مراسم رونمایی از پایگاههای اطلاعات «دا» (دانش ایران: مشارکت ایرانیان در دانش جهان) و «اصطلاحنامههای علمی و فنی» فردا در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) برگزار می شود.
به گزارشدیده بان علم ایران، «دانش ایران: مشارکت ایرانیان در دانش جهان» از گزارشهای کلیدی تحلیلی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) است که ۳۰ سنجه کلیدی را درباره انتشارات ایرانیان در نمایهنامههای «واس» و «اسکوپوس» پایش میکند.
«دانش ایران» تنها گزارش تحلیلی است که دادههای نمایهنامههای «واس» و «اسکوپوس» را در هم میآمیزد و پس از حذف همپوشانیها به پایش این سنجهها میپردازد. سنجههایی که در سامانه «دانش ایران» آمدهاند در پنج گروه دستهبندی شدهاند: آمار انتشارات علمی، مشارکت علمی مؤسسهها، مشارکت علمی ایران در جهان، نسبت انتشارات علمی به شاخصهایی همانند «جی. دی. پی» و «بودجه تحقیق و توسعه»، و تأثیر انتشارت علمی برای تحلیل انتشارت علمی ایران، نام نزدیک به شش هزار مؤسسه بررسی و یکدست شدهاند. انجام این کار درباره برخی مؤسسهها که نامشان به ۴۰ شکل متفاوت نوشته میشود لازم است. سامانه «دانش ایران» دربردارنده دادههای تحلیلی سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ میلادی است.
اصطلاحنامه هم مجموعه ای از واژههاست که افزون بر نظم الفبایی مانند فرهنگها، دارای سامانِ شبکهای و مفهومی میان واژههای یک یا چند رشته از دانش بشری است. این سامانِ مفهومی با چند گونه پیوند میان واژهها؛ در سازماندهی و بازیابی اطلاعات، واکاوی اطلاعات و علمسنجی، برنامهریزی آموزشی، و مانند آنها کاربردهای بسیار دارد و در ساخت آنتولوژی (هستانشناسی) به مثابه ابزاری برای وب معنایی، پیشنیازی کلیدی و بیمانند است. در اصطلاحنامهها، واژهها ساختار مییابند و مفهومها با اصطلاحها بیان و به گونهای چیده میشوند که پیوند میان آنها، آشکار و روشن و اصطلاحهای مرجح با سرمدخلهایی برای مترادفها یا شبهمترادفها همراه باشند.
در مراسم رونمایی از پایگاههای اطلاعات «دا» (دانش ایران: مشارکت ایرانیان در دانش جهان) و «اصطلاحنامههای علمی و فنی»، مسعود برومند – معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و دبیرکل شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری – حضور دارد.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند