دوشنبه، ۳ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 23 December , 2024

سرطان، بیماری انسان مدرن نیست!

نسخه قابل پرینت
کد خبر:4507
جمعه، ۸ مرداد، ۱۳۹۵ | 12:36

سرطان، بیماری انسان مدرن نیست!

قدیمی ترین شواهد سرطان در فسیل ۱٫۷ میلیون ساله اجداد انسان در غاری در آفریقای جنوبی کشف شد.

به گزارش دیده بان علم ایران، تیمی بین المللی از دانشمندان در تحقیقات اخیرشان آثار یک غده سرطانی پیشرفته را در استخوان انگشت های پا که ۱.۷ میلیون سال قدمت دارد پیدا کرده اند کهمتعلق به یکی از هومیندهای اولیه – هومو ارگاستر یا پاراتانتروپوس روبوستوس – است.

در گذشته نیز تومورهای فسیلی کشف شده بود از جمله در یک نئاندرتال کشف شدن در کرواسی که ۱۲۰ هزار سال قبل می زیست.

کشف تازه در غار سواترکرانز در محوطه میراث جهانی “گهواره نوع بشر” در نزدیکی ژوهانسبورگ انجام شد.

داده های منتشر شده در نشریه ساینس آفریقای جنوبی نشان داد که استخوان های کف پا مبتلا به استئوسارکوما – نوعی سرطان نادر و مرگبار استخوان – بوده است.

در همین حال محققان آفریقای جنوبی و بریتانیایی یک تومور خوش‌خیم در فسیل استخوان کمر یک استرالوپیتکوس سدیبای دو میلیون ساله را در غار مالاپا پیدا کردند.

علیرغم کشف سرطان در فسیل گونه های مختلف بعضی از مردم تصور می کنند که این بیمار منحصر به عصر حاضر است.

ادوارد اودز از محققان این مطالعه در دانشگاه ویتواترسند گفت:‌ “پزشکی مدرن تمایل به این فرضیه دارد که سرطان ها و تومورها در انسان ناشی از زندگی مدرن و اثر محیط جدید است. مطالعات ما نشان می دهد که سرمنشا این بیماری ها به اجداد دور ما که میلیون ها سال قبل می زیستند به پیش از عصر پیدایش جوامع صنعتی برمی گردد.”

این ایده که سرطان پدیده ای نوین است ناشی از مطالعات اشعه ایکس به روی مومیایی های مصری است که در آنها آثار سرطان پیدا نشد و ما را به طرف این نظر سوق داد

دکتر پاتریک راندولف-کوئینی از دانشگاه سنترال لنکشر به بی بی سی گفت:‌ “این ایده که سرطان پدیده ای نوین است ناشی از مطالعات اشعه ایکس به روی مومیایی های مصری است که در آنها آثار سرطان پیدا نشد و ما را به طرف این نظر سوق داد.”

با این حال او می افزاید که زندگی مدرن خطر بعضی تومورها را افزایش می دهد: “افزایش آمار ابتلا به سرطان روده بزرگ در اثر رژیم غذایی رایج در غرب، سرطان کبد در اثر مصرف الکل، سرطان ریه در اثر کشیدن سیگار جملگی بیماری های عصر حاضر است.”

به گفته او دلایل خیلی مختلفی برای سرطان ها وجود دارد که در طول زمان تغییر می کنند. مثلا اگر کسی در لندن دودکش تمیز می کرد خطر ابتلا به سرطان ریه در او بیشتر بود. عادات غذایی غلط و سموم می توانند از عوامل سرطان باشند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

دستاورد محققان ریاضی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه شناسایی ژن‌های محرک سرطان

در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد: شناسایی ژن‌ها و مسیرهای مولکولی سرطان با تحلیل کلان داده ها

کتاب «پتانسیل‌های درمانی اگزوزوم در سرطان» منتشر شد

مرکز مشاوره رایگان در حوزه خون و سرطان به همت پژوهشکده سرطان معتمد راه اندازی شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها