نوین درمانی عنوان کرد.
تمرکز اصلی وی بر فناوریهای نوآورانه، درمانهای دقیق و روشهای شخصیسازیشده است که میتوانند انقلابی در درمان سرطان ایجاد کنند.
فناوری طراحیشده توسط کنچیپ، بهویژه در مدلسازی تومورهای نای، نقش مهمی در توسعه درمانهای شخصیسازیشده و تسریع روند درمان سرطان ایفا میکند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند