از دست دادن دندان یک عامل خطر جدی برای ابتلا به اختلالات شناختی و زوال عقل است؛ اگرچه استفاده از پروتزهای دندانی ممکن است به کاهش این خطر کمک کند.
محققان دانشگاه نیویورک، ۱۴ مطالعه را که بر روی بیش از ۳۴ هزار بزرگسال مسن انجام شده بود مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که بزرگسالانی که دندان بیشتری از دست می دهند ۱.۴۸ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال تفکر و ۱.۲۸ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند.
یافته ها البته نشان می دهد که درمان به موقع با پروتزهای دندانی ممکن است این روند را معکوس کند.
به گفته محققان، از دست دادن دندان ها، فرآیند جویدن را دشوار می کند و ممکن است منجر به کمبود تغذیه یا تحریک تغییرات مغز شود.
همچنین شواهد فزایندهای در مورد ارتباط بین بیماری لثه (علت اصلی از دست دادن دندان) و افت شناختی وجود دارد.
مطالعات قبلی نیز ثابت کرده بود که بیماری پریودنتال لثه، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد؛ اما باکتری هایی که باعث التهاب لثه می شوند، با خطر ابتلا به آلزایمر نیز مرتبط هستند.
این گونه از باکتری ها به نام پورفیروموناس ژنژیوالیس میتواند از دهان به مغز منتقل شود. باکتری ها پس از ورود به مغز آنزیم هایی به نام ژین گپین آزاد می کنند که می توانند سلولهای عصبی را از بین برده و به نوبه خود منجر به از دست دادن حافظه و در نهایت آلزایمر شوند.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، از هر شش بزرگسال ۶۵ ساله یا بیشتر در این کشور، یک نفر تمام دندانهای خود را از دست داده است.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند