دوشنبه، ۳ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 23 December , 2024

تولید تونر مورد نیاز چاپگرها با دستگاه ایران‌ساخت

نسخه قابل پرینت
کد خبر:51604
یکشنبه، ۲۰ اسفند، ۱۴۰۲ | 12:06

تولید تونر مورد نیاز چاپگرها با دستگاه ایران‌ساخت

متخصصان ایرانی موفق به ساخت ماشین آلات تولید تونر شدند که امکان تولید انبوه این مواد پرمصرف و گران قیمت مورد استفاده در تجهیزات چاپ و تکثیر را در کشور فراهم می کند.

به گزارش دیده بان علم ایران، تونر همان پودری است که در دستگاه‌های چاپگر و فتوکپی به عنوان جوهر مصرف می شود. با توجه به وارداتی بودن این محصول مصرفی و حجم قابل توجه نیاز کشور به آن، تولید تجهیزات ساخت تونر می‌تواند ضمن صرفه جویی قابل توجه ارزی و ریالی، وابستگی صنعت چاپ کشور به واردات را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. بر همین اساس و با توجه به نیاز مبرم کشور، متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان دست به کار شده و توانسته‌اند ماشین آلات تولید این پودرهای رنگی را در کشور بومی سازی کنند.

محمدحسین حسنی، مدیرعامل شرکت سامانه پوی شرق با اشاره به طراحی و تجاری‌سازی ماشین‌های خط تولید تونر عنوان کرد: در ابتدای راه و با شناخت از نیاز جدی کشور به تونر به عنوان ماده ای گران قیمت و پرمصرف، کار آزمایشگاهی روی این فرآورده را آغاز کردم. پس از تحقیقات دریافتیم که برای تولید تونر ابتدا باید ماشین‌های تولید آن را در کشور بسازیم و با سرمایه‌گذاری شخصی و پس از صرف ۱۵ سال کار پژوهشی و توسعه‌ای، به توانمندی تولید تونر با یک فرمول منحصر به فرد دست یافتم.

این فعال فناور با اشاره به این‌که برای نخستین بار است که در کشور تجهیزات تولید تونر با توانمندی داخلی ساخته می‌شود، ادامه داد: این دستگاه، نمونه مشابه داخلی ندارد و از وجوه تمایز آن نسبت به نمونه خارجی می‌توان به استفاده از مواد اولیه بومی که تولید پتروشیمی‌های کشور است اشاره کرد. این تونر را با همکاری یک شرکت ایرانی تولید کرده ایم و تمام این دانش وفناوری در داخل رشد کرده و بر تمام زوایای آن واقفیم و قادر به توسعه، رشد وصادرات آن هستیم. ضمن این‌که قیمت آن از نمونه مشابه خارجی، ارزان‌تر است.

وی به نیاز جدی صنعت چاپ کشور به تونر اشاره کرد و افزود: سالانه حدود سه هزار تن تونر وارد می شود که هر کیلوگرم میانگین ۱۰ دلار و در سال حدود ۳۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌شود؛ اگر دریک بازار سالم و رقابتی مواد اولیه از پتروشیمی های داخلی تهیه شود، سبب ارزان‌تر شدن محصول، ایجاد اشتغال، توسعه تولید در شهرهای دیگر، گسترش فناوری وصادرات آن می تواند سبب ارزآوری نیز شود .

حسنی با اشاره به ظرفیت تولید ۱۰۰ تن در سال توسط خط تولید این شرکت دانش‌بنیان گفت: به واسط رسیدن به این ظرفیت تولید، ۱۰ نفر مستقیم و ۶۰ نفر غیر مستقیم مشغول می شوند .

مطالب مرتبط
نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها