دوشنبه، ۲۳ مهر، ۱۴۰۳ | Monday, 14 October , 2024

دستیابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی در جوجه های گوشتی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:52052
دوشنبه، ۲۴ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | 14:23

دستیابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی در جوجه های گوشتی

طرح «دستیابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی با استفاده از برخی ویتامین‌ها، مواد معدنی، پلی‌فنول‌ها و پروبیوتیک‌ها در جوجه‌های گوشتی آرین» با هدف کاهش استرس گرمایی در جوجه‌های گوشتی برای تولید محصولات بیشتر و با کیفیت‌تر با حمایت بنیاد ملی علم ایران در حال انجام است.

به گزارش دیده بان علم ایران، «دستیابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی با استفاده از برخی ویتامین‌ها، مواد معدنی، پلی‌فنول‌ها و پروبیوتیک‌ها در جوجه‌های گوشتی آرین» عنوان طرح پسادکتری لیلی جمشیدی است که با راهنمایی سیدعبدالله حسینی در حال انجام آن است و بنیاد ملی علم ایران هم از انجام این طرح حمایت می‌کند.
جمشیدی با مدرک دکتری تخصصی علوم دامی – علوم دامی تغذیه دام و طیور از دانشگاه ایلام درباره علت انجام این طرح توضیح داد: در ایران مرغداری‌ها و محیط‌های پرورش معمولاً محیط‌های پرتنشی هستند که البته در مناطق جنوبی، شرقی و مرکزی کشور استرس گرمایی هم به تنش‌های این محیط اضافه می‌شود.
وی ادامه داد: این مشکلات باعث شده است تا تعداد دوره‌های جوجه‌ریزی کم شود و در مجموع در نقاط مختلف کشور در فصول گرم سال، تنش در سالن‌های پرورش وجود داشته باشد. افزایش تقاضا برای پروتئین حیوانی به خصوص گوشت طیور در سراسر دنیا و افزایش تولید آن در کنار تغییرات آب و هوایی و افزایش گرمای جهانی، تأثیر زیادی بر گله‌های دامی به ویژه طیور، که حساسیت بیشتر به استرس گرمایی دارند، گذاشته است. بنابراین باید به دنبال راهکار‌هایی برای افزایش تعداد جوجه‌ریزی در سال و کاهش استرس گرمایی در گله جوجه‌های گوشتی باشیم. به همین دلیل، این پژوهش برای دست‌یابی به دانش فنی تولید افزودنی مناسب برای کاهش عوارض ناشی از شرایط تنش گرمایی در جوجه‌های گوشتی آرین انجام می‌شود.
جمشیدی تأکید کرد: این تحقیق می‌تواند به دست‌یابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی، استفاده از بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی در جهت افزایش اثرگذاری ویتامین‌ها و تعیین سطح مناسب مواد مغذی در شرایط تنش گرمایی در جوجه‌های گوشتی آرین کمک کند و از نتایج آن مدیران مزارع مرغ گوشتی، مزارع مرغ مادر، مزارع مرغ تخم‌گذار و کارخانه‌های خوراک دام استفاده کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات رایج در طرح‌های حوزه کشاورزی و دامداری، این است که نیاز به تحقیقات میدانی دارد و از آنجا که برای این تحقیق، بازه زمانی یک ساله در نظر گرفته شده، این زمان، اندک است. حتی مراحل اول و دوم این تحقیق را عملاً در پاییز و زمستان نمی‌توان انجام داد چون این تحقیق، به استرس گرمایی وابسته است و همین امر انجام تحقیق را زمان‌بر می‌کند.

مطالب مرتبط
نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها