یکشنبه، ۵ اسفند، ۱۴۰۳ | Sunday, 23 February , 2025

هشتمین «جایزه ملی فناوری اطلاعات»، چهارشنبه اعطا می‌شود

نسخه قابل پرینت
کد خبر:53268
یکشنبه، ۵ اسفند، ۱۴۰۳ | 18:26

هشتمین «جایزه ملی فناوری اطلاعات»، چهارشنبه اعطا می‌شود

هشتمین دوره «جایزه ملی فناوری اطلاعات»، پس از وقفه ای پنج ساله، روز چهارشنبه، هشتم اسفندماه به برترین های فناوری اطلاعات ایران در سه حوزه محصولات برتر، شرکت‌های تحول آفرین و مدیران برتر اعطا می‌شود.

به گزارش خبرنگار دیده‌بان علم ایران، دکتر محمد حسن‌زاده، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) و رییس هشتمین دوره «جایزه ملی فناوری اطلاعات» با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران – زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری – به پشتوانه ۶۰ سال فعالیت در حوزه تحقیقات، نوآوری و توسعه علوم و فناوری اطلاعات در کشور در تلاش است از فرصت این رویداد برای گردهمایی مدیران ارشد، متخصصان، صاحبان کسب و کار، اسالتید دانشگاه ها و فعالان حوزه فناوری اطلاعات و شناسایی، ارزیابی و تجلیل از دستاوردهای برتر این حوزه استفاده کند. پس از وقفه ای چند ساله به دلیل مشکلاتی نظیر پاندمی کرونا، صبح چهارشنبه طی مراسمی ویژه در محل تالار همایش های وزارت کشور هشتمین دوره «جایزه ملی فناوری اطلاعات» به برگزیدگان اعطا و در کنار آن، فرصتی استثنایی برای ارائه و هم افزایی توانمندی ها و نوآوری های حوزه فناوری اطلاعات کشور فراهم می شود.

وی با اشاره به این که این دوره از جایزه ملی فناوری اطلاعات با محوریت هوش مصنوعی و با شعار «هوش مصنوعی، کسب و کار، جامعه و دولت» برگزار می شود در خصوص وضعیت انتشارات علمی ایران در این حوزه گفت: در انتشارات بین‌المللی هوش مصنوعی به صورت تجمیعی کشور ما جایگاه ۱۵ را داشت که در سال ۲۰۲۳ این جایگاه بهتر شده و به رتبه سیزدهم رسیده‌ایم و در خاورمیانه رتبه اول را داریم.

حسن‌زاده در مورد جایگاه ایران از نظر زیرساخت‌های هوش مصنوعی توضیح داد: به لحاظ آمادگی زیرساخت‌های هوش مصنوعی که موسسه آکسفورد آن را منتشر می‌کند ما در سال ۲۰۲۲ جایگاه ۷۵ را داشتیم. در ۲۰۲۳ جایگاه ۹۴ را داشته‌ایم و در سال ۲۰۲۴ که به تازگی منتشر شده به جایگاه ۹۱ رسیدیم که حاکی از بهبود این رتبه است.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: این آمارها نشان می‌دهد که در ساحت علم جایگاه مناسبی داریم ولی در عمل به علم، جایگاه مناسبی نداریم. همچنین در ترویج و تجاری‌سازی این حوزه جایگاه مناسبی را نداریم و انتشارات علمی ما آن طور که باید تبدیل به عمل و کسب و کار نمی‌شود.

رئیس پژوهشگاه علوم فناوری اطلاعات ایران اظهار کرد: برای بهبود این زمینه اقدامات مختلفی می‌توان انجام داد که یکی از آنها فعالیت‌های ترویجی، رقابتی است که جایزه‌ها در این رده قرار می‌گیرند و انگیزشی، رقابتی، حمایتی و ترویجی هستند.

وی با اشاره به این که هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات با رویکرد ویژه به جایگاه هوش مصنوعی در کسب و کارها برگزار می شود، تصریح کرد: این جایزه در سه بخش مختلف برگزار می‌شود. بخش اول با نام جایزه فناوری اطلاعات برتر (فاب) است که از بین ۹۳ محصول ثبت نام شده که ۴۴ محصول به ارزیابی اولیه و ۳۱ محصول به ارزیابی نهایی راه یافته اند به برترین محصول اعطا می‌شود. دومین بخش جایزه، جایزه مدیران برتر فناوری اطلاعات (مبفا) است که به مدیران برتری که کمک کردند در یک مجموعه فناوری اطلاعات رشد کند، اهدا می‌شود. برترین های این بخش از بین ۲۶ مدیر ثبت نام شده که ۹ نفرشان به مرحله ارزیابی نهایی راه پیدا کرده اند برگزیده شده اند. سومین بخش جایزه نیز به شرکت‌های تحول آفرین اختصاص دارد و به شرکت‌هایی که موجب رشد و توسعه فناوری اطلاعات شده‌اند، اعطا خواهد شد.

رئیس ایرانداک خاطرنشان کرد: در این بخش ۳۷ شرکت پیش ثبت نام کردند که ۱۳ شرکت به مرحله ارزیابی اولیه و ۹ شرکت به مرحله ارزیابی نهایی راه یافته‌اند.

حسن‌زاده اظهار کرد: تلاش می‌کنیم برگزیدگان این جشنواره را با شکل‌گیری شبکه‌ای به بخش‌هایی که تسهیلات اعطا می‌کنند، معرفی کنیم.

در ادامه این نشست خبری، رضا رجبعلی بگلو، دانشیار پژوهشگاه و دبیر علمی جایزه و دبیر تخصصی بخش محصولات برتر جایزه و ولی زاده، دبیر اجرایی هشتمین دوره «جایزه ملی فناوری اطلاعات» نیز توضیحاتی در خصوص روند انتخاب برترین ها و برنامه های مراسم ارائه کردند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

در تازه ترین رتبه بندی «یو. اس. نیوز» اعلام شد: حضور ۵۲ دانشگاه ایران در جمع ۲۰۰۰ دانشگاه برتر جهان/دانشگاه تهران در رتبه ۳۲۹ دنیا

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: سرعت “تهران هوشمند” باید افزایش یابد

رونمایی از ۱۰ دستاورد فناورانه در خدمت آستان قدس رضوی/از وقف تلفنی تا ثبت نام اینترنتی خادم یاری و مهمانسرای حضرت

راه‌اندازی سامانه ارائه خدمات رایانش ابری توسط فناوران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها