جایزه مایکل و شیلا هِلد آکادمی ملی علوم آمریکا (NAS) در سال ۲۰۲۵ به چهار ریاضیدان دانشگاه های آمریکا شامل دو ریاضیدان ایرانی دانشگاه های واشنگتن و استفورد اعطا شد.
به گزارش خبرنگار دیدهبان علم ایران، نیما اناری از دانشگاه استنفورد، کویکویی لیو از مؤسسه فناوری ماساچوست و شایان اویس قرن و سینتیا وینزانت از دانشگاه واشنگتن به عنوان برندگان امسال جایزه هِلد که به تحقیقات برجسته، نوآورانه، خلاقانه و تأثیرگذار در زمینههای بهینهسازی ترکیبی و گسسته یا بخشهای مرتبط علوم کامپیوتر، مانند طراحی و تحلیل الگوریتمها و نظریه پیچیدگی اعطا میشود، معرفی شده اند.
تحقیقات این چهار ریاضیدان به پیشرفتهای عمده در تئوری ماتروئیدها و گسترش درک ما از نرخ اختلاط زنجیرههای مارکوف منجر شده است. کارهای آنها با پل زدن بر نظریه بسط دهنده های با ابعاد بالا، هندسه چند جمله ای ها و تجزیه و تحلیل زنجیره های مارکوف، حدس ۳۰ ساله میخائیل وزیرانی را حل می کند که منجر به پیشرفتهای مهم متعددی در علم کامپیوتر نظری شده است و در آینده نیز این کار را به پیش خواهد برد.
این جایزه که شامل ۱۰۰ هزار دلار هدیه نقدی است در نشست سالانه آکادمی ملی علوم آمریکا که ۲۷ آوریل ۲۰۲۵ برگزار می شود به انها اعطا خواهد شد.
نیما اناری که استادیار علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد و عضو گروه نظری این دانشگاه است در زمینه مباحث نظری علوم کامپیوتر و همچنین حوزه های الگوریتم ها، احتمال و ترکیبیات فعالیت دارد.
وی از نخبه های المپیادی ایران است که با کسب مدال نقره المپیاد ریاضی ۲۰۰۵ و مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی ۲۰۰۶ به دانشگاه صنعتی شریف راه یافته و پس از طی دوره کارشناسی ریاضی و
شایان اویس قرن هم از المپیادی های عضو تیم المپیاد دانش آموزی انفورماتیک است که سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۴) با کسب نشان طلا در شانزدهمین المپیاد بین المللی کامپیوتر انفورماتیک در کنار سه هم تیمی نقره ای اش، جایگاه ششم این المپیاد را برای ایران رقم زدند.
اویس قرن دانش آموخته کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف (۲۰۰۸) و دکتری مدیریت علوم و مهندسی (علوم و فناوری اطلاعات) دانشگاه استنفورد (۲۰۱۳) و به عنوان استاد دانشگاه واشنگتن در زمینه طراحی و آنالیز الگوریتم ها فعالیت دارد.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند