دوشنبه، ۸ بهمن، ۱۴۰۳ | Monday, 27 January , 2025

تشخیص باکتری عامل عفونت و زخم معده با کیت نانویی ایرانی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:53165
یکشنبه، ۷ بهمن، ۱۴۰۳ | 16:31

تشخیص باکتری عامل عفونت و زخم معده با کیت نانویی ایرانی

به منظور تشخیص عفونت معده با باکتری هلیکوباکترپیلوری، شرکت زیست تشخیص سنجه کیت تشخیص ویژه‌ای ساخته که می‌توان از آن برای شناسایی سریع این باکتری استفاده کرد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، هلیکوباکتر پیلوری (H.Pylori)، شایع‌ترین میکروبی است که انسان‌ها را در بُعد جهانی آلوده کرده است؛ به طوری که نیمی از مردم دنیا (بیش از چهار میلیارد نفر) مبتلا به عفونت هلیکوباکتری بوده و شیوع آن در جهان به ۴۴٫۳ درصد رسیده است.

این باکتری عامل خطری برای زخم‌های معده و دوازدهه، گاستریت مزمن یا سرطان معده است. هر چند که این باکتری تنها عامل خطر برای سرطان‌های دستگاه گوارش نیست و عوامل دیگر همچون سابقه خانوادگی، رژیم غذایی، ژنتیک فرد و غیره نیز در بروز آن دخیل هستند اما شناسایی و کاهش عفونت فعال ناشی از هلیکوباکتر پیلوری به ویژه در کشور‌های در حال توسعه از راه‌های پیشگیری و کاهش بروز سرطان‌های دستگاه گوارش محسوب می‌شود.

کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌ژن هلیکوباکتر پیلوری به صورت کیفی با استفاده از آنتی‌بادی ضدهلیکوباکتر پیلوری می‌تواند با حساسیت بالا آنتی‌ژن‌های سطحی هلیکوباکتر پیلوری را در نمونه مدفوع شناسایی کند. این روش به دلیل حساسیت بالا و همچنین هزینه کم و غیرتهاجمی بودن به عنوان روش شناسایی رایج و مناسب برای تشخیص، پیگیری درمان یا غربالگری افراد جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.​​​​​​​

آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، آزمایشگاه بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها، کلینیک‌های پزشکی وافراد عادی در منزل می‌توانند از این کیت نانویی استفاده نمایند. این کیت در برخی مراکز درمانی نظیر کیلینیک گوارش و کبد بهبود و داروخانه بیمارستان طالقانی عرضه می‌شود.

در سال‌های اخیر، هلیکوباکتر پیلوری، به‌عنوان عامل اول سرطان معده طبقه‌بندی شده است. با تشخیص زود هنگام عفونت می‌توان با درمان دارویی به راحتی عفونت را حذف کرد.

شرکت سنجه بستری برای تولید انواع کیت‌های تشخیصی با استفاده از فناوری Lateral flow assay است که امکان تشخیص سریع، آسان و مقرون به صرفه را برای غربالگری اولیه، شرایط اورژانسی و محدودیت امکانات فراهم می‌کند. عرضه تمامی محصولات شرکت سنجه بر اساس استانداردهای ISO ۹۰۰۱:۲۰۱۵ و ISO ۱۳۴۸۵:۲۰۱۶ است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

یافته های جدید محققان ایرانی درباره سازوکار انتقال سموم هلیکوباکترپیلوری

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها