یک شرکت دانشبنیان با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، موفق به بومیسازی فناوری پیشرفته هدایت لیزری ماشین آلات راهسازی و سدسازی شد.
به گزارش دیدهبان علم ایران، این دستاورد نوآورانه، تحولی در صنعت راهسازی کشور ایجاد کرده و دقت و کیفیت عملیات آسفالت گذاری را به سطحی بینظیر ارتقا داده است.
افشین نوابی، مدیر عامل شرکت دانشبنیان فرند پیمایش به تشریح یکی از مهمترین محصولات این شرکت پرداخت و اعلام کرد: بومیسازی فناوریهای مورد استفاده در ماشینآلات راهسازی و آسفالتگذاری به عنوان یک گام مهم در جهت بهروزرسانی این ماشینآلات و کاهش وابستگی به فناوریهای خارجی تلقی میشود.
نوابی در ادامه به توضیح فناوری هدایت لیزری ماشین فینیشر آسفالت پرداخت و افزود: این فناوری نوین به منظور افزایش دقت و کیفیت عملیات آسفالتگذاری در پروژههای عمرانی طراحی شده است. سامانه با استفاده از پرتو لیزر، خط مرجع دقیقی برای ماشین ایجاد میکند. سامانه سنسور و کنترلر لیزری با اندازهگیری انحراف ماشین از پرتوی لیزر و اعمال سیگنالهای کنترلی به بخش سروهیدرولیک، حرکات ماشین را بهصورت خودکار بر روی این خط مرجع تنظیم میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان مطرح کرد: هدایت دستی ماشینآلات سدسازی نه تنها دقت عمل را کاهش میدهد، بلکه سرعت عملیات را نیز پایین میآورد.
وی به چالشهای موجود در اجرای سد با هسته آسفالتی اشاره کرد و گفت: دقت در تنظیم حرکت ماشین و ضخامت لایههای آسفالت بسیار مهم است. با به کارگیری این محصول، خطای انسانی که در تمامی این موارد وجود دارد، به کل حذف میشود و به این ترتیب، شاهد بهبود قابلتوجهی در کیفیت و سرعت اجرا خواهیم بود.
وی همچنین به نوآوریهای طرح خود اشاره کرد و گفت: ساخت سنسور لیزری در ابعاد بزرگ یکی از ویژگیهای بسیار بارز این محصول است. این سنسورها به گونهای طراحی شدهاند که نسبت به اغتشاشات نوری و محیطی فضای باز مقاوم باشند و همچنین الگوریتمهای کنترلی برای سرووهیدرولیک به طوری توسعه یافتهاند که عملکرد بهتری را ارائه دهند.
نوابی به نداشتن مشابه داخلی این محصول نیز اشاره و بیان کرد : فناوری بومی آن به گونهای طراحی شده است که میتواند به نیازهای مشتریان پاسخ دهد و بهراحتی بروزرسانی شود. محصولات خارجی اغلب در قالب یک بسته کامل و با هزینههای بسیار بالا ارائه میشوند، که این موضوع برای بسیاری از پیمانکاران داخلی مقرون به صرفه نیست. اما محصول ما قابل ترکیب با ماشینآلات قدیمی و موجود است.
وی در پایان با اشاره به بازار هدف این محصول، اظهار داشت: بازار هدف اصلی این محصول، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو و پیمانکاران خصوصی فعال در حوزه سدسازی، راهسازی و آسفالتگذاری باندهای فرودگاه است. با توجه به نیاز روزافزون کشور به زیرساختهای حمل و نقل، انتظار میرود که تقاضا برای این فناوری نوین در آینده افزایش یابد. اولین قرارداد تجاری خود را با همکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، هلدینگ نیرو و به سفارش شرکت سپاسد، بازوی اجرایی پروژههای سدسازی این قرارگاه، منعقد کردهایم. این اعتماد بزرگ نشان از کیفیت و قابلیتهای بالای محصول بومی ما دارد.
گفتنی است ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات در بهمن ماه ۱۴۰۲ با انتشار فراخوان «حمایت از طرحهای فناورانه در حوزه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات» از شرکتهای دانشبنیان و پژوهشگران دعوت کرد تا طرحهای نوآورانه خود را در حوزههای کلیدی فناوری اطلاعات و ارتباطات ارائه دهند. پس از ارزیابی دقیق طرحهای دریافتی در جلسه داوری که در اردیبهشت ماه سال جاری با حضور سید محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات و نیز اعضای کارگروههای تخصصی ستاد و داوران متخصص برگزار شد، طرحهای برتر در حوزههای «اینترنت اشیا، اتصالپذیری و هوشمندسازی»، «فناوریهای نوظهور در ارتباطات نسل ۵ و ۶»، «توسعه راهکارهای هوشمند در تلکام»، «ارتباطات و فناوریهای ماهوارهای»، «مخابرات نوری و کوآنتومی» و «امنیت سایبری» انتخاب و مورد حمایت قرار گرفتند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند