به رغم نگرانی های اخلاقی موجود، مجوز نخستین آزمایش جنین انسان – حیوان در ژاپن صادر شد.
به گزارش دیده بان علم ایران،بازسازی اندام از طریق تحقیقات سلولهای بنیادی و جنینهای حیوانی میتواند وسیلهای برای مقابله با کمبود اهدا کننده در جهان پزشکی باشد اما این کار میتواند بسیاری از سوالات و نگرانیهای اخلاقی را مطرح کند.
“هیرومیتسو ناکائوچی” پژوهشگر ژاپنی سلولهای بنیادی که تیمهای تحقیقاتی دانشگاه توکیو و دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا را رهبری میکند به نخستین دانشمندی تبدیل شده است که حمایت دولت ژاپن را برای ایجاد جنینهای حیوانی که سلولهای انسانی دارند دریافت کرده است.
هدف ناکائوچی این است که حیوانهایی ایجاد کند که سلولهای اندامشان از سلولهای انسانی تشکیل شده است تا در نهایت بتوان از آنها در پیوند پزشکی استفاده کرد.
چالشها و نگرانیهای اخلاقی
قبل از اینکه ناکائوچی از وزارت علوم ژاپن مجوز بگیرد و این فرصت به او داده شود، رویههایی مانند این به دلایل اخلاقی و فنی ممنوع بود.
جامعه اخلاق پزشکی نگران این است که سلولهای انسانی ممکن است فراتر از تکامل ارگان بروند و به مغز در حال رشد حیوانات مهاجرت کنند و بر قدرت شناختی آنها تاثیر بگذارند.
ناکائوچی و همکارانش قصد دارند اقدامات لازم را برای اجتناب از عوارض این چنینی در دستور کار قرار دهند. آنها قصد دارند در مراحل اولیه آزمایش به آهستگی پیش بروند.
این تیم در حال برنامهریزی برای حصول ۱۴٫۵ روزه این رشد ترکیبی است.
ناکائوچی گفت: ما در حال تلاش برای تولید نسل اندامهای هدفمند هستیم، بنابراین سلولها فقط به پانکراس(لوزالمعده) میروند.
سپس تیم قصد دارد یک روش مشابه را روی یک موش صحرایی دنبال کند و در نهایت بعد از تایید دولت به سراغ خوکها برود.
جالب خواهد بود که ببینیم که بقیه جامعه علمی چه واکنشی به این خبر خواهند داشت، چرا که این تحقیق بیم و امیدهای زیادی همراه خود دارد و به طور بالقوه دریچههای جدیدی را به روی حوزه پیوند پزشکی و درمانهای پزشکی باز میکند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند