مراسم اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، دوشنبه ۲۷ مردادماه با تقدیر از ۳۵ برگزیده حقیقی و حقوقی داخلی و بینالمللی در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار میشود.
به گزارش دیده بان علم ایران در این مراسم که با رعایت پروتکل های پیشگیری از کرونا با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از برگزیدگان جشنواره به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود، صاحبان ۱۹ اثر برگزیده داخلی (۲۰ نفر)، هفت شخصیت برگزیده خارجی و همچنین هشت شخصیت ایرانی اعم از پیشکسوت علوم انسانی، پیشرو علوم انسانی و اسلامی، مترجم برتر، نظریه پرداز برجسته و انجمن علمی و نشریه علمی برگزیده معرفی و تقدیر می شوند.
دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی در نشست خبری جشنواره که صبح امروز به صورت حضوری و مجازی در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار شد با اشاره به بیش از یک دهه برگزاری مستمر این جشنواره و تقدیر از مجموعه دبیرخانه خصوصا داوران و روسای گروه های علمی برای به سرانجام رساندن یازدهمین دوره جشنواره به رغم مشکلات ناشی از پاندمی کووید ۱۹ گفت: فلسفه برگزاری این جشنواره تقدیر از عالمان حوزه علوم انسانی و اسلامی است و البته محدود به برگزیدگان جشنواره نیست و به همه فعالان این حوزه حتی در خارج از کشور تعلق دارد.
وی خاطرنشان کرد: در روزگار پرتغییر کنونی که از حجم بالایی از سیالیت برخوردار است نیاز به علوم انسانی و اجتماعی بیش از هر دورهای احساس میشود چون مسائل و موضوعات مبتلابه در این روزگار نیازمند حضور علوم انسانی و اجتماعی و عالمان آن است. با استفاده از این علوم است که میتوانیم از مشکلات عبور کنیم و به نیازهای موجود پاسخ مناسب دهیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نقش علوم انسانی در دستیابی به پیشرفت و توسعه که طی یک صد سال اخیر، دغدغه اصلی عالمان و سیاستگذاران حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بوده است اظهار داشت: باید بپذیریم که با علوم انسانی لاغر و ضعیف هرگز نمیتوان به پیشرفت رسید و تنها جوامعی در این مسیر موفق بوده اند که از پشتوانههای تحقیقاتی و داشتههای وسیع در حوزه علوم انسانی و اجتماعی برخودار هستند.
دبیر جشنواره بینالمللی فارابی تصریح کرد: رسالت علوم انسانی و اجتماعی، ارتقای کیفیت زندگی در شئون مختلف است و بر این اساس در جشنواره فارابی هم همواره بر هر دو وجه نظری و کاربردی پژوهشها تاکید شده است. علوم انسانی و اسلامی نقشی کلیدی در رفع نیازهای روز ما در عرصه های مختلف دارند که تحقق این امر مستلزم عبور از کلیشهها و بازآرایی و تولید دانش و پژوهشهای مرتبط با مسائل روز جامعه است. بر همین مبنا جشنواره فارابی خصوصا با توجه به گستره بینالمللی آن میتواند بستر لازم را برای نقش آفرینی بیشتر عالمان علوم انسانی و اسلامی فراهم کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با تاکید بر نقش موثر اجتماعات و انجمنهای علمی در کمک به تولید پارادایمها و گفتمان های تازه برای عبور از مشکلات اظهار داشت: بخش قابل توجهی از داشتههای ما در حوزه علوم انسانی و اسلامی به جشنواره فارابی به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای علوم انسانی کشور عرضه می شود و لذا می تواند به شناخت آسیبها و خلاءها در این حوزه کمک کند تا در نهایت پژوهشها و تحقیقات برای حل مشکلات کشور به عرصه عمل نزدیک شوند.
دکتر سید عبدالامیر نبوی، دبیر شورای علمی جشنواره هم در سخنانی با اشاره به تاکید دبیرخانه برای استفاده بیشتر از ظرفیت های دانشگاه های شهرستان ها در داوری آثار رسیده به جشنواره یازدهم اظهار داشت: ۹۵ نفر در گروه های پانزده گانه جشنواره عضویت داشتند که در تمام کمیته ها حداقل یک تا سه نفر از خانم ها بودند. ۴۷۹ نفر نیز به عنوان داور از داخل و خارج کشور با شورای علمی همکاری کردند که در مجموع ۶۹۰ مورد داوری روی آثار رسیده به جشنواره انجام شد.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند