معاون علمی رئیس جمهور در پاسخ به فعالان حوزه رمزارزها که از احتمال تقابل بانک مرکزی با فعالان بخش خصوصی در حوزه رمزارزها ابراز نگرانی کردند با تاکید بر این که به نمایندگی از فعالان حوزه های فناوری های نوظهور، مسائل این حوزه از جمله مشکلات حوزه رمزارزها را در دولت پیگیری می کند، اظهار داشت: تاکید مقام معظم رهبری این است که در پدیده های نوظهور دیدگاه سلبی نداشته باشیم و اطمینان دارم با پیگیری در دولت و رایزنی با وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، گره های موجود در حوزه پیچیده رمزارزها گشوده خواهد شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین که در نشست هماندیشی قانونگذاری حوزه رمزداراییها و بلاکچین به میزبانی مرکز ملی فضای مجازی در جمع فعالان و کارشناسان این حوزه سخن می گفت، خاطرنشان کرد: هر فناوری جدید مزایا و معایبی دارد، اما متاسفانه در کشور ما از آنجا که عیبها برجسته میشود و صداهایی که بیانگر عیوب باشد، بلندتر است، اغلب مزایای فناوری های نوظهور به حاشیه می رود.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه وظیفه خود میداند تا از فناوریهای نوظهور در دولت، نمایندگی و در تعامل با دستگاه های مختلف، حمایت و هماهنگی لازم را در این حوزه ها جلب کند گفت: طبعا پدیدههای نوظهوری که به حوزه پولی و مالی کشور برمیگردند حساسیتهای بیشتری دارد از جمله اینکه باید حاکمیت پولی کشور را به رسمیت بشناسیم و این نیازمند این است که با وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سایر دستگاههای مرتبط تعامل مناسبی داشته باشیم.
وی افزود: مرکز ملی فضای مجازی به عنوان یک نهاد حاکمیتی میتواند این پشتیبانی را انجام دهد و تسهیلگر باشد. خوشبختانه رئیس مرکز ملی فضای مجازی دید بسیار بازی در این زمینه دارند و از جنس فناوری و نوآوری هستند و این کمک میکند تا مشکلات را حل کنیم.
افشین با تاکید بر اینکه ما نیازمند تعامل دو طرفه هستیم و باید روایت جدیدی از رمزارزها ارائه کنیم که به این تعامل کمک کند خاطرنشان کرد: معاونت علمی را متولی پیگیری این مساله میدانم و البته معتقدم که باید به بانک مرکزی هم فرصت بدهیم تا شرایط پذیرش رمزارزها را فراهم کند و قول میدهم رایزنیها را در سطح بالا دنبال کنم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور خاطرنشان کرد: موضوع رفع مشکلات حوزه بلاکچین و رمزارزها در معاونت دنبال خواهد شد و با برگزاری نشستهایی تخصصی نظرات فعالان این حوزه را نیز جویا شویم. گره گشایی در حوزه رمزارزها قطعا نیازمند قانون است و با تصویب لایحهای که مورد توافق دوستان است، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد چرا که چارچوبهای فعالیت مشخص شده است.
افشین با بیان اینکه تاکیدات مقام معظم رهبری هم بر این است که در پدیدههای نوظهور دیدگاه سلبی نداشته باشیم، گفت: تلاش ما این است که با برگزاری چند نشست در معاونت علمی و ستاد اقتصاد دیجیتال به یک جمعبندی و مفهوم مشترک برسیم و این قول را میدهم که در دوره جدید با تلاشهایی که برای حل موضوع انجام میدهیم، تغییر را احساس کنید.
وی در پایان از آقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی برای برگزاری این نشست تشکر و تصریح کرد: باعث افتخار است که ارتباط بین فعالان رمزارزها و معاونت علمی با میانجیگری و وساطت مرکز ملی برقرار شده است که اتفاق بسیار مبارکی خواهد بود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی هم طی سخنانی در این نشست از تحویل پیش نویس سند ساماندهی رمزارزها به این مرکز خبر داد و گفت: با ایجاد چارچوب کلان و معماری حوزه رمزارز براساس این سند، زیرساخت محکمی خواهیم داشت.
در همین رابطه سید محمدامین آقامیری- رئیس مرکز ملی فضای مجازی- صبح امروز در این نشست اظهار کرد: یکی از مسائلی که ما با آن روبرو هستیم این است که اگر در گذشته شاهد تقابل بخش خصوصی و بخش دولتی بودیم، در بخش خدمات فضای مجازی چالش بخش خصوصی سنتی و مدرن را داریم و در همه حوزههای کسبو کارهای نوظهور، چه رمز ارزها و چه فروشگاههای اینترنتی و غیره با آن روبرو هستیم.
وی به اظهارات یکی از کارشناسان درباره تفکیک مجری از تنظیم گر در حوزه بلاکچین و رمزداراییها اشاره کرد و گفت: ما در نظام جامع تنظیمگیری سعی میکنیم این مسئله را مدیریت کنیم چراکه بحثی جدی است. ما صنایعی داریم که تنظیمگر با مجری یکی شده و به یک امر روال در کشور تبدیل شده است؛ تغییر این مسیر نیازمند قانون مجلس و سیاستهای کلی است تا اجرا و یا تنظیمگری را تفکیک کنیم، در مجموع تفکیک مجری از تنظیم گر یک اصل است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه تلاش خود را برای حل مشکلات حوزه رمزداراییها خواهیم کرد و مسائلی که در حوزه اختیار خودمان است را پیگیری میکنیم، گفت: پیش نویس سند نظامات ساماندهی حوزه رمزارزها که وزارت اقتصاد متولی تنظیم آن بود، تحویل مرکز ملی فضای مجازی شده است، اگر این سند پس از طی مراحل قانونی و اعمال اصلاحات لازم، تصویب شود، مجلس هم برای قانونگذاری باید در چارچوب این سیاستها قانونگذاری کند لذا با ایجاد چارچوب کلان و معماری حوزه رمزارز براساس این سند، زیرساخت محکمی خواهیم داشت که میتوانیم فعالیتها را براساس آن پیش ببریم.
وی به مسئله خودتنظیمگری اشاره کرد و با نوآورانه دانستن این اقدام، تصریح کرد: ما تاکنون خود تنظیم گری را در هیچ حوزهای نداشتیم و امیدواریم در اسرع وقت این اتفاق افتاده و این مسیر به صورت گستردهتری باز شود. ما نیازمند حرکت گام به گام برای اصلاح هستیم چراکه حرکت از نقطهای که فقط حاکمیت تنظیمگری میکرد تا خود تنظیم گری، مسیر دشواری است اما امیدواریم که هرچه زودتر محقق شود.
آقامیری با اشاره به انتقاد یکی از فعالان حوزه رمزداراییها نسبت به ابلاغ برخی دستورالعملها و مصوبات توسط تنظیمگران، خاطرنشان کرد: طبق مصوبه جلسه ۸۱ شورای عالی فضای مجازی، تنظیمگران قبل از ابلاغ، باید آن مصوبه یا دستورالعمل را به مرکز ملی فضای مجازی ارسال کنند تا با سیاست های کلی تطبیق داده شود و بعد تنظیمگر مجوز ابلاغ دارد لذا نیازمند تاییدیه از مرکز ملی هستند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پایان با تشکر از حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در این جلسه، گفت: با توجه به انتصاب دکتر افشین، من به اتفاقاتی که در آینده خواهد افتاد بسیار امیدوارم چرا که ایشان عزم لازم برای حل مشکلات را دارند و ما نیز در حوزه سیاستگذاری و تنظیم گری حتما کمک خواهیم کرد.
در این جلسه، فعالان این حوزه درخصوص مسائل قانونگذاری و چالشهای مقرراتگذاری در این حوزه گفتگو کرده و درخواست ساماندهی آن را به دلیل اهمیت این فناوری در آینده جهان، مطرح کردند.
به گفته متخصصان این حوزه، ایران از نظر فناوری در رمز ارزها و بلاکچین جزو کشورهای فعال و پیشرو بوده و صرفا مسئله قانون گذاری و تنظیمگری آن باعث شده تا مشکلاتی برای این صنعت ایجاد شود. به اذعان فعالان حوزه بلاکچین، تمامی نهادهای مربوطه ابعاد مختلف این حوزه را بررسی و تاییدیههای لازم را صادر کردهاند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند