دوشنبه، ۱۶ مهر، ۱۴۰۳ | Monday, 7 October , 2024

پرتاب ماهواره‌های خصوصی «کوثر» و «هدهد» در پاییز/پرتاب نمونه ماهواره تحقیقاتی و بلوک انتقال مداری سامان طی دو ماه آینده

نسخه قابل پرینت
کد خبر:52257
یکشنبه، ۲۰ خرداد، ۱۴۰۳ | 16:52

پرتاب ماهواره‌های خصوصی «کوثر» و «هدهد» در پاییز/پرتاب نمونه ماهواره تحقیقاتی و بلوک انتقال مداری سامان طی دو ماه آینده

با رونمایی از دو ماهواره بخش خصوصی با نام‌های «کوثر» و «هدهد» اعلام شد این دو ماهواره در پاییز سال جاری با پرتابگر خارجی پرتاب می‌شوند.

به گزارش دیده‌بان علم ایران در حاشیه گردهمایی فعالین بخش خصوصی پاسداشت شهید جمهور که صبح امروز در پژوهشگاه فضایی برگزار شد، به صورت پخش زنده از اتاق تمیز، از ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» رونمایی شد.

این دو ماهواره، ماهواره‌های بخش خصوصی دانش‌بنیان هستند که قرار است در پاییز امسال با پرتابگر روسیه پرتاب شوند.

ماهواره «کوثر» ساخت محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، یک ماهواره سنجشی با وضوح ۳.۴۵ متر است که قرار است به ارتفاع ۵۰۰کیلومتری در مدار لئو پرتاب شود؛ تصاویر دریافت‌شده از این ماهواره برای کاربردهای کشاورزی، نقشه‌برداری و حدنگاری مناسب است و عمر مداری این ماهواره ۲ساله خواهد بود.

ماهواره «هدهد» یک ماهواره کیوب‌ست در ابعاد ۳U است که دارای دو ماموریت است که یکی از ماموریت‌های آن ایجاد بستر تبادل پیام اختصاصی در قالب اینترنت اشیاء است که برای آنتن‌دهی و پوشش‌دهی مناطق صعب‌العبور کاربرد دارد.

دومین ماموریت آن امکان‌سنجی یک بستر فضایی برای ناوبری و موقعیت‌یابی است.

رئیس سازمان فضایی ایران نیز در حاشیه این گردهمایی در گفت‌و‌گو با خبرنگاران از دو پرتاب تا پایان دولت سیزدهم خبر داد و گفت: اولین پرتاب سوخت جامد تا پایان سال از پایگاه چابهار صورت می‌گیرد.

حسن سالاریه خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته در صنعت فضایی ۱۲ پرتاب صورت گرفت که ۱۰ پرتاب بومی و دو پرتاب بین‌المللی بوده است که در قیاس با ادوار گذشته به لحاظ تعداد و کیفیت رکورد محسوب می‌شود، ضمن آنکه شاهد بودیم که دو پرتابگر بومی قائم ۱۰۰ و سیمرغ به تثبیت رسید.

وی با بیان اینکه پرتابگر «قائم ۱۰۰» توانست ماهواره را به مدار ۷۵۰ کیلومتر مدار دایروی تزریق کند، یادآور شد: علاوه بر آن ماهواره‌های متعددی در این دولت به اتمام رسید که شامل ماهواره کیفی و پروازی ناهید، ماهوار پارس ۱ که به زودی نمونه دوم که نمونه ارتقاء یافته آن است، به پایان می رسد.

سالاریه از پایان یافتن نمونه پروازی بلوک انتقال مداری سامان خبر داد و یادآور شد: نزدیک به یک هزار میلیارد تومان قرارداد با بخش خصوصی داشتیم که در تاریخ صنعت فضایی کشور بی‌نظیر است.

رئیس سازمان فضایی خاطر نشان کرد: تا پایان دولت سیزدهم پرتاب‌های متعددی را داریم و در آینده نزدیک دو پرتاب در دستور کار داریم.

وی افزود: این دو پرتاب شامل یک نمونه ماهواره تحقیقاتی و دیگری بلوک انتقال مداری سامان می‌شود. در این پرتاب تست مداری آن صورت می‌گیرد.

سالاریه با بیان اینکه تا دو ماه آینده این پرتاب‌ها صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: پایگاه فضایی چابهار نیز در فاز اول پیشرفت حدود ۶۰ درصد را دارد و بنا داریم تا پایان سال اولین پرتاب را از این پایگاه داشته باشیم.

رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه این پروژه در حال انجام و پیشرفت است، تصریح کرد: پروژه چابهار یک طرح بزرگ است و در حال حاضر بر روی پرتاب‌های سوخت جامد در حال کار هستیم که یک پروژه بزرگ است و تا پایان سال اولین پرتاب‌های ما از طریق این پایگاه انجام می‌شود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

ساخت ماهواره‌های سنجشی «راد» در دستور کار سازمان فضایی/ برنامه‌ریزی هشت پرتاب فضایی در سال جاری

سخنگوی سازمان فضایی خبر داد: انجام هفت پرتاب تحقیقاتی و عملیاتی از ابتدای دولت فعلی/تصویب انجام ۳۰ پرتاب فضایی تا پایان ۱۴۰۶

تازه ترین پرده از ۱۴ سال وعده سازمان پژوهش ها: ساخت ماهواره «آیات» نیازمند دو میلیون دلار اعتبار است

رونمایی از دو ماهواره «ناهید ۲» و «طلوع ۳» همزمان با روز ملی فناوری فضایی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها