دکتر امین صالحی خوجین و همکارانش در دانشگاه ایلینویز در شیکاگو یک نوع سلول خورشیدی ابداع کردهاند که میتواند دیاکسیدکربن را با استفاده از نور خورشید به عنوان منبع انرژی به سوخت هیدروکربنی قابل استفاده تبدیل کند.
به گزارش دیده بان علم ایران، دانشیار ایرانی مهندسی مکانیک و صنعتی دانشگاه ایلینویز و همکارانش بر این باورند که با این کار توانستهاند کار سلولهای خورشیدی فتوسنتزی را تکمیل کنند.
این فناوری از قابلیت گیاهان در جذب دیاکسید کربن تقلید کرده که آن را به همراه آب به گلوکز و اکسیژن تبدیل کردهاند. این سیستم میتواند دیاکسیدکربن را جذب کرده و آن را به شکل یک سوخت ترکیبی پردازش و نیروی حرکت خودروها را تامین کند.
به لحاظ نظری، این سیستم میتواند چرخه مطلوبی ایجاد کند که در آن کربن از جو حذف شده و به درون خودروها بازگردانده میشود.
صالحی خوجین که این تحقیقات را با حمایت مالی بنیاد ملی علوم آمریکا پیش برده است، اظهار کرد: سلول خورشیدی جدید از نوع فتوولتائیک نیست، بلکه فتوسنتزی است. ما به جای تولید انرژی در یک مسیر ناپایدار یک طرفه از سوختهای فسیلی به گازهای گلخانهای، اکنون میتوانیم فرآیند را معکوس کرده و کربن جوی را با استفاده از نور خورشید به شکل سوخت بازیافت کنیم.
سیستم برگ مصنوعی محققان حاوی یک جفت سلول خورشیدی است که نیروی یک نسخه پیچیده از الکترولیز را تامین میکنند.
تیم صالحی خوجین از انرژی خورشیدی برای کاتالیز کردن یک واکنش با ترکیبات مختلف گمنام مانند نانوورقه تنگستن دیسلنید استفاده کرده و دیاکسیدکربن را به مونوکسیدکربن تبدیل کردند. سوخت مصنوعی که از سمت دیگر دستگاه بیرون میآید میتواند به طور مستقیم توسط خودرو ها استفاده شود یا به دیزل تبدیل شود.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند