دوشنبه، ۳ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 23 December , 2024

ترمیم سریعتر زخم سوختگی با ژل بانداژ محققان ایرانی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:49635
سه شنبه، ۱ آذر، ۱۴۰۱ | 16:10

ترمیم سریعتر زخم سوختگی با ژل بانداژ محققان ایرانی

محققان ایرانی موفق به ابداع ساختاری از ژل کربوپول لود شده با کارنیوسین غنی شده با بنتونیت شدند که امکان ترمیم سریعتر زخم های حاصل از سوختگی را فراهم می کند.
به گزارش دیده بان علم ایران، در سراسر جهان سوختگی شایع ترین نوع آسیب به بافت های نرم است که می تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی و حتی مرگ شود. بر اثر سوختگی سه ناحیه آسیب دیده ایجاد می شود: ناحیه مرکزی که بیشترین آسیب را دیده است، ناحیه میانی که بر اثر ادم دچار اختلال در خون رسانی است و ناحیه پایانی که به آن هایپرمیا می گویند و با کمترین اسکار (اثر به جا مانده از زخم) بهبود می یابد.
فراهم کردن درمان مناسب که بهبود سوختگی را تسریع کند مسئله ای چالش برانگیز است. بنابراین یافتن محصولی پیشرفته و ارزان که مدت زمان درمان را کاهش دهد ضروری است.
با هدف تولید بانداژی چند منظوره با روش تولید ساده از مواد طبیعی، دکتر مهدی خوبی، فرزانه سروری، دکتر محسن امین و همکارانشان در دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه رویان، دانشگاه زنجان و دانشگاه آزاد تهران شمال، ساختاری از ژل کربوپول لود شده با کارنیوسین غنی شده با بنتونیت طراحی و قابلیت ترمیم زخم های حاصل از سوختگی به وسیله آن را بررسی کردند.
نتایج این پژوهش که در نشریه بین المللی Polymer Bulletin منتشر شده است، نشان داد، خصوصیات فیزیکوشیمیایی ژل ساخته شده محیط مناسبی را برای بهبود چسبندگی، مهاجرت، رشد و زنده مانی فیبروبلاست ها فراهم می کند. علاوه بر این نشان داده شد ژل ساخته شده نسبت به حالت بهینه سازی نشده فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری دارد. همچنین استفاده از ژل مورد آزمایش نسبت به ژل بهینه سازی نشده میزان بهبود زخم را به صورت معنی داری افزایش می دهد.
بررسی های بافت شناسی نشان داد ژل ساخته شده خون رسانی و اپیتلیالی شدن را افزایش و حضور سلول های التهابی را در محل سوختگی کاهش می دهد.
نتایج پژوهش صورت گرفته در شرایط آزمایشگاهی و با کمک حیوان مدل آزمایشگاهی نشان داد ژل ساخته شده می تواند بانداژ مناسبی برای درمان سوختگی باشد.
برای استفاده در مصارف بالینی، آزمایشات بیشتر ضروری است.
انتهای پیام

مطالب مرتبط

ششمین جایزه دکتر کاظمی به استاد برجسته مؤسسه «ماکس پلانک» رسید

با همکاری جهاد دانشگاهی صورت می‌گیرد: ایجاد مرکز هم‌آفرینی داروهای زیستی و نوترکیب در اصفهان

ایمنی‌درمانی، رقیبی جدی برای درمان‌های مرسوم سرطان روده بزرگ

یافته های جالب محققان رویان در خصوص عوامل موثر در تکه تکه شدن DNA اسپرم

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها